Trots utebliven effekt förbereder EU nu ett sjätte sanktionspaket mot Ryssland

I måndags gick den ryska rubeln upp ytterligare och står nu högre än både euron och amerikansk dollar, vilket gör att rubeln nu är tillbaka på samma nivåer som innan starten av Ukrainakonflikten i februari. Eftersom det är Putin som styr gaskranarna har han också övertaget vad gäller energiförsörjningen och direkt efter beskedet i dag att man stänger av gasen till Polen och Bulgarien fick svenska folket beskedet att priserna gått upp.

Den polska premiärministern Mateusz Morawiecki har också noterat att ryssarna klarat sanktionerna bra och försöken att strypa rysk ekonomi misslyckats. Tidigare i dag lät han därför meddela att Warszawa arbetar på att hitta nya påföljder för ryssarna.

Även EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen deklarerade i dag att EU arbetar intensivt med en ny plan för att komma åt Ryssland.
-”Det sjätte sanktionspaket kommer att komma i sinom tid och vi arbetar intensivt med det. Vi arbetar inte bara med att få bort kolet, som vi redan håller på med, dessutom arbetar vi med oljan.”

Det von der Leyen glömde nämna och som media inte vågar påpeka, är att hon samtidigt arbetar med att göra sig av med Mercedes, Volkswagen, BMW, Audi, Porsche etc och resten av den tyska industriella ekonomin som är på väg käpprätt åt helvete tack vare EU:s försorg.

Man kan nästan tro att det är ett skämt för ingen är väl så dum att man fortsätter med samma taktik när den uppenbarligen inte fungerar, men det korrupta EU bryr sig inte utan kör på utan minsta eftertanke samtidigt som medborgarna sugs ut ekonomiskt. När ska gemene man vakna och inse att vi blir blåsta i godheten namn? Inte de närmaste åren som det verkar och i september går vi manngrannt till valurnorna för att på nytt rösta fram samma klåpare som medvetet kör landet i botten. 🤨

#herewegoagain

#vembetalar

#swexit

https://www.rt.com/business/554625-eu-russia-sanctions-dont-work/

7 reaktioner till “Trots utebliven effekt förbereder EU nu ett sjätte sanktionspaket mot Ryssland

 1. Det kommer nog mer. Om NWO smidigast skall införas, så behöver allt kollapsa först. Att Ryssland inte kan kontrolleras via bl.a IMF, är givetvis en vagel i ögat hos vissa. Detta pga att de gjort sig av med sin statsskuld. Varför skulle det inte vara något värt att sträva efter? [ret] En av de ytterst få bra saker som Göran Person gjorde, var att yttra ”Den som är satt i skuld, är inte fri.”. Det gäller inte bara individer, utan även stater. En borgenär har alltid makt över en gäldenär.

  Gillad av 2 personer

 2. ”Den som är satt i skuld är inte fri”
  Sant!
  Jag är uppvuxen med seriestripen flickorna Spara & Slösa.
  Detta var en svensk serie av Birgitta Lilliehöök, som under åren 1926–1963 skapade den för Lyckoslanten, Sparbankens tidning för barn. Serien kom att bli en klassiker och är välkänd i den generationen som växte upp i Sverige under andra världskriget och efterkrigstiden.

  Detta var tiden med guldmyntfoten innan bankerna kunde dra imaginära kaniner ur stormhatten, krediter utan teckning.
  Ett land/kontinent som Ryssland vilka fortfarande tillämpar guldmyntfoten måste krossas, enligt väst.
  På detta land biter inga sanktioner.
  Tacka fan att Rubeln går upp, de har fysiskt guld som backar upp.

  PS
  Flickorna Spara och Slösa fick dö sotdöden.
  Stormhattens imaginär kaniner fick ta över, likt Joe Labero.

  Gillad av 2 personer

 3. En ny kanal startas av Malmöiten TV-Tim Sweden och kollegan i USA
  Social News Network TV with Tim & Barry.
  Här 28/3 – 22
  De är inte anhängare av administrationen under Demokraterna, globalisterna.

  Gillad av 1 person

 4. Först ut att inse att de inte klarar av att inte köpa ryskenergi är Ungern, men jag är ganska säker på att flera länder följer efter, de sätter sitt folk, företag och länder först oavsett vad EU säger.

  ”Ungern har gått med på Rysslands krav för att få köpa gas, medger Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto.
  Kraven innebär att kunder måste öppna två konton hos Gazprombank, ett för utländsk valuta och ett för rubel. Betalningen sker i dollar eller euro, som sedan via banken växlas in till rubelkontot. ”85 procent av våra gasleveranser kommer från Ryssland, och 65 procent av vår oljeleveranser kommer från Ryssland. Varför? För att det här avgörs av infrastruktur. Det är inte kul, vi har inte valt den här situationen”, säger han till CNN.

  Enligt Szijjarto kommer Ungern att vara beroende av ryska leveranser i flera år framöver.
  En del av Europas största energiföretag förbereder sig för att följa det ryska kravet på att betala för gas med rubel, något som kritiker säger kan underminera EU-sanktionerna, hota enigheten i EU och ge viktiga intäkter till den ryska ekonomin. Det skriver Financial Times.

  Gasleverantörer i Tyskland, Ungern, Österrike och Slovakien, inklusive de två största importörerna av rysk gas –Uniper (Tyskland) och OMV (Österrike) – förbereder sig för att öppna rubelkonton i Gazprombank i Schweiz, enligt källor. Förhandlingarna mellan företagen och Gazprombank har intensifierats under tiden som betalningsdeadline närmar sig.

  Italienska Eni överväger sina möjligheter.

  På onsdagen stoppade Ryssland gasleveranserna till Polen och Bulgarien då de vägrat att betala i rubel, ett beslut som EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen kallade för utpressning”. (di.se)

  Gillad av 1 person

  1. Detta med energi.
   Tillexempel, Libyens Ghaddafi blev medial paria (terroriststat) och senare en munsbit för Nato med stöd av Sveriges militära spaningsflyg på ett hörn.
   Gadaffi hade ambitioner skippa Petrodollarn, landet bombades senare unisont till medeltiden.

   PS
   Enligt Wiki….”Gaddaffi den 20 oktober 2011
   i samband med ett flygangrepp mot en militärkonvoj på väg ut ur staden, dog kort därefter Gadaffi under en ambulanstransport. Jag [15]”

   Segraren skriver alltid det historiska eftermälet.

   Gilla

 5. Den som av någon anledning prövat att kavla ut pepparkaksdegen med en brödrost behöver aldrig testa igen….våra makthavare har inte den insikten….har man redan bestämt ”verktyget” så kör man på oavsett vilket resultat man får…..Europa har sett sina bästa dgr och går raskt mot ett brant stup…men de är inte ensamma.

  En film som kanske redan tipsats om på denna blogg och som visar den ”andra sidan av myntet” i detta krig där Ukraina offrades….

  https://newsvoice.se/2022/04/rts-dokumentarfilm-im-alive-beskriver-hur-ukrainas-militar-bombar-civila/

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s