Låt dig inte luras av klimatpropagandan – det finns gott om is i Arktis

Att det är lättare att styra rädda och ängsliga människor är universellt. Klimathysterin som bedrivs i såväl media som av våra politiska ledare i Sverige och globalt är ständigt aktuell – trots både covidpandemi och Ukrainakonflikt har klimathetsen aldrig tappat i styrka. I slutet av 2021 fick de inbjudna till COP26 veta att det bara var ”en minut till midnatt” på domedagsklockan. Lagom till det svenska valet lär frågan stötas och blötas ytterligare.

Märkligt nog får vi aldrig reda på när det faktiskt går åt motsatt håll, utan det är bara domedagsrubriker som platsar för att passa narrativet och styra befolkningen i rätt riktning. Isbjörnar till exempel – där vill man ofta påvisa att de hotas av utrotning i en allt varmare värld, trots att isbjörnsstammen växer.

Isbeståndet i Arktis är en annan hotbild som ofta förs fram, men när isbildningen ökar är det däremot tyst från propagandaorganen. Enligt den senaste rapporten från EU:s jordobservationsprogram Copernicus var havsisområdet i mars 2021 bara 3% under 30-årsgenomsnittet. Mars är den månad när det är årlig maximal täckning av havsis i Arktis.

2009 förutspådde klimatalarmisten och tillika USA:s tidigare vicepresident Al Gore, att Nordpolen skulle vara isfri år 2013. Siten BBC Future Planet hävdade år 2020 att mycket av isen sades vara ”snabbt försvinnande” och ville sprinkla området med glas.

Geologiska register visar faktiskt att jorden ofta har varit isfri. Medan klimatalarmister hävdar att förändringstakten är ett problem, tyder det historiska rekordet på att liknande förändringstakt har noterats tidigare.

År 1816 observerades det exempelvis av The Royal Society att ”2000 kvadratligor [en liga är tre miles] is, med vilken Grönlandshavet mellan breddgraderna 74° och 80°N hittills har täckts, under de senaste två åren helt och hållet har försvunnit”.

Så alla som lider av klimatångest och måste limma fast sig själva på allmän plats för att få gehör för sin klimatkamp, kan i alla fall glädja sig åt att vi har gott om is i Arktis. Kanske borde de istället ägna sig åt att fundera på var alla pengar tar vägen som plöjs ned i den ”gröna omställningen”.

#followthemoney

https://freewestmedia.com/2022/04/30/arctic-ice-is-back/

5 reaktioner till “Låt dig inte luras av klimatpropagandan – det finns gott om is i Arktis

 1. Detta är ju rent hoax, nästan iaf, OM hela Grönlands is smälter kommer kommer havsnivån stiga med kanske 1 meter dock tar det flera hundra år (kanske 1000) Arktis även om all is där smälter stiger inte havsnivån… jmf med om en drink skulle då isen smälter rinna över kanter,… Isen över Arktis flyter….. Däremot Antarktis kan om all is smälter ge kanske 10 meter återigen över många år….. bara trams för att vissa grupper skall kunna träffas på våre skattepengar och på fina hotell inte i tält på Grönland eller Arktis….. och kan man skapa en omflyttning av folk på 1% årligen bara till Sverige kan man naturligtvis per år flytta till EU 5miljoner….. och sedan kan ju de som bor nära havet i Afrika bara flytta upp lite granna för varje generation…… när miljörörelsen är ett stort hot i sig….. borde vara bättre att bli volontärer i fattiga länder för att låta bygga upp dessa….

  Gillad av 1 person

 2. Hur ‘illa’ det är beror tydligen på vilka man frågar.

  Tittar man på uppgifterna hos NSIDC (National Snow and Ice Data Center – https://nsidc.org/arcticseaicenews/), så ligger det inom tidigare uppmätta variationer. Man måste vara fullt medveten om att ‘tillförlitliga’ mätningar endast ägt rum redan 1979, då de första satelliterna sändes upp. Följande 43 år blir då taget ur ett perspektiv bestående av flera miljarder år, vilket kan ses en nysning i sammanhanget eller en droppe i havet. Metodiken blir det samma som vi ser i ‘opinionsundersökningar’ idag …

  Ser man hos [alarmistiska] NASA (https://earth.gsfc.nasa.gov/cryo/data/current-state-sea-ice-cover), så är det ingen större skillnad, även om deras grafer visar en mindre täckning än det ‘normala’. För vissa kan detta se illa ut, men det handlar om något som vi inte har tillräckligt med information om, för att kunna dra några slutsatser.

  Vad förväntar alarmisterna sig egentligen? Det går att tolka det som att vi skall tillbaka till hur det såg ut innan ~22 000 år sedan, då det vände och blev varmare. Dvs ett ~3 000m tjockt snö- och istäcke här i Skandinavien …

  Gillad av 1 person

 3. Fan vad duktig du är! Expert på internationell politik, nationell politik, religion, svensk och internationell lag och numera även klimat!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s