Avskräckande effekt på asylsökande att riskera en enkelresa till Rwanda

Den brittiska regeringen har kommit långt med sina planer på att skicka asylsökande till Rwanda i Afrika som man proklamerade den 14 april och som berör tiotusentals illegala migranter, vilket snart kan komma att innebära att asylsökande som seglar från Frankrike över kanalen till Storbritannien omgående kommer sättas på ett chartrat flyg till Rwanda där deras asylansökan ska behandlas. Om de får asyl ska de stanna i Rwanda där de kommer att få beskydd.

Detta koncept tilltalar dock inte de många asylsökande migranterna. En grupp män från Iran som tältat i flera månader i den franska byn Calais var villiga att göra allt för att få komma in i Storbritannien, men sedan landet deklarerat att migranter kommer mötas av en enkelbiljett till Rwanda har de ändrat mening och vill hellre stanna i Frankrike.

Dussintals andra migranter i norra Frankrike säger också att de inte vill bli skickade till Rwanda. Några kilometer bort vid ett annat läger i Calais lever en grupp med huvudsakligen sudanesiska män som säger att de kommit från Afrika och inte vill tillbaka dit, utan de är här för att de vill till Europa och Storbritannien.

Storbritanniens inrikesminister Priti Patel vill sätta igång att deportera migranter så fort som möjligt.

Storbritanniens initiativ har även fått Danmark att titta på möjligheten och den danska regeringen säger att de vill göra likadant. I dag träffade migrationsministern Mattias Tesfaye partierna i Folketinget för att diskutera ett asylläger i Rwanda, men partierna De Radikale och Enhedslisten motsätter sig förslaget. Återstår att se om de kan förhandla fram en överenskommelse.

Meanwhile in Sweden… hopar sig problemen som ett alltför högt inflöde av asylsökande för med sig, något som de flesta blivit varse om efter påskkravallerna och i dag pratade även statsminister Magdalena Andersson (S) om hur segregationen har gått så långt att vi har parallellsamhällen i Sverige, vilket är oacceptabelt. Synd bara att den insikten kommer minst 20 år för sent och att man i decennier medvetet ignorerat de växande problemen medan kritiker hängts ut som rasister, nazister och fascister i media.

Kanske är den svenska regeringen snart mogen för att följa Danmark och Storbritannien genom att titta på möjligheten att upprätta asylcenter utanför Europa? Nja inte så länge politisk korrekthet, värdegrund, inkludering, solidaritet, humanitet och godhet är ledord för etablissemanget – men det hade garanterat fungerat avskräckande.

#detnyasverige

https://denkorteavis.dk/2022/vi-skal-ikke-til-rwanda-siger-asylansogere/

2 reaktioner till “Avskräckande effekt på asylsökande att riskera en enkelresa till Rwanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s