EU-kommissionen stämd för smusslande med vaccin för Covid-19

Som jag skrev om för några veckor sedan har ett tvärpolitiskt initiativ från 36 europeiska EU-parlamentsledamöter lanserat ett initiativ för att kräva att EU-kommissionens kontrakt med tillverkarna av covidvaccin ska offentliggöras fullt ut, vilket även gäller EU-kommissionens chef Ursula von der Leyen som misstänks ha gynnats av vissa kontrakt och anklagas för att ha varit inblandad i ett gigantiskt vetenskapligt bedrägeri, varför man nu kräver hennes avgång då en form av vaccinationsaffärsplan samordnats privat mellan Pfizers VD och Ursula von der Leyen innan EU-kommissionen började marknadsföra Covid-19-vaccinerna som ”det enda botemedlet mot Corona”, där kärnan i planen kan ha varit privat affärsintresse snarare än oro för folkhälsan.

Nu hakar fem gröna parlamentsledamöter på och stämmer EU-kommissionen för dess omotiverade hemlighetsfulla vaccinkontrakt och hävdar att de kraftigt redigerade versionerna som släppts av EU ”gjorde det omöjligt att förstå innehållet i avtalen”, i ett uttalande som publicerades i fredag.

Enligt Margrete Auken, en dansk parlamentsledamot som är inblandad i rättegången, är sekretess en grogrund för misstro och skepsis som inte har någon plats i offentliga överenskommelser med läkemedelsföretag. Hon nämnde också att den europeiska kommissionens vägran att ge insyn i sina vaccinavtal påverkar allmänhetens förtroende för EU:s förmåga att få bästa möjliga resultat för sina medborgare.

Ledamöterna kräver detaljerna i de kontrakt som EU undertecknade med vaccintillverkarna BioNTech, Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson och Novavax, inklusive pris per dos, förskottsbetalningar, villkor för vaccindonationer, ansvar samt ersättningsärenden.

Den nederländska parlamentsledamoten och parten i rättegången Kim van Sparrentak, slog fast att inköp gjorda med offentliga pengar bör definitivt komma med offentlig information i hälsofrågor samtidigt som hon noterade att sekretess under sken av affärshemligheter bara väcker osäkerhet och rädsla.

Utöver Auken och van Sparrentak är de parlamentsledamöter som skriver under på stämningsansökan Tilly Metz (Luxemburg), Jutta Paulus (Tyskland) och Michele Rivasi (Frankrike), ordföranden för parlamentets utskott för Covid-19.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/554394-european-mps-sue-ec-vaccines/

3 reaktioner till “EU-kommissionen stämd för smusslande med vaccin för Covid-19

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s