Sandlådenivå när politiker försöker vinna poäng inför valet

De politiska utspelen för att vinna politiska poänger på Ukrainakonflikten och framstå som ”goda” avlöser varandra – är det inte dårarna i EU så är det på hemmaplan som patetiska utfall utan effekt klubbas igenom.

Nu senast är det den impopulära M-politikern och tillika finansborgarrådet i Stockholms kommun Anna König Jerlemyr som låter meddela att en del av Mariebergsparken på Kungsholmen i Stockholm, som ligger nära ryska ambassaden, byter namn i solidaritet med det ukrainska folket. Det är Stockholms stadsbyggnadsnämnd som beslutat att parkdelen istället ska heta ”Fria Ukrainas Plats”. Enligt Jerlemyr ska det ses som en viktig markering mot den ryska regimen och hon hoppas att personalen på ambassaden ska bli irriterade.

Nu tror jag inte att ryssarna bryr sig ett dyft om lokalpolitikernas utspel i huvudstaden förutom att skaka på huvudet och få sig ett gott skratt, men man måste ändå fråga sig om detta är ett försenat aprilskämt eller har vi de facto högavlönade politiker som agerar på sandlådenivå? Finns det inga viktigare saker som stadsbyggnadsnämnden kan lägga sin tid på än att ändra namn på en park? Man kan också fråga sig varför man inte markerat på liknande sätt mot andra ambassader som representerar icke demokratiska länder som bryter mot mänskliga rättigheter – Turkiet, Qatar och Iran till exempel?

#hycklare

Bildkälla: Omni

4 reaktioner till “Sandlådenivå när politiker försöker vinna poäng inför valet

 1. ”Paludanplatsen” istället för ”Medborgarplasten” för att erinra om muslimernas våld mot det svenska rättssamhället samt dess ordningsmakt?

  Gillad av 2 personer

 2. Hade journalisterna gjort sitt jobb hade vi sluppit dessa pinsamheter.
  Hade varit guld att höra ansvariga slingra sig för frågor hur tänkte ni nu
  På vilket sätt får detta Putin att lämna Ukraina.
  Vem kommer säga till så det når fram till Putin om denna enorma protest.
  Hur tror ni ryssarna reagerar. Kommer de verkligen sluta invasionen efter namnbytet
  Vet ni att Ukraina innan kriget var ett genomkorumperat samhälle.
  Som du säger avsluta med några frågor om andra skurkstater är mindre värda att protestera emot.
  Vi hade behövt fler sådana frågor för att rensa ut pinsamheterna och få mer seriösa ledare.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s