Soros nätverk har förgreningar till Ukraina

Den ryska tankesmedjan ”RUSSTRAT – Institute for Political and Economic Strategies”, har skrivit en ny artikel om den amerikanska finansmannen och tillika en av de största finansiella givarna till Demokraternas ändamål samt kandidater i USA, George Soros, med anledning av hans inblandning i Ukraina som är läsvärd.

Enligt tankesmedjan förväntas Soros bli den största förmånstagaren vid försäljningen av ryska tillgångar genom sin oligark Tomasz Fiala, VD och grundare av Dragon Capital som förvärvade 350.000 kvadratmeter kommersiella fastigheter i Ukraina genom gemensamma fonder bara under åren 2016-2018. Med investeringar på upp till 400 miljoner dollar har Dragon Capital blivit den största köparen av fastigheter och mediatillgångar på den ukrainska marknaden. Om Ryssland skulle förlora kriget kommer Soros att ta kontroll över kommunikationssystemet.

Enligt uppgift ska Soros tidigare ha uttryckt att -”Vi behöver Ukraina som en torped i kriget med Ryssland. Vi bryr oss inte ett dugg om ödet för medborgarna i detta land”. År 2019 när president Vladimir Zelensky valdes till president sade Soros till British Guardian att Ukraina skulle bli hans bästa projekt.

Enligt RUSSTRAT skulle en rysk vinst inte bara vara en seger över Kievregimen, utan också ett slag mot Klaus Schwabs Great Reset-plan, vilket skulle komma att orsaka stor förödelse hos såväl globalisterna som Soros som i decennier förvandlat Ukraina till en språngbräda för en kamp med sin huvudfiende Ryssland som inte passar in i den ”nya världsordningen”. George Soros har aldrig dolt att ”hans huvudfiende är i Moskva” och han har gjort motsvarande uttalanden 2014.

Enligt RUSSTRATs uppfattning omintetgjorde den ryska specialoperationen i Ukraina även planerna från spekulanten och grundaren av Byrån för modernisering av Ukraina (AMU), Bernard-Henri Levy samt hans brittiska medinvesterare tillsammans med många andra ”affärsmän” som Soros och Levy lovade det stora priset – ”ett nytt Ryssland utan Putin” i utbyte mot kontantinjektioner för att ”rädda demokratin i Ukraina”.

Levy beskrev kontantinjektionerna som ”Marshall-planen för Ukraina” vid den tiden, men hans organisation kommer att förlora en hel del om Ryssland vinner kriget. Enligt rapporten investerade Soros också mycket pengar i olika fonder verksamma i Ukraina – med samma taktik som i Ryssland på 1990-talet.

2015 fick ryska forskare 500 dollar i anslag (två årslöner) för att skriva om historieböcker och läroplaner. Då uppgav Soros att det skulle ta cirka 25 år, det vill säga en generation, att skapa ett så framgångsrikt projekt som Ukraina. Förutom att förvränga historien om de rysk-ukrainska relationerna och nedvärdera den ryska statens förflutna samt nutid, har stiftelsen framgångsrikt främjat ”europeiska värderingar och demokrati” bland unga människor. AMU beskrev deras projekt som att visa ”att Ukraina och Europa är enade.

Soros beskrivs som en ”blodtörstig investerare” som sponsrade den jugoslaviska oppositionen som senare förföljde Slobodan Milosevic (Jugoslaviens president 1987-2000). Han gjorde samma sak med ”Orangea revolutionen”, ”Euromaidan” i Ukraina och ”Rosenrevolutionen” i Georgien.

Genom åren har Soros väckt reaktioner hos de europeiska ledarna. Soros beskrevs exempelvis 2018 som det ”primära hotet mot hela västvärlden” av den brittiske politikern Nigel Farage, som också uttryckt att Soros i grunden vill minska Europas vita befolkning och göra slut på kontinentens kristna kultur.

Turkiets president Erdogan har också kritiserat miljardären för att vilja förstöra och splittra nationer. Soros får också skulden för 2013 års protester i Gezi Park i Istanbul.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán beskrev 2020 hur Europa inte får ge efter för Soros-nätverket och kallade Soros en ”ekonomisk brottsling” eftersom hans ekonomiska spekulationer har förstört livet för miljontals människor samt att han idkat ekonomisk utpressning av nationella ekonomier. Italiens före detta vice premiärminister Matteo Salvini har sagt att Soros ville att landet ”skulle bli ett gigantiskt flyktingläger för att han gillar slavar”.

Den amerikanske statsvetaren Sergei Sudakov, motsvarande medlem av Ryska federationens militärvetenskapsakademi, hävdar att Soros är en integrerad del av den amerikanska underrättelsetjänsten. Han har talat om ”Soros-kollektivet”, en koalition mellan finansmannen, det amerikanska utrikesdepartementet samt amerikanska underrättelsetjänster, som tillhandahåller information för utvecklingen av Soros planer och handlingar.

