Eftersatt underhåll kommer slå hårt mot landet och dess befolkning om våra styrande fortsätter ignorera problemet

Medan våra styrande politiker låtsas som att vi inte har några särskilda problem i Sverige och istället lägger allt krut på ett omotiverat Natomedlemskap som man kuskar runt och lobbar för såväl nationellt som internationellt, fortsätter landet att förfalla.

Ett av de problem man inte hör så ofta om är underhållet. Den kanadensiska teknikonsultjätten WSP som i en ny rapport kartlagt svensk infrastruktur, konstaterar att svenska vägar, järnvägar samt el- och vattensystem har allvarliga brister. Rekommendationen är att öka investeringarna samt satsa minst 4.000 miljarder kronor bara på att rädda och förnya landets åldrande infrastruktur.

Håkan Danielsson, VD för WSP i Sverige, menar att en trygg el- och vattenförsörjning samt fungerande transporter är själva fundamentet för att Sverige fortsätter vara ett rikt välfärdssamhälle.

Genomgången visar att Sverige under lång tid skjutit nödvändiga underhållsinvesteringar på framtiden och byggt upp en enorm underhållsskuld. De områden man pekar ut som mest akuta är vägar samt vatten- och avloppssystemet, där investeringarna i dagsläget knappt klarar av att stoppa förfallet.

Enligt Danielsson har vi aldrig lagt så lite pengar (kronor per fordonskilometer) på drift och underhåll som i dag, trots att stora delar av det svenska vägsystemet byggdes för över 50 år sedan och nu börjar visa ålderstecken.

Danielsson slår fast att ansvaret främst ligger hos politikerna som nu måste agera, för om inte investeringstakten i infrastrukturen snabbt ökar kraftigt kommer det efterhand att få mycket negativa konsekvenser både för Sveriges ekonomi och för oss medborgare. Utan tillräckligt med el kommer exempelvis inte jobbskapande industrisatsningar att kunna förverkligas och utan tillräckligt underhåll kommer avbrott i el- och vattenförsörjningen som många av oss tar för givet att bli standard.

#viharvälingaproblem

https://samnytt.se/sveriges-infrastruktur-forfaller-4-000-miljarder-maste-investeras/

7 reaktioner till “Eftersatt underhåll kommer slå hårt mot landet och dess befolkning om våra styrande fortsätter ignorera problemet

 1. 4000 000 000 Skr att för skingra?
  Har vi fått nåt ”höghastighetståg” för 400 000 000 Skr av pensionspengarna?
  Nope.
  Inte mig veterligen.

  Sök:Dal Al Harb…. get the picture?

  Don’t shoot the messager.

  Gilla

 2. Vi har världens högsta skatter och ändå räcker inte pengarna!! Politikerna behöver höja skatten på allt från NATO till plastpåsar, de är aldrig prat om att politikerna ska dra ner bidragen eller se över vart pengarna tar vägen. De är dax att folket äger skatten eftersom politikerna inte kan hushålla med skatten, låt folket välja på skattesedeln vart de vill att deras skatt ska gå. Man kan välja mellan fem till tio punkter man vill att ens skattepengar ska gå till allt från vägar, vård, polis, äldreomsorg till skola man väljer en procentsats av skatten man vill tilldela varje punkt. Tycker man inte att försörjningsstödet eller något annat bidrag ska få ens pengar då väljer man bort detta på sin skattesedel.
  Det måste få ett slut på hur politikerna spenderar VÅRA pengar på allt från länder i Afrika och deras presidenter som förskingrar allt de kommer över till bidrag i Sverige som gör att folk inte behöver jobba! Det bör bli straffbart att inte hjälpa till att betala till vårt unika skattesystem.

  Denna ”lekstuga” från Rosenbad och regeringens sida måste få ett slut, politikerna framstår som ett symboliskt svar på utsugar kungen Johan av England och där folket får lida, någon Robin Hood lär inte komma utan detta får vi lösa på vårt egna sätt. Frågan är hur långt det måste gå innan folket gör ett uppror eller en demonstration likt de gula västarna.

  Gillad av 1 person

 3. 4000 miljarder!! totalt motsvarar det ungefär det som slängts bort på den planerade massinvandringen och folkutbytet de senaste 15 åren! lågt räknat!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s