Hur ställer sig övriga partier till ett eventuellt samarbet med partiet som symboliserar intolerans?

Koranbrännaren och tillika partiledaren för Stram Kurs, Rasmus Paludan, inledde i går sin nya valturné med koranbränningar utanför moskéer i Sverige, där han hittills bränt koraner i Värnamo samt Jönköping. I dag ska han hålla en motdemonstration vid Socialdemokraternas första maj-tåg i Stockholm och därefter ska han bränna koranen i Uppsala.

Några som aktivt drar nytta av den upprorsstämning som koranbränningarna skapar bland muslimer i Sverige, är partiet Nyans som har gett ordet intolerans ett ansikte. Under gårdagen samlades några hundra personer på Stortorget i Malmö för att i Nyans regi manifestera mot påskhelgens koranbränningar.

Även om såväl åklagare som yttrandefrihetsexperten Nils Funcke kommit fram till att koranbränningar inte utgör hets mot folkgrupp utan faller inom yttrandefrihetens gränser, menar partiet Nyans partiledare Mikail Yüksel att det rör sig om islamofobi och hets mot folkgrupp samt att koranbränningar därför borde förbjudas.

Enligt Yüksel kan man kritisera islam eller andra religioner, men bränner man koraner eller andra religiösa skrifter bara för att visa sitt hat mot en religiös grupp, så ska det inte omfattas av yttrandefriheten.

Yüksel konstaterar att det finns många sätt att kritisera islam och andra religioner, men står man utanför en moské, under muslimernas heliga månad ramadan och riktar det mot muslimer, så är det inte ett sätt att yttra sig utan det är att visa hat mot dem.

Partiet bedriver även andra kontroversiella frågor som rör minoritetsgrupper. Partiet är exempelvis emot slöjförbud, för separata badtider för kvinnor på kommunala badhus och vill förbjuda teckningar av profeten Muhammed som man anser är ett hatbrott. Partiet har även krävt att Lars Vilks konstverk Nimis i Kullabergs naturreservat omgående ska brännas ner av länsstyrelsen eftersom det symboliserar och normaliserar islamofobi samt rasism.

Skrämmande när denna typ av åsikter får fäste i ett samhälle och i ett land som Sverige, som befolkas av ett stort antal muslimer från Mellanöstern där många är djupt religiösa, finns det grogrund för att etablera partier som inte respekterar demokratiska värderingar.

Nyans har tyvärr goda möjligheter att få tillräckligt med röster för att komma in i såväl kommunfullmäktige i de orter de ställer upp samt även få tillräckligt med väljarstöd för en riksdagsplats.

Jag saknar en debatt från övriga partier på både kommunal- och riksnivå om hur de skulle ställa sig till ett valresultat som innefattar att de måste förhandla med politiker som sätter koranen främst under kommande valperiod. Om inte journalisterna är för fega för att ställa frågan så borde den förhoppningsvis poppa upp innan september.

Ett scenario som hade varit intressant vore om såväl Nyans som deras motpol Alternativ för Sverige kom in i riksdagen, då hade man kanske börjat titta på direktsändningarna från riksdagsdebatterna. 😉

#aldrigbacka

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/hundratals-samlades-for-manifestation-mot-koranbranningarna-i-malmo

https://samnytt.se/just-nu-paludan-branner-koraner-utanfor-moskeer/

9 reaktioner till “Hur ställer sig övriga partier till ett eventuellt samarbet med partiet som symboliserar intolerans?

 1. När Yüksel var aktiv för C i Göteborg kontaktade jag C för att fråga hur C kunde ha dennademokratihatande islamist i partiet. Som väntat fick jag från C i Göteborg ett arrogant svar. Men rätt hade jag.

  Gillad av 3 personer

 2. Så länge inget annat parti tar upp morden på ofödda barn så har Partiet Nyans ett berättigande i svensk politik. Jag antar att de är prolife. Var i helvete finns det sk. kristna alternativet som antagligen KD skulle kunna vara. Har Ebba inget viktigare att göra än att klä ut sig? Vilket stolpskott hon är.

  Gilla

   1. Det är stor skillnad på att döda ett oskrivet liv redan i moderlivet. Islam är här för att tillrättavisa ett folk som moraliskt och etiskt gått vilse. Stödjer du abort?

    Gilla

  1. Jag stödjer prolife och eftersom ingen mig veterligen tar upp frågan om fria bort så får Nyans bli det enda alternativet. Med tanke på senaste händelserna så ser det dessutom ut som att Nyans inte sviker sina vallöften. Man dagtingar åtminstonne inte med sin övertygelse till skillnad från Jimmie till exempel. Vår livsstil är dömd att gå under och det har inget med Islam att göra. Knappt ett barn per kvinna hos de etniska svenskarna. Det borde vara dödsstarff för abort.

   Gilla

 3. Herregud vad jag är trött på att så mycket handlar om muslimer och vad dom anser sig ha rätt till i Sverige. Och dessvärre verkar dom få sin vilja igenom för våra politiker gör ju noll och ingenting är mitt intryck. Agendan är väl att Sverige ska bli ytterligare ett land av förtryck? Helt makalöst att vi backar i utveckling.

  Gillad av 2 personer

 4. Om tillräckligt många röstar på Afs, då blir det garanterat många spännande debatter. Många debatter kommer då förmodligen handla om vad Sverige och Svenskarna behöver, och inte behöver. Det skulle med stor sannolikhet skaka om politikerna rejält. Jag va råsosse fram till 2010. Efter 2010 fick jag upp ögonen för fria media, det va som att få en kastrull slängd rakt in i skallen. Jag lärde mig att mina känslor om att saker och ting inte stod rätt till stämde, och att livet va en enda stor lögn. 2014 tog jag klivet att med rangliga ben rösta på SD. Men till valet 2018 insåg jag att det inte räcker, då blev det Afs, och jag sviker inte, min röst går till Afs även 2022. Dom har mycket jag står för i deras politik, som ex. NATO och EU. Dessutom håller dom inte på med genustrams. Feminismen har gjort mycket gott, det säger jag ingenting om, men det har gått för långt. Så, Afs för mig.
  Nina

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s