Vapen från väst dödar civila i Donetsk medan Ukrainas krigsförbrytelser förtigs av media

När attacker sker mot civila i Ukrainakonflikten får det bara stor uppmärksamhet när ryssarna får skulden. När civila dör i attacker i Donetsk däremot får det inga rubriker alls i media. Den kanadensiska journalisten Eva Bartlett skriver om den senaste attacken som skedde i torsdags mot en marknad och beskriver förödelsen som taget från Syrienkriget medan västerländsk media förtiger vad som pågår. Ett sammandrag av artikeln finns nedan.

#itsokwhenwedoit

”Om marknadsplatsen i Donetsk som träffades av raketartilleri i torsdags hade varit i en stad som kontrolleras av Kiev, skulle namnen och ansiktena på de fem dödade civila finnas på alla större nyhetssajter. Men eftersom det var ännu en ukrainsk attack mot civila i Folkrepubliken Donetsk (DPR), kommer dödsfallen och ytterligare 23 civila skadade nästan säkert att förbli orapporterade, vilket har varit normen under de senaste åtta åren när västerländska medier ignorerat attackerna på befolkningen.

Enligt DPR:s hälsovårdsministerium resulterade attacken mot Tekstilschik i Kirovsky-distriktet i fyra döda personer på plats och en patient som dog i ambulans under transporten.

Med en annan journalist åkte jag i en taxi till de bombade marknaderna. Två av de döda låg fortfarande på platsen när vi kom fram, utspridda på marken. De andra kropparna hade redan avlägsnats, men spår av deras blod fanns kvar på marken, dörrar i närheten var fulla av splitterhål och skräp från attacken fanns runt om.

Förmodligen tog räddningsarbetare hand om de skadade först och prioriterade inte att hämta alla döda eftersom ytterligare ukrainska attacker var möjliga. Jag såg detta under min upplevelse i Gaza, där israeler väntade på att folk skulle komma till platsen för deras attack och sedan bombade igen.

Enligt Gennady Andreevich, en lokal anställd vid distriktets säkerhetskommission, träffade Grad-missiler klockan 11:40 på morgonen två olika närliggande marknader: grönsaks- och klädmarknaden där kropparna låg samt en marknad för hushållskemikalier och byggmaterial tvärs över gatan. Den senare var betydligt mer skadad, bås helt utbrända, men ingen dödades där.

Gennady gick med oss till grönsaksmarknaden och talade om tidigare ukrainska attacker som har ägt rum i området sedan 2014. Nyare beskjutningar träffade nära en bensinstation utanför marknaden, vid ett bostadshus bortom marknaden och i hans egen marknadsadministrativa byggnad dödades två kollegor.

Han noterade att marknaden vid den här tiden på dygnet skulle ha fyllts med människor och att Ukraina mycket väl vet vad de skjuter mot.

”De vet att det finns en marknad här och att det från 10:00 till 13:00 är många människor här,” sa Gennady när vi gick förbi butiker.

Detta är ett helt civilt område, inga militära anläggningar.

Att slå till mot överfulla marknader och gator vid en hektisk tid på dagen är något som terrorister i Syrien och Gaza har gjort i flera år, till västerländska mediers tystnad. När Ukraina bombar en trång marknad är det ett avsiktligt terrordåd, liksom Ukrainas obevekliga bombningar av hem i Donbassrepublikerna de senaste åtta åren. Västmedia kommer inte att rapportera om detta; Västerländska politiker kommer inte att fördöma detta; Och när du faktiskt åker dit och dokumenterar det kommer de att tysta dig obevekligt.

Min första tweet om marknadsattacken var förutsägbart trollad, med kommentarer som hävdade att kropparna var förfalskningar, att bombningen aldrig inträffade och ”bevisa det”-kommentarer.

Eftersom mina observationer och foton, liksom Gennadys vittnesmål, fortfarande inte kommer att vara tillräckligt bevis, inkluderade jag i min video även bilder tagna av en lokal som var på marknaden när den bombades och filmade direkt efter det. Gennady själv visade bilder på sin telefon av brandmän som släcker lågorna och scener av sårade samt döda, tydligt omgivna av nytt bombskräp.

Men det här är vad vi har kommit fram till idag: Ukraina, ofta med hjälp av vapen från väst, kan fortsätta att bomba civila områden i Donbass-republikerna och döda ännu fler civila medan hycklarna i väst som är så angelägna om att anklaga Ryssland för krigsförbrytelser (som de aldrig kan bevisa och ofta motsäger sig själva om), sprider polarisering bland allmänheten samt döljer Ukrainas krigsförbrytelser.”

https://www.rt.com/russia/554744-donetsk-market-strike-terrorism/

8 reaktioner till “Vapen från väst dödar civila i Donetsk medan Ukrainas krigsförbrytelser förtigs av media

 1. MSM-media har ju lyckats lura i folk att det pågår någon typ av massakrer på civila i Ukraina men de ”glömmer” att tala om att de övervägande flesta ca 14.000 har dödats sedan 2014 av ukrainska trupper och utländska legionärer i de östra delarna av landet. Och att de flesta (alla?) ”massakrer” som basuneras ut är false flag iscensatta av regimen i Kiev ”glömmer” också att nämna! När ska folk fatta att fulmedia ljuger om allt från Covid, klimatbluffen till kriget i Ukraina? Men många struntar i fakta tydligen utan vill låta sig villigt luras för att deras världsbild rasar samman annars!

  Gillad av 1 person

 2. Härlig journalistik Jenny, men hur ska vi få ut sån här information till folket?
  Detta är verkligen ett enormt informationskrig, parallellt med det verkliga kriget!

  Gillad av 1 person

 3. Hon har en ny publicering.
  —Enligt västerländska medier har ryska styrkor begravt upp till 9 000 civila Mariupol i ”massgravar” i en stad strax väster om den ukrainska staden.
  Journalisten Eva Bartlett besökte platsen personligen. Dettas är vad hon skriver.
  —Det jag såg var nya, ordnade gravplatser inklusive några fortfarande tomma
  —whitewashing nynazisterna som har löpt amok i staden – särskilt de från Azovbataljonen, som har använt civila som mänskliga sköldar, ockuperad och militariserad civil infrastruktur, och avrättat civila
  —Samtidigt har Kievregimen skrivit om historien och gjort andra världskrigets nazister och deras kollaboratörer till nationens hjältar.
  —När vi gick runt på platsen anlände två män ansvariga för begravningar, och när de presenterades med den tidigare borgmästarens anklagelser om massgravar avvisade de häftigt påståendena. ”Det här är ingen massgrav och ingen kastar kroppar i en grop”, sa en till mig.
  —Under tiden, när jag var i Mariupol den 21 och 22 april, ja, det skedde förstörelse – tack vare de nynazistiska och reguljära ukrainska styrkorna som ockuperade de övre våningarna i bostadshus och använde dem som militära positioner och på så sätt drog tillbaka eld mot byggnaderna
  Källa: https://www.rt.com/russia/554617-mass-grave-mariupol-ukraine/
  Detta är varför staten förbjuder er att läsa RT. Samma anledning som ingång i Nazityskland. Sanning skadar propaganda.
  https://mychinaway.blog.se/files/2022/04/sanningen-forsta-offret.jpg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s