Hoppet står till andra länder om ett nej till ett svenskt Natomedlemskap

Medan Sverige och Finland utan att tänka igenom ett så viktigt beslut hastar fram mot den efterlängtade Natoansökan medan man medvetet ignorerar folkets vilja, annonserade Kroatien i dag att de kan stoppa Sveriges och Finlands Natoplaner eftersom det bara behövs veto från ett land så är fiaskot ett faktum.

Jag har tidigare spått att USA eller Turkiet kan vara det land som stjälper Sveriges ogenomtänkta planer, men nu blev Kroatien först ut med att utnyttja möjligheten att försöka vinna egna fördelar när desperata länder försöker få ett medlemskap i krigsorganisationen.

Kroatiens president Zoran Milanovic deklarerade tidigare i dag att Finland och Sveriges drag att gå med i Nato är ett mycket farligt spel som kommer att provocera Ryssland, varför Zagreb kommer att vägra att godkänna ett medlemskap tills USA och EU pressar grannlandet Bosnien-Hercegovina att garantera etniska kroater deras grundläggande rösträtt.

-”As far as I’m concerned, they can get into Nato, they can poke the rabid bear in the eye with a pen. However, until the electoral law issue in Bosnia-Herzegovina is resolved, until the Americans, the English, the Germans – if they can and want to – compel Sarajevo and Bakir Izetbegovic to update the electoral law in the next six months and grant Croats their elementary rights, the Sabor must not ratify anyone’s admission to Nato. New members can not be admitted to Nato without the approval of current ones and I sees Croatia’s role at this moment as a historic silver bullet.

Let the US president or secretary of state hear this now. Let’s see what they can do for Croatia. I’ve had enough of them ignoring and neglecting a Nato- and EU- member, and sidelining Croatia. If the US and its Western European allies want the two Scandinavian countries in NATO, they will have to listen to Croatia.

Kroatiens största klagomål är det nuvarande valsystemet i grannlandet Bosnien-Hercegovina, som har en etnisk kroatisk befolkning som erkänns som jämlik enligt 1995 års konstitution som avslutade inbördeskriget. Zagreb insisterar på uppdateringar av vallagen så att kroater i Bosnien ska kunna välja sina egna representanter, i motsats till nuvarande praxis att låta dem väljas av den mycket större gruppen bosniska muslimer, även känd som bosniaker.

Förutom Bosnien listade Milanovic några av Zagrebs andra klagomål: EU vägrade att släppa in Bulgarien och Rumänien i Schengenavtalet om gränsövergång, bristande erkännande av den utbrytande serbiska provinsen Kosovo och inga framsteg i EU-samtalen med Albanien och Norra Makedonien, som till och med bytt namn nyligen för att undvika invändningar från Grekland, utan resultat.

-”Vi ber inte Finland eller Sverige att byta namn till Ikea, utan berättar bara för amerikanerna att dessa saker måste lösas.”

Man undrar hur det svenska etablissemanget kommer reagera om Sverige inte får gå med i Nato och luften går ur alla dessa pompösa politiker som tror att Sverige är en populär politisk världsspelare. Den som lever får se.

#nejtillnato

Bildkälla: Fria Tider

https://www.rt.com/news/554563-croatia-sweden-finland-nato-bosnia/

10 reaktioner till “Hoppet står till andra länder om ett nej till ett svenskt Natomedlemskap

 1. Inlämnat VETO av ett land, vore ett tungt telegram som SVT/SR, dess nyhetsredaktioner tänker bort.

  VETO ett fult ord som vi hederliga länder skyr som pesten, det riskerar rubba våra agenda.

  Gillad av 1 person

 2. Våra politiker är direkta lakejer till den globala agendan som styrs av USA, NATO, WHO, FN mfl, folkviljan är satt ur spel här. Vi får hoppas på Kroatiens nej för vår del.

  Gillad av 1 person

 3. Kronans utveckling i samband med Nato-ansökan är intressant att följa. Sedan det blev känt att Sverige går mot en Natoanslutning har sek fallit med 50 öre mot Euron. Jag har själv sålt det mesta i svenska kronor och köpt i Euro. Det känns otryggt att ha tillgångar i sek ifall fiender kommer och utplånar Sverige och stormar Riksbanken. Mer Nato tack så att svenska kronan tappar än mer i värde. Det är realisation nu på AB Sverige. Di dumme djävlarna vet inte sitt eget bästa men Kroatien får väl tänka för Sverige också.

  Gilla

 4. Detta öppnar faktiskt mycket intressanta möjligheter. Vi vet ju att den svenska regimen i verkligheten är en USA styrd autokratisk diktatur som inte tillåter någon folkpåverkan eller folkstyre. (Se 2014 års Demokratiutredning, Huawei förbudet, värdlandsavtalet, kärnvapenförbudet, etc.)
  Det är som bekant meningslöst att skriva till svenska statsstyrda media eller svenska politiker. Låt oss istället börja skriva till och påverka utländska media och andra länders regeringar som påverkas av svenska beslut. Dom kan säker göra skillnad på svenska beslut.
  Skriv på svenska, bättre engelska om ni kan, och använd en webb-översättare. Det blir begripligt för mottagaren.
  DN har en artikel 220402
  Kinas nolltolerans slår hårt mot svenska företag
  https://www.dn.se/ekonomi/kinas-nolltolerans-slar-hart-mot-svenska-foretag/
  Borde inte DN analysera anledningen. DN själv har drivit en otrolig förtalskampanj mot just Kina och har ihärdigt skrivit demoniserande artiklar för att skända, ljuga, förnedra, förfölja, sprida falsk information, dreva, förfalska, vinkla just mot Kina.
  Är det då så konstigt att man i Kina väljer bort Sverige först när man skall handla eller göra affärer. Nu slår det tillbaka mot svenska företag.
  Journalister och svenska media skall inte göra sig några falska föreställningar att det inte har betydelse, för det har det – i Kina, och yttrandefrihet och pressfrihet godtas inte som ursäkter för att media och journalister uppträder som rasister, och rena ”skitstövlar” mot Kina som ljuger, förtalar och demoniserar, för det är vad det är fråga om.
  H&M var en varningssignal. Svenska media gjorde sig den falska föreställningen och inbillade sig att det var en kampanj beordrad av regeringen. Det var det inte. Det var en kampanj driven från gräsrötterna, och den kan även upprepas mot Sverige som land. Regeringen försökte snarare dämpa alla upprivna känslor kring hur ett svenskt företag hade grovt förolämpat Kina med uppenbara påhittade lögner.
  Sverige tilldrog sig speciellt uppmärksamheten, även från Kinas regering nyligen, kring raskravallerna runt koranbränningarna. Nu har Sverige speciellt ögonen på sig i Kina.
  List of newspapers in Croatia
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_newspapers_in_Croatia
  https://www.thedubrovniktimes.com
  mark.thomas@dubrovnik-times.com

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s