Människor som förhandlar med ryssarna avrättas i Ukraina och i Sverige ägnar universitet sig åt politisk förföljelse

Efter två månaders krig känns ett fredsavtal mellan Ryssland och Ukraina fortsatt avlägset och Ukrainas president Zelenskyj har tydligt visat att han vill dra ut på kriget genom att varje vecka efterfråga såväl mer vapen som pengar från västländerna samtidigt som han avfärdrar de fredsförslag som ligger. Men även om många är trötta på att se oskyldiga människoliv gå till spillo, är det inte möjligt för ukrainare att förhandla med ryssarna om de inte vill få en kula i pannan.

Den ukrainska guvernören Vitaly Kim bekräftade i TV-kanalen Ukraine 24 i torsdags förra veckan att Ukrainas regering har en specialstyrka som ägnar sig åt att döda personer som pekats ut för att vilja förhandla med Ryssland.

Kim slog fast att förrädare kommer att avrättas samtidigt som han underströk att han inte var rädd för att använda sig av ordet ”förrädare” för personer som samarbetar med de ryska styrkorna. Guvernören uppgav också att Ukraina hade utvecklat en så pass avancerad teknik- och IT-kapacitet att man kan spåra praktiskt taget vem som helst.

Den amerikanska journalisten Max Blumenthal har kartlagt hur Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ansvarar för en kampanj som ska gå ut på att utsätta landets politiska opposition för ”lönnmord, kidnappningar och tortyr”.

Ett av de fall som uppmärksammats gäller Volodymyr Struk, som var borgmästare i Kreminna i östra Ukraina. Efter att ha uppmanat till förhandlingar med ryssarna blev Struk den 2 mars kidnappad från sitt hem av militärer och skjuten till döds i hjärtat. Den 3 mars spreds bilder på borgmästarens lik, som bar tydliga spår av tortyr.

Anton Gerashchenko, rådgivare till det ukrainska inrikesdepartementet, lade efteråt upp en bild på liket på Telegram, med kommentaren: ”En förrädare mindre i Ukraina.”

Den 7 mars hittades även borgmästaren i Hostomel mördad efter att ha anklagats för att vilja förhandla med ryssarna. Borgmästaren i Kupiansk lade den 24 mars upp en video i vilken han vädjade till Volodymyr Zelenskyj och regeringen att släppa hans dotter, som tagits som gisslan av den ukrainska säkerhetstjänsten SBU.

Den 5 mars meddelad den ukrainska regeringen att SBU hade skjutit ihjäl en av de egna fredsförhandlarna, Denys Kirieiev, som ingick i Volodymyr Zelenskyjs delegation under förhandlingarna med Ryssland. Även Kirieiev anklagades för förräderi.

Att Zelenskyjs gloria hamnat på sniskan har dock ingen betydelse varken för medierna eller våra beslutsfattare som fortsätter utelämna detaljer som ger en annan bild av ”hjälten” än den allmänheten är van vid och ur den falska demokratin växer det fram ett angivarsamhälle.

Noterar också att man ägnar sig åt politisk förföljelse på Linnéuniversitetet i Växjö, där en ukrainsk professor sparkas från tjänsten som ämnesansvarig efter att han i videoklipp på nätet i egenskap av privatperson pekat ut Ukrainas president som nazist.

Beklämmande att se hur man i Sverige ägnar sig åt åsiktsförtryck på det här sättet och avskedar människor från deras jobb på grund av privata åsikter om sitt hemland – låter alltmer som fascism i mina öron.Ungefär lika idiotiskt som den där kvinnliga polisen som blev avstängd för att hon hade en skärmdump av Putin på sin jobbdator. Skrämmande vilket samhälle som håller på att skapas.

#demokratur

https://www.friatider.se/zelenskyjs-mordpatrull-avrattar-forradare

https://samnytt.se/ukrainsk-professor-kallade-zelenskyj-nazist-sparkas/

11 reaktioner till “Människor som förhandlar med ryssarna avrättas i Ukraina och i Sverige ägnar universitet sig åt politisk förföljelse

 1. ”Beklämmande att se hur man i Sverige ägnar sig åt åsiktsförtryck på det här sättet och avskedar människor från deras jobb på grund av privata åsikter om sitt hemland – låter alltmer som fascism i mina öron.Ungefär lika idiotiskt som den där kvinnliga polisen som blev avstängd för att hon hade en skärmdump av Putin på sin jobbdator. Skrämmande vilket samhälle som håller på att skapas”

  Däremot hyllas man om man i polisuniform och på arbetstid samt inför samlad mediakår knäböjer för att visa sin sympati för terrororganisationen BLM.

  Gillad av 1 person

 2. Så länge man har en åsikt som överensstämmer med de som styr och deras föreställning av sanningen verkar de flesta köpa utan att ens fundera varför läget är som det är. USA och Nato ligger bakom både 2004 och 2014 statskupper i Ukraina, med ett följande inbördeskrig som USA har eldat på under åren.

  Jag undrar varför inte EU bojkottade ex USA:s krig i Libyen eller i Irak, varför skickade inte Sveriges regering vapen till dessa länder för? Eller är det skillnad på folk och folk? Är det kanske så enkelt att ingen vågar sätta sig upp mot storebror och därför låter de sig ledas av honom! Eller handlar allt om att få det att se ut som att är Ryssland som vill starta de tredje världskriget, fast det är Nato som eldar på, med både vapen, pengar och försvarsmedel. När till och med Ryssland utrikesminister Lavrov inte vill föra samtal med Ukraina utan hellre vänder sig direkt till de som styr cirkusen nämligen USA för att ha överläggningar och ingen verkar tycka att detta är konstigt heller.

  Vi får se om de Ukrainska soldaterna går med på att släppa ut de civila folket som befinner sig i stålverket eller är de rädda för att missta sina ”mänskliga sköldar” i det läget? Eller går de folket som vill lämna stålverket ett säkert öde tillmötes.

  Gillad av 1 person

 3. Det är inte Ukraina som har avancerad teknik- och IT-kapacitet så man kan spåra praktiskt taget vem som helst. Det är USA, och USA tillhandahåller den till Ukraina. Det är samma teknik som USA använder dagligen för att spåra och massövervaka alla svenskar i Sverige. Tekniken är välkänd för kompetenta och erfarna IT ingenjörer och inte någon hemlighet. Tekniken centrerar i världens största övervaknings och IT center i Utah, och de tre amerikanska server hallarna i Sverige. Det var inte klimatet som gjorde att dom förlades till Sverige, utan den svenska till USA underordnade regimen. Sverige skulle snart få samma dödspatruller om Sverige vände sig mot USA.

  En akademiker på Linnéuniversitetet fick just sparken för att ha kallat Zelensky regim nazistisk. Faktum är att i stort sett varenda handling USA eller Zelensky företager sig passar, förutom namnet nazist, exakt in på nazisterna agerande och handlingar förra seklet. Propaganda, dödspatruller, censur (RT etc), till och med förintelse i Donbass, Inte konstigt alls att Ryssland tvingades ingripa militärt.

  Gilla

 4. Det är ju bevis på att alla massmord på civila är urförda av ukraina inte av de andra. I butja hade de dödade vita armbindlar vilket indikerade att de inte var fiender till de andra. Och detta blev de dödade för. I Azovstal finns ju även många utländska militärer och dessa ville Selenskyj skydda. En amerikansk höjdare, fler av olika nationalitet och en svensk. Läste jag någonstans.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s