Åttklövern kör gemensamt över folket – tillåter ingen folkomröstning

För ett år sedan var det helt andra tongångar om ett Natomedlemskap från såväl Sverigedemokraterna som Vänsterpartiet, men för några månader sedan gjorde man en helomvändning och numera vill inget riksdagsparti längre låta svenska folket rösta om ett Natomedlemskap. Dagens Nyheter, som frågat samtliga riksdagspartier, rapporterar i dag att inget parti tänker driva frågan om folkomröstning och mitt politikerförakt från höger till vänster är djupare än någonsin tidigare.

Ihåliga ursäkter som att det skulle ta för lång tid eller riskera att en desinformationskampanj från Ryssland skulle påverka valutgången ekar från våra beslutsfattare, som har så bråttom att gå med att det börjar bli löjeväckande. Varför det är så förbannat bråttom och varför Sverige och Finland måste ansöka samtidigt förtäljer dock inte historien. Ingen verkar heller reflektera över att en ansökan kan ta flera år innan den beviljas och att det inte är säkert att ländernas ansökningar beviljas samtidigt eller att båda ens får går med.

Skrämmande att våra makthavare inte har större respekt för demokratiska val när det är en så pass allvarlig fråga som landets säkerhet, vilket kommer att påverka hela befolkningen i decennier framöver – något att ha i åtanke när vi närmar oss september och den lismande, korrupta politikereliten behöver våra röster genom att på nytt låtsas att de har medborgarnas bästa för sina ögon. Tvi vