Intressant utveckling om spelplanen möbleras om

Gårdagens uttalande från den ryske utrikesministern Sergej Lavrov om att Ryssland borde förhandla direkt med USA istället för via den pro-amerikanske ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj som agerar puppet åt västerländska makthavare som har kontrollen över Ukrainas position i förhandlingarna med Ryssland, som senare följdes upp av en intressant kommentar från USA:s utrikesminister Antony Blinken som under ett vittnesmål i senaten slog fast att Washington inte skulle motsätta sig att Ukraina förklarar sig vara ett alliansfritt, neutralt land och att det slutliga beslutet kommer att vara upp till Kiev, skapar förutsättningar för en ny spelplan.

Ponera att Ryssland förhandlar fram ett avtal direkt med USA, där Nato och EU blir överkörda – inklusive klausuler om att varken Ukraina, Sverige eller Finland ska tillåtas bli medlemmar i Nato – det är ett intressant scenario som etablissemanget troligen helt förbisett. Hur går det då med den humanitära stormakten och vad har EU och Nato tjänat på detta förutom att göra befolkningen fattigare?

En annan potentiell tryckkokare att hålla koll på är utvecklingen i konflikten mellan Taiwan och Kina efter Blinkens uttalande i senaten i går om USA:s stöd till Taiwan, där Washington garanterar allt stöd som Taipei behöver för att försvara sig själv mot Peking.

Samtidigt har företagaren Elon Musks köp av Twitter fått EU-kommissionen att reagera och hota med motåtgärder om Musk gör plattformen till ett forum för yttrandefrihet – 6% av omsättningen i böter och, om de framhärdar, ett förbud att verka i Europa, enligt kommissionären Thierry Breton som syftar på de kommande EU-regler som ska tvinga Twitter och andra IT-jättar att ta bort kritik mot makthavare, kritik mot invandrings­politiken samt kritik mot EU-ländernas corona­­restriktioner från internet.

Slutligen lär Rysslands beslut att strypa gastillförseln till Polen samt Bulgarien få kännbara konsekvenser även för oss. Hur det kommer påverka industrin är inget som diskuteras – heller inte hur de redan skyhöga energipriserna kommer slå mot befolkningen, som så många andra problem som tigs ihjäl i landet där ”de goda” bor.

#followthemoney

https://www.friatider.se/ryssland-vi-borde-forhandla-direkt-med-usa

https://www.friatider.se/twitter-kan-forbjudas-i-hela-eu

https://www.rt.com/russia/554572-blinken-ukraine-neutral/

18 reaktioner till “Intressant utveckling om spelplanen möbleras om

 1. För min del vore det bästa om någon släppte en bomb i Kreml.
  Hatar länder som är kommunisiska och kräver att andra land ska lyda deras åsikter. Jag säger fy faan vi borde sluta handla helt och hållet och avsluta alla utbyten med ett land där befolkningen är helt styrd till vad landet säger. Hört hur totalt frånvända de är från sanning, har haft ryssar i min vänkrets. Inte ens deras släkt tror på vad som sker, enbart vad diktatorn säger.

  Gilla

   1. Du skulle bli förvånad om du samtalar med en helt vanlig indoktrinerad svensk, Per! Jag möter dem ständigt. Det kan verka som satir, men är sällan det. Indoktrinering via fulmedier och fula sociala medier fungerar och det är många som är drabbade. Den lärdom jag har dragit är att repetitioner av lögn fungerar.

    Det är inte informationens kvalitet som styr, det är inte öppna kritiska egna undersökningar eller eget tänkade som styr, men MÄNGDEN desinformation som pekar likriktat. Ca 30% är oerhört lätta att påverka på detta vis.

    De andra 30% är konfunderade, men följer det som de uppfattar vara strömmen och stöter sig ogärna med de indoktrinerade eller makten, men dessa individer är nyckeln. De kan övertygas om att rösta bort korruptionen till förmån för oss alla.

    En anledning att det är så lätt att indoktrinera människor är att skolan inte vill lägga någon större vikt vid visdom, eget tänkande och evident sant resonerande. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/vi-vill/sanning/ Det senaste exemplet var när de t.o.m. ville plocka bort antiken ur historieböckerna, så att eleverna inte ens skulle få nys om Platon, Sokrates och andra visa gamla greker.

    Gillad av 1 person

   2. Var helt ironiskt menat, har arbetat inom MSM i fyrtio år, mest inom nyhetsproduktion senaste 20 åren.
    Har blivit flisig.

    Gillad av 1 person

 2. ”… enligt kommissionären Thierry Breton som syftar på de kommande EU-regler som ska tvinga Twitter och andra IT-jättar att ta bort kritik mot makthavare, kritik mot invandrings­politiken samt kritik mot EU-ländernas corona­­restriktioner från internet.”

