Ännu ett slag i luften från EU-patrasket

I dag presenterade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen EU:s senaste sanktionspaket mot Ryssland och precis som förväntat är det ännu ett slag i luften med oss medborgare som förlorare.

Von der Leyen deklarerade att EU vill förbjuda rysk olja i Europa och oljeimporten från Ryssland ska vara utfasad inom sex månader. Därefter väntar förbud på bensin och andra raffinerade produkter.

Enligt Christian Kopfer, råvaruanalytiker på Handelsbanken, är ett förbud på olja betydligt enklare att hantera än ett gasstopp eftersom det går att köpa olja från andra länder än Ryssland. Det kommer dock att bli högre transportkostnader och Kopfer tror inte att de nya sanktionerna kommer ha någon större påverkan på den ryska ekonomin eftersom Ryssland kommer att kunna sälja till andra länder i stället samt troligen öka sina leveranser till Asien, däribland Indien, Kina och Japan.

Således ska vi tvärtemot EU:s visioner om att minska klimatpåverkan genom att köpa från närmaste källa, frakta hit olja från USA och Mellanöstern till ett dyrare pris – samtidigt som Ryssland inte kommer känna av de så kallade sanktionerna.

Ofattbart att folket i Europa inte protesterar mer mot överheten i Bryssel som fattar alltmer ogenomtänkta beslut och definitivt inte har folkets bästa för sina ögon.

#swexit

Bildkälla: Aftonbladet

5 reaktioner till “Ännu ett slag i luften från EU-patrasket

 1. Jag kan tänka mig att Ryssland stänger av gasen lagom till hösten/vintern i första hand, men blir Putin uppretad så lär det hända tidigare, allt för att skapa kaos och förvirring i EU.
  Detta EU har gjort hitills har haft en marginell påverkan för Ryssland, klart de känns men man skapar nya pakter med ex Indien eller länder i Afrika.

  Gillad av 2 personer

 2. Reblogga detta på Life, Death and all between och kommenterade:
  Så gott som allting som globalisterna gör slår tillbaka på vanliga människor inom respektive länder. Man skulle kunna säga att de bedriver ett krig mot sina egna invånare via felaktiga beslut och rena lögner om inte t o m fullt avsiktligt för att genomdriva sina egna agendor!!!

  Gilla

 3. Det är inte bara högre transportkostnader som är problemet. Raffinaderier byggs för en viss sorts råolja, och skall man sedan byta leverantör måste raffinaderiet delvis byggas om. Det är stora belopp det rör sig om.

  Folket i Europa skall inte få veta. RT är ju redan censurerat och att sprida kunskap om detta kan i en del länder bli mycket höga böter.

  Leveranserna till Kina och Indien har redan ökat mellan 60% till 100%, och sista siffran jag såg hade handeln mellan Kina och Ryssland ökat 27%, på en månad.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s