Kommunalråd i niqab – snart i en ort nära dig?

Fajila Patel är en muslimsk 36-årig fyrbarnsmor med goda chanser att bli vald som kommunalråd för Tory-partiet i Blackburn, Boroughs kommun i Storbritannien vid lokalvalet den 5 maj. Det som skiljer Patel från övriga kandidater är att hon bär det religiösa plagget niqab så att det enda man kan se är hennes ögon eftersom resten av kroppen inklusive mun och näsa är täckt med tyg.

Patel ser sig dock ha goda chanser att bli vald eftersom kommunen med sina cirka 150.000 invånare består av en tredjedel muslimer, medan andelen muslimer i de två valkretsar där hon kandiderar utgör 84%.

Patel säger sig vilja utmana missuppfattningarna om kvinnor som bär niqab och tvinga fram en attitydförändring; -”Den främsta anledningen är att jag vill bryta barriärer. Jag vill hjälpa till att inspirera andra kvinnor att ställa upp och vara tillräckligt självsäkra för att kandidera till fullmäktige.”

Fajila Patel kandiderar för de konservativa, medan hennes man, Tiger Patel, är kommunalråd för Labourpartiet, men maken ger sin fru fullt stöd. Även ordföranden för den konservativa lokalavdelningen i Blackburn, Julian Arnold, backar upp den niqab-klädda kommunalrådskandidaten.

Fascinerande, men inte alls otroligt att vi kan se liknande scenarion i Sverige inom en snar framtid med tanke på hur Miljöpartiet vid förra valet fick in den hijabbärande Leila Ali Elmi från Angered som den första kvinnan med somalisk bakgrund att väljas in i riksdagen med hjälp av klanröster, samtidigt som Partiet Nyans bryter ny mark med ambitionen att strypa yttrandefriheten.

Jag ser det som en omöjlighet och en stor säkerhetsrisk att en person som inte går att identifiera ska få röra sig i miljöer med tillgång till känsliga uppgifter. Hur ska man vid säkerhetskontroller kunna verifiera att det är rätt person under alla skynken och att den inte för in vapen eller avlyssningsutrustning samt hur ska man dessutom kunna känna förtroende för någon som man inte kan se ansiktet på?

Tyvärr är det nuvarande politiska styret för naiva för att kunna stoppa den utveckling som pågår i Sverige, vilket inte minst de så kallade påskupproren visat samt efterspelet där man istället för att ta tag i de växande problemen som våra makthavare skapat genom okontrollerad massinvandring med kravlöshet som ledord, skyller på den som utnyttjat sin yttrandefrihet samt låter de religiösa extremisterna vinna genom att neka nya manifestationer samt genomföra polisanmälan för hets mot folkgrupp riktad mot initiativtagaren.

Samma naivitet återfinns när det gäller hanteringen av återvändande radikaliserade IS-terrorister, där de flesta undgått rättsprocess genom åren och utredningar läggs ned medan IS-kvinnor återfår vårdnaden om sina barn. Färskt exempel i Linköping i veckan där en kvinna och hennes barn som efter kalifatets fall suttit i ett av de kurdkontrollerade lägren innan de slutligen utvisades till Sverige, nu återförenas efter en dom som slår fast att modern har en god föräldraförmåga.

Men de godtrogna svenska väljarna fortsätter ändå känna högt förtroende för de åtta partier som slåss om makten och påstår sig vilja ta ansvar, trots att de i olika sammanhang påvisat motsatsen många gånger vid det här laget och dessutom inte har några planer på att ändra sin politik, så eftersom vi får de politiker vi förtjänar är det väl bara att bita ihop och se glad ut.

Det ska för övrigt bli intressant att se vad dagens presidentval i Frankrike mynnar ut i. Sopar den kontroversiella Le Pen banan med oduglingen Macron skapar det en helt ny politisk karta, där kampen mot den pågående islamiseringen i Europa är en av grundpelarna och går valet rätt till har hon goda chanser. Då lär det bli tjatter i PK-Sverige! 😄

#detnyasverige

https://denkorteavis.dk/2022/muslimsk-kvinde-ifoert-niqab-stiller-op-som-raadmand-i-stor-engelsk-kommune-en-tredjedel-af-indbyggerne-er-muslimer/

11 reaktioner till “Kommunalråd i niqab – snart i en ort nära dig?

 1. Det är helt omöjligt att en kvinna som bär en sådan utstyrsel kan arbeta för ett demokratiskt samhälle där kvinnor och flickor behandlas på ett värdigt och rättvist sätt. Detsamma gäller naturligtvis för alla personer som aktivt stödjer sådana personers ideologiska och politiska tankesätt. Samt naturligtvis alla som inte bryr sig.
  Varför är nazism förbjuden när denna ideologi är tillåten?

  Gillad av 5 personer

  1. Frågan är högst relevant, eftersom det förekom samarbete under Andra Världskriget dem emellan. S:s kopplingar till berört systerpartiet i Tyskland (det fanns två vid tidpunkten), skapar en indirekt koppling till de ‘heliga’.

