Att skicka mer vapen stoppar inget krig men försvarsindustrin jublar

Ukrainas president Zelenskyj har under en längre tid vädjat om mer vapen från västvärlden och även kampanjat för detta i sociala medier under hashtaggen ”ArmUkraineNow”. Nu ser han ut att få lön för mödan. Häromdagen deklarerade Storbritannien att de skulle skicka tyngre vapenarsenal och i dag meddelade Polen genom regeringens talesperson Piotr Muller att man kommer skicka vapen värda 1,6 miljarder dollar för att skydda Ukraina.

Polen har även lanserat en kampanj kallad ”Stop Russia now!’” för att påminna andra EU-länder om situationen i Ukraina genom att skicka bilder från Ukrainska städer och övertyga dem om att introducera mer sanktioner mot Ryssland. Polens premiärminister Mateusz Morawiecki har också sagt att han personligen kommer att resa till huvudstäderna i EU för att påminna beslutsfattarna.

Samtidigt deklarerade Moskva i dag att ryska styrkor har förstört en logistikterminal i Odessa, belägen vid ett militärflygfält, som innehöll ett stort parti utländska vapen från USA och EU.

Statsminister Magdalena Andersson stoltserade i dag med ett besök på Saab i Östersund, där hon slog fast att svensk vapeindustri gör Sverige tryggare – samma Saab som med regeringens goda minne säljer vapen till Jemen och ser till att kriget som pågått i åratal med tiotusentals offer, varav många är barn, kan fortsätta utan hinder. Hyckleri!

Att tro att våld och mer vapen ska få stopp på ett krig är mycket dumdristigt – uppenbarligen struntar man i hur invånarna har det medan pengar fortsätter byta fickor. Om covid gynnade Big Pharma-bolagen, så gynnar kriget vapenindustrin och krattar manegen för ett medlemskap i en krigsorganisation.

#followthemoney

https://www.rt.com/russia/554398-poland-stop-russia-billboard-campaign/

https://www.rt.com/russia/554409-odessa-russia-ukraine-accounts/

9 reaktioner till “Att skicka mer vapen stoppar inget krig men försvarsindustrin jublar

 1. Vapen till Ukraina USA i princip MEN bland top 10 ligger Sverige 5 och det enda icke NATO-land på top 10… och som jag osså skrivit Ukraina har på 2 månader fått vapen motsvarande minst Sveriges försvarsbudget på årsbasis….

  Gillad av 3 personer

  1. Japp, och de vapen som ryssarna inte bombar bort direkt säljs av oligarkerna till Mellanöstern och Afrika! Väst har skickat tiotusentals pansarvärnsmissiler till Ukraina som exempel men inte många ryska stridsvagnar har slagits ut så vad är det som händer? Javelin från USA har visat sig vara i stort sett värdelöst, brittiska NLaw alldeles för komplicerad för otränad personal och tyska Panzerfaust kan i bästa fall slå ut en stridsvagn om man träffar på rätt ställe! Bortkastade pengar med andra ord och dessvärre våra skattepengar…Men krigsindustrin i väst jublar precis som den i övriga världen! Det senaste galna upptåget är att skicka stridsplan till Ukraina!!??? Man undrar ju vilken kamikazepilot man får att sätta sig i en sådan när chansen att klara sig är närmast noll? Luftrummet är stängt över Ukraina för andra än ryska plan vilket en del korkade politiker tydligen inte förstår….