  Har Sverige lärt sig av EU eller har EU lärt sig av Sverige hur man ska gå tillväga för att slippa diskutera sakfrågor och möta kritik? Det är hur som helst en samling fega människor som driver igenom resp. försöker driva igenom sådana diktatoriska åtgärder.

  Gillad av 4 personer

  1. Om folk bara ska fokusera på en enda sak så är det att rösta på ett valsamverkande parti som kommer ta oss Ut ur EU!

   Gilla

  1. Eftersom lögnare alltid förlorar debatter om rätt frågor ställs av motståndare så måste de våga vägra dem.

   Gillad av 1 person

 3. Går Sverige på rysk gas? Tillåt mig tvivla! Tyskland går på rysk gas, men det gör väl inte Sverige? Visst skulle vi drabbas, eftersom vi har elkablar mot EU, samt har gjort oss förfärligt beroende av EU och icke-ekologisk handel, vilket medfört ökade transporter och CO2-utsläpp, men inte går väl Sverige på rysk gas?

  Gilla

   1. Jodå. Det kan jag tro, men det är väl typ gas till campinggrillar och gasdrivna bussar. Förmodligen en väldigt liten del av samhället, inte som i Tyskland där många värmer sina hus på det.

    Gilla

  1. @Martin
   Nej,men får idioterna som dom vill så gör vi snart…
   Mer vapen till Ukraina?
   Pengar, gode bror…
   Tom Adolf var socialist/kommunist…
   Ge mig nåt bättre
   Hahaha!
   Vem kastade ut banker, spel & dobbel ur templet?
   Redan då…
   Sanninghalten kan jag inte gå igod för…
   U know the story.
   Alla j. vla grattisätare, som släpar hit dito…
   Vad tror om 4 h sk arbetsdag?
   Omöjligt?
   Hahaha!
   Kolla var kulerna går.

   Gilla

   1. Det är din/Er frihet de vill åt.
    Vilka?
    Soros(György Schwarz) mfl.
    Simma mot källan, snälla.
    Galen?
    Afirmativ.
    Inte desto mindre rätt.

    Gilla

   1. Nu är ju inte DN det bästa att länka till, klicka på eller läsa, så det gör jag inte, men rubriken verkar i det här fallet vara logisk. DN:s bombliberalism EU-vurm och Nato-vurm är däremot mer ologisk, så vida de inte går i gång på dyr el där inne i DN-skrapan?

    Gilla

 4. På tal om Musk köp av Twitter, här visar ju EU öppet sitt förakt mot yttrandefriheten man undrar ju vilken syn de har på demokrati och yttrandefriheten. Man får känslan av att EU öppet vill visa sitt förakt, överlägsenhet och arrogans mot folket, men det är väl precis detta allt handlar om.

  ”Vi vill inte framstå som vidskepliga men varje cykel har sin avgörande företags-transaktion som historien senare kommer att peka ut som själva toppen.” (Detta var en av de triggers som följdes av börskraschen 2000).
  Internetbolaget AOL:s samgående med amerikanska Time Warner år 2000 har exempelvis kommit att ses som emblematisk för it-kraschen. ”Givet all uppmärksamhet som Elon Musk och Twitter får, så känns den här affären rysligt likartad – trots att vi trodde oss vara förbi toppen när det gäller spekulativt orienterade tech-aktier” (di.se)

  När det gäller Kina och Taiwan så är det lätt att göra antagandet att Kina har planer på att storma Taiwan, det tränar på att förbättra sin förmåga att storma centrum med president och regeringsbyggnaderna. Sen får man se om det händer, men tyskarna hade samma taktik under andra världskriget så det visar egentligen bara att kinesernas ide inte är så dum.
  https://www.taiwannews.com.tw/en/news/3944806

  Klart Ryssland stryper gasen, detta är ett av deras bästa påhitt när det gäller att straffa EU. Vänta bara till Tyskland står utan gas, klarar det 2-6 månader och vad händer sen?

  Hela världsbilden känns väldigt orolig just nu, mycket av scenariet bygger på ett gäng som älskar att kriga (Nato) en väldigt gammal senil gubbe vid namn Biden, en gammal skådespelare som har fått en ny roll att fylla (Zelenskyj), en man vid namn Blinken som inget hellre vill att förgöra Ryssland, ett par länder som inget hellre vill än att gå med i Nato, (Sverige Finland) en ryss som är lite intryckt i hörnet och som ingen vet hur han tänker (Putin) EU som vanligt bara lyder vad husse säger och ger mer pengar och vapen till brasan och på allt detta har vi en ekonomisk situation som ser tuffare ut för vardag.

  Då har jag inte ens nämt globalisternas oligarker och kapitalisternas elit av utvalda som får vara med och leka och bestämma över alla oss andra.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s