Den intetsägande oppositionen saknar redan förmåga att samarbeta

Moderaterna som tidigare har visat upp hur man säger en sak men sedan gör en helt annan – exempelvis ansåg partiet att man skulle förbjuda tiggeri men röstade i slutändan nej – visade i går återigen upp samma takter när man först gjorde ett utspel om att Sverige måste följa Danmarks exempel och hyra fängelseplatser i utlandet för utvisningsdömda brottslingar, men när riksdagen samma dag skulle ta ställning till just ett sådant förslag från Sverigedemokraterna röstade samtliga M-ledamöter nej.

Sverigedemokraterna kritiserar nu Moderaternas agerande och en del tyckare ser ett mönster där man först säger nej till SD:s förslag för att sedan lägga en egen motion, så att de äger frågan istället för SD. Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell motiverar sitt nej med att man vill först vill tillsätta en långtidsutredning som ska samordnas med en annan utredning för att utröna om det går att verkställa fler utvisningsdomar. Jo vars, att begrava angelägna frågor i långa utredningar är våra politiker bra på.

Mög som man säger på skånska kan sammanfatta det hela! I slutändan har det dock ingen betydelse eftersom Jimmie Åkesson sitter i knät på Ulf Kristersson och man klipper inte den gren man sitter på nu när samarbetet är ett faktum. Så den intetsägande oppositionen fortsätter framstå som ett svagt alternativ med uppenbara samarbetsproblem redan nu.

https://samnytt.se/m-kravde-och-rostade-nej-till-fangelseplatser-utomlands-samma-dag/

2 reaktioner till “Den intetsägande oppositionen saknar redan förmåga att samarbeta

  1. Reinfeldt förstörde M och håller fortfarande sin hand över ”politiken”. Den lille mesproppen dansar med.
    M kan inte bli trovärdigt utan att ta avstånd från landsförrädaren Reinfeldt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s