Det finns inte en enda konflikt som Sorosstiftelsen inte har deltagit i och av den anledningen har den förbjudits i Ryssland. I Vitryssland har Soros-stiftelsernas verksamhet varit förbjuden sedan 1997, i Ryssland sedan 2015. Men i Ukraina, efter Euromaidan, fick Soros-strukturerna en verklig renässans och enligt en artikel publicerad 2020 av den ryska internetplattformen inoSMI, angående anklagelserna om att han provocerade fram finansiella kriser i Thailand, Indonesien, Malaysia, Japan och Ryssland, sade Soros: -”Du lurar mig inte. Jag tjänar bara pengar där. Jag kan och vill inte titta på de sociala konsekvenserna av mina handlingar. Jag försöker göra rätt, men ibland leder mina handlingar till negativa konsekvenser, som i Ryssland. Som marknadsaktör måste jag tävla för att vinna.”

Den azerbajdzjanske statsvetaren Zaur Rasulzade skrev 2020: ”Varhelst hans folk dök upp, började upploppen med försök till kupper som ofta lyckades. Soros kapital växer oändligt eftersom allt är inriktat på att kontrollera de mycket lönsamma sektorerna i de erövrade ländernas ekonomier.

#followthemoney

https://freewestmedia.com/2022/04/24/think-tank-soros-is-pulling-the-strings-in-ukraine/

20 reaktioner till “Soros nätverk har förgreningar till Ukraina

 1. En mycket bra beskrivning av verkligheten, för att inte säga ondskan själv. Glöm inte historien. Det var ryssarna som 1945 räddade mänskligheten från nazismen. Låt oss hoppas att dom lyckas även denna gång. I en artikel i tidningen Oneworld läste jag nyligen att det är i grunden inte bara en fråga om att rensa Ukraina från nazismen, det är ytters en fråga om att rensa USA från nazismen. Den bara kallas något annat, men grunden, dogmerna och principerna är desamma, bara i annan formulering.

  Gillad av 2 personer

  1. Det kan tyckas märkligt att sionister och nazister samverkar, men dessa psykopater är naturligtvis lika som bär mentalt. Nazismen sitter djupt rotad i eliten i Tyskland och i USA, men även hos Israels sionister som rensar Palestina etniskt. Ofta var säkert morfar och farfar nassar till dessa psykopater. Soros anpassade sig snabbt till att vara nasse och kände ingen medkänsla alls med offren. Dessa psykopater tjänar tillsammans storkovan på alla krig. Folken betalar. Allra mest kommer ukrainarna få betala. Kvinnorna där kommer inte ha några män i myndig ålder kvar när USA-regimen är färdiga med sin marionett Zelinsky. Dessa stackars kvinnor och deras barn talar varken engelska eller tyska. Att fly till väst är ett stort misstag. De borde ha flytt till Ryssland, för ryska kan de.

   Gilla

  1. Så går det när folk röstar som idioter. Då kan inte rikedomar baserade på korruption komma de bestulna folken åter.

   Gilla

 2. ”Oligarker” för slarvigt tanken till enskilda ryska individer vid tiden för huggsexan på sovjets naturrikedomar under kommunismens sammanbrott, den korta tid president Jeltsin tillfälligt öpnade för väst kapitalrörelser.

  Dessa rörelser ser jag inte som varande individuella oligarker.
  Exemplet i dag är de amerikanska jättarna Blackrock och Vanguard, de är gigantiska fondbolag som tar global kontroll genom successiva uppköp av fast egendom och naturrikedomar.
  De utgör ett hot mot alla nationalstater.

  Gillad av 3 personer

 3. Det finns många västerländska oligarker. Det har blivit ett utryck för de som har väldigt mycket pengar och därmed makt. Privat eller via fondbolag. Tänk på att Soros sänkte den Svenska kronan för några år sen via sitt fondbolag.
  Tjänade mycket pengar på det.
  Därför ser jag honom som en oligark.
  Jag skulle kunna skriva ”utsugare” istället.

  De ryska oligarkerna har mycket riktigt, som du skriver, lurat det ryska folket på mycket pengar.

  Men bakom de stora fondbolagen finns det alltid en grundare. Som Soros.

  Jag ser Soros och en hel del andra som västerländska oligarker.

  Det finns kineser som är multimiljardärer.
  Lite OT men statliga kinesiska bolag äger snart alla vindkraftverk i Sverige.

  Vår idiotiska regering har satt oss i händerna på den kinesiska regimen.

  Gillad av 2 personer

  1. Varför skrämmas om Kineserna? De har hittills gjort mycket nytta för det svenska välståndet och för svenskt näringsliv med underentrepenörer osv. Jämför gärna med hur Ford stal material och immateriella tillgångar från Volvo och sedan sålde ut det till Geely. Geely kommer nu att skapa tusentals välbehövliga jobb kring Volvo Cars och elektrifieringen av fordon. Tycka vad man vill om elektrifiering men det är en kommande marknad och snabbt som bara den bygger Geely ut med laddstolpar och induktionsladdning. Alltså,snacka inte det du inte begriper baserad på dina känslor. Nu får det vara nog med känslostyrda argument. Volvo Cars= tiotusentals nya jobb Facebook= högst ett tusental jobb men en kostnad för svenska skattebetalare på flera miljarder iom subventionerad elförbrukning. En viss skillnad. En viss skillnad.

   Gilla

   1. Batterifordon är en övergående modeföreteelse eftersom det inte vare sig är praktiskt, tekniskt eller ekonomiskt möjligt att alla fordon ska vara batterifordon. Svagsinniga Biden har just deklarerat att amerikanska arméen bara ska ha batterifordon, ja 100%, men har inte en susning om hur det ska genomföras. Men han är villig att utan att tveka skriva under sin order som kommer att kosta de amerikanska skattebetalarna hundratals eller tusentals miljarder dollar. Biden har återigen visat att han och demokraterna är idioter.

    Gillad av 3 personer

   2. När Kina köpte Volvo skapade det 40,000 jobb i Sverige, det är 40,000 personer som inte går på bidrag. Nu blir det några tusen jobb till med batteridriften. Kina svarar för 30% av svenskt välstånd idag. Om den som så vill, kasta gärna bort det och sedan kyss USAs smutsiga bakdel.

    Gilla

   3. Magnus B Batterifordon är ingen övergående modeföreteelse därför att dom är praktiska, tekniskt och ekonomiskt fördelaktiga, men jag håller med dig att det inte är någon enda totalitär slutlösning. 35%av bilar på vägen i Kina är nu elfordon, som endast går på el. 90% av fordon i lokaltrafik, som kurirer, mikrobilar eller Segway, går på el. Mycket av nödvändigheten i transporter har även ersatts av kommunikation genom appar som WeChat. Man behöver inte längre transporter. Med digitaliseringen beställer man maten eller produkten direkt hos tillverkaren, och den går direkt till köparen, inte genom fyra led av mellanhänder. Problemet i länder som Sverige är att man vägrar ändra levnadssätt och utvecklas. Allt skall bevaras som det var 50-tal. Telefonen uppfanns 1870, svenskarna har inte kommit längre. Min ”telefon” är ersatt av WeChat, och en annan ”telefon” sitter i armbandsklockan, som även kan hantera videokonferenser, är väckarklocka, kamera, väder-app, osv.

    Gilla

  2. Kineserna kommer säkert driva de där vindkraftverken med stor omsorg, särskilt nu när elpriserna kommer gå i höjden. Jag är förresten snart elektriker och är inte sinofob, snarare känner jag skam för mitt eget folk och hur de har betett sig mot kineser och ryssar. Jag arbetar gärna åt kinesiska företag i Sverige.

   Gilla

   1. Inga kineser driver några vindkraftverk i Europa. Ett energibolag Kina har investerat i ett holdingbolag, som grundat operativa biolag, som byggt och driver vindkraftverk. Om du köper aktier i investmentbolaget Industrivärden betyder det inte att du varken äger eller driver företag som Sandvik eller SCA, som Industrivärden har investerat i. https://www.industrivarden.se/ Skärp er.

    Gilla

  3. Magnus B,tekniken med batteridrift tror jag på men att alla länder skulle vara lämpliga för detta tror jag däremot inte. Länder med en svag politisk styrning,terrorhot mot infrastruktur såsom kärnkraftverk med mera tror jag lägger hinder i vägen för till exempel Sverige. Förbränningsmotorn med sin jämförelsevis låga verkningsgrad är historia inom en överskådlig framtid. Man kan dessutom inte ha sjukdomsframkallande utsläpp ifall det finns renare alternativ. Minikärnkraftverk är dessutom framtiden. Det krävs dock en politisk stabilitet och en regering som inte är beroende av teknikfientliga krafter såsom nuvarande Centerpartiet och Miljöpartiet. En stark politisk majoritet och ett hanterbart samhälle vad gäller kriminalitet är en förutsättning för tekniska framsteg. Socialdemokraterna är i grunden ett nationalsocialistiskt parti och därmed har de också den kraft som behövs så mitt råd inför valet 2022 är att rösta på Sossarna. Vi vill inte ha mer av folkfientlig politik ala ”öppna era hjärtan”. Jag mår illa av att se skrattande moderater på svenska gator. Flina går an när man sabbat ett tidigare fint samhälle.

   Gilla

  4. Bara för din information, Inga kinesiska bolag äger några vindkraftverk i Sverige eller EU. Det är propaganda. Ett kinesiskt energiföretag svarar för omkring 10% av investeringarna i vindkraft. Det gäller holdingbolagen, inte de operativa bolagen. Att vara investerare är inte samma sak som att vara ägare. För att i någon form kunna påverka besluten måste en investerare eller grupp äga mer än 50% i ett bolag. Var inte så tragiskt naiv att tro på propagandan. Köper du en aktie i Volvo är det inte samma sak som att du är ägare av Volvo.

   Gilla

 4. En sak är säker och det är att ytterst få som kommenterar på denna blogg är de som står först i kön för att öppna gaskranarna. Man är fan chockad över att se hur enkelt det är att hjärntvätta folk. Alltså,likheten med hur nazismen kunde komma till makten med pöbelns bifall och hurrarop är förmodligen en kopia på dagens pöbelfasoner med förföljelse och utestängning av folk som ser igenom lögnerna. Tvi vale,tvi vale.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s