   Svaret på frågan är kopplat till Barcelonaavtalet, som skrevs under i det dolda av regeringen ‘Carlsson III’. Följdfrågan är var de fick mandatet ifrån, för att kunna skriva under avtalet. Inte från den svenska befolkningen i alla fall. Ser det som uppsåtligt agerande, eftersom avtalet inte gagnar någon här …

   Gillad av 1 person

  2. Tror inte det det är förbjudet att ha nazistiska åsikter, men det blir olagligt när man uttrycker dem enligt HMF-lagen.

   Gilla

   1. Kan man i Sverige bilda och driva ett parti som helt öppet uttrycker/framför nazistiska åsikter och som använder Mein Kampf som grund för partiets ståndpunkter på samma sätt som muslimer nu med partiet Nyans åberopar koranen som lag för alla (även icke muslimer) med t.ex. sina våldsbudskap och krav på att diskriminera kvinnor, flickor och personer med avvikande religiös tro samt klartecken att ta livet av de sistnämnda?

    Gillad av 1 person

   2. Jo. Lagen tycks tillåta att man har sådana åsikter och doktriner. I Sverige räknas (i stort sett) handlingen i strid med brottsbalken. Undantaget är s.k. ”hatbrott”, vilket är en oklar definition i min värld. Skall en känslokall psykopat från Afrikanska kontinenten som mördar helt oskyldiga få lägre straff än den som hatar vad den psykopaten gjorde och mördar denne i syfte att rädda andra?

    Gilla

  3. Tricket har redan provats. Hur skall man kunna verifiera att det är rätt person under alla skynken. Tja, en knepig tonåring klädde sig i Niqab och gick till systemet för att handla. Det gick nästan hem, men en skarpögd vakt upptäckte att ”kvinnan” bar ovanligt stora herrskor och hade ovanligt stora händer med hårväxt.

   Gilla

 2. Hur ska man vid säkerhetskontroller kunna verifiera att det är rätt person under alla skynken?

  – Misstänker att kvinnorna kan/får identifiera sig inför en person som har den uppgiften om samhället/företaget/församlingen/föreningen kräver det.

  Hur vet vi att de inte för in vapen eller avlyssningsutrustning?

  – Ser ingen skillnad med de vanliga folkförrädarna i just den frågan. De rektalinspekteras inte heller vid inpassering vad jag vet.

  Hur ska man kunna känna förtroende för någon som man inte kan se ansiktet på?

  – Jag kan se ansiktet på folkförrädarna. Likväl har jag inget förtroende för dem. mitt förtroende handlar om hur de agerar i sin tjänsteutövning. Muslimska kvinnor kan säkert ofta vara bättre än de shariapoliser som förtrycker dem, tror jag. Det är sannolikt ofta p.g.a. vissa sådana som kvinnorna väljer att bära slöja, tror jag. Sedan kan man påstå att det är ett religiöst val för att skaffa sig islamist-poäng i moskén, men det är inte nödvändigtvis sanningen.

  Ibland ser jag folks fula attityder i deras ansiktsuttryck, så även svenskar, och tänker då att niqab kanske inte räcker, men att vissa borde ha burkatvång innan man kan få minsta tilli8t till dem. 🙂

  Gilla

 3. Klart det går att ändra utvecklingen, man kan börja med minst tre generationer innan man som invandare får rösträtt, minst tre generationer innan man kan få en befattning inom ett samhällsviktigt arbete, om man som invandrare/flykting begår en kriminell handling blir man utvisad med familjen och man mister sitt medborgarskap, medborgarskapet får man efter tre generationer innan dess kan man inte få ett svenskt medborgarskap, detta är inget man kan ta föregivet. Staten äger rätten att ta bort medborgarskapet om medborgaren har begått ett brott utomlands ex IS, Krigsförbrytelser osv.

  Ta bort allt vad bidrag heter, vill man bosätta sig i Sverige då gör man på egen bekostnad, man ska lära sig svenska, de seder och den kultur som råder i vårt land, man ska lära sig och ta till sig våra normer och värderingar och leva efter dessa, man ska bidra till vårt skattesystem inte som idag bara ”tatta” sig av det, har säkert missat hur mycket som helst.

  ”Invandrare är inte som oss.” Det är just det som regeringspartier framhållit ska vara så berikande och spännande. Detta kallar politikerna för integration och det är ALLTID vi svenskar som ska stå för detta det är ALLTID vi svenskar som ska anpassa oss, det är ALLTID med vår frihet, rättigheter, yttrandefrihet och demokrati vi får betala med.

  Nu till hösten är det val och jag är ganska säker på att det inte blir några som helst förändringar…eller så kan man välja att se det som John Cleese en gång sa ”Man behöver inte vara Dahlia Lama för att berätta för folk att livet handlar om förändringar”

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s