   Gillad av 1 person

 2. Jag har en rysk fru.
  Jag är inte pro Putin. Men jag tycker inte om att alla sanktioner drabbar ryska medborgare som inte har någonting med detta krig att göra. Jag tycker definitivt inte om att människor vill bojkotta ryska produkter. Detta straffar bara de vanliga ryska medborgare som inte har med detta krig att göra över huvud taget. De har inte haft det lätt tidigare men nu har de fått det ännu sämre…mycket sämre.
  Höjda matpriser, minskat utbud i affärerna men lönen är densamma.
  Jag har varit i Ryssland många gånger eftersom min fru är ryska. Jag har sett med min egna ögon att den vanliga invånaren har det svårt. Nu ännu svårare.
  Det är inte kul att resa via Armenien för att ta sig till och från Ryssland.
  Min fru är just nu tillbaka i Ryssland för att sälja sin lägenhet. Tyvärr så fick hon covid då. Den sprider sig igen i Ryssland. Jag kallar den dock en vanlig influensa men det är min åsikt. Ni behöver inte kommentera detta.
  Det är min lagstadgade rätt att säga så.
  Nu ligger hon på ett barack uppbyggt tillfälligt, ett så kallat sjukhus.
  Ryssland lever kvar i Sovjetunionens spår.
  Varför min fru ligger i en barack beror på att alla sjukhus är fulla med skadade ryska soldater.
  Den ryska regimen tar de skadade soldaterna till sjukhusen i de stängda städerna. På detta vis får folk inte veta hur många soldater som är skadade eller har dött.
  Min fru kommer från en stängd stad i Ryssland.
  Det finns 42 officiellt stängda städer plus minst 15 städer som inte är officiella. Ingen i väst vet var de ligger och vad de gör där.
  Där min fru kommer ifrån är forskning om atomkraft varför staden är stängd.
  Det är mycket hårda regler när det gäller de stängda städerna.
  Jag kan åka dit bara för att jag har en rysk fru. Men jag får inte ha någonting med en kamera med mig.
  Staden är skyddad av stängsel och taggtråd. Och militärer. Lite underligt. Jag var där två veckor sen men det var militärer där.
  Det är så mycket desinformation nu.
  Min fru är i en stängd stad men hon har inga som helst problem att läsa utländsk media.
  Inte ens nu när hon är inlagd. Inga problem som helst.
  Man ska inte tro allt man läser eller hör….
  Ukrainska presidenten ska ni nog inte tro på. Gallra ordentligt när ni hör eller läser vad han har sagt.
  Jag säger bara 2014 och vad som har hänt sedan 2014.
  Om ni undrar om mitt användarnamn så googla det:)
  /Tin Omen

  Gillad av 2 personer

   1. Hej Jenny.
    Nej. Jag är Svensk. Men är mycket intresserad av konflikter och saker som har hänt och händer i världen.
    Har läst väldigt mycket om sånt.
    För att förstå saker så pratar jag mycket med en från Grekland, en från USA och en från Irak.
    Jag pratar även med mitt ex som är från Finland. En Turkisk före detta anställd. Och så har jag min fru som är från Ryssland. Jag har även pratat med en av mina klienters fru som är från Ukraina.

    Man får väldigt mycket perspektiv på saker då man pratar med olika personer från olika länder.

    Folk bryr sig inte om konflikten mellan Grekland och Turkiet. De bryr sig inte.
    Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om konflikter. Vissa saker vågar jag inte skriva om.

    Tin Omen är en titeln på en låt av mitt favorit band.
    Men bakgrunden är något som visar på vad Kina har gjort. Mycket censurerat på internet.

    Det jag ville påvisa är att man inte ska bestraffa oskyldiga människor. Det ryska folket lider.
    Om man ska bestraffa de som har hjälpt krig och elände. Köp ingenting som Ferdinand Porsche någonsin ligger bakom och så vidare. Som volkswagen. Bara namnet får en att rysa för vad det står för.
    Det är pga detta som jag inte förstår varför Rysslands befolkning ska straffas.
    Visst, Tyskland straffades för sina synder. Men inte befolkningen som var oskyldiga.

    Gilla

   2. Tin Omen låter inte alls kinesiskt, i alla fall inte putonghua, men det lär finnas 1,500 språk att välja på. Det finns ingen censur alls i Kina, men däremot är sajter som sysslar med spionage, övervakning och förföljelser blockerade för direkt tillgång. Man måste använda en proxy som skyddar, men det finns gott om sådana. Dessutom är yttrandefriheten reglerad så man får inte använda den för provokationer till att skapa våld, vilket är ju helt tillåtet i Sverige, eller att skapa våldskulturer, som nazisterna gjorde i 1933 i Tyskland. Man får alltså framför vilken åsikt man vill, men inte hur som helst. Den som gör fel blir helt enkelt ombedd att uttrycka sin åsikt mer hövligt och städat. Att sprida falska rykten är olagligt, och så har det varit i över 2,000 år. Den lagen stiftades av kejsaren Liu Bang, han som grundade Han-dynastin.
    Orsaken till USAs vidriga attacker på den ryska befolkningen är att USA hoppas att man skall kunna reta upp ryska folket för att starta ett uppror och få till stånd ett regimbyte.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s