Bokstaven Z är inte längre bara den sista bokstaven i det moderna latinska alfabetet

Bokstaven Z är inte längre bara den 26:e bokstaven i alfabetet, på grund av medias upphaussning har bokstaven blivit nutidens svar på Hitlers hakkors och en markör för att man stödjer Putins krig i Ukraina. Under konflikten har vi sett flera exempel på hur detta fått orimliga proportioner på allt från design till sport samt företag och det är lätt att dra paralleller till BLM-kampanjen, där man såg samma mönster med blackface.

Nu senast är det filmfestivalen i Cannes, där den franska zombiefilmen ”Z” (Comme Z) som ska öppna årets festival är i fokus och efter påtryckningar har man nu beslutat att ändra namn på filmen i sista ögonblicket.

När man ändå är igång med denna hysteri kanske man även ska se över Brad Pitts Zombiefilm ”World War Z” från 2013 och varför inte byta bokstav på Generation Z för inte vill väl alla som som växt upp efter millennieskiftet kopplas ihop med denna förhatliga bokstav? 🤦‍♀️ Finns säkert fler exempel och det visar vilken galen värld vi lever i.

#madworld

Bildkälla: Politiken

9 reaktioner till “Bokstaven Z är inte längre bara den sista bokstaven i det moderna latinska alfabetet

 1. Varför vill man skapa WW III?
  Messianskt?
  Vilken bok?
  Kom ingen!
  Vad ser ni?
  Jo, det händer inte av sig själv.
  Allt är planerat.
  Det ekonomiska systemet har packat ihop….
  You’re the explorebels-vilket kommer akutalliseras.
  Heads up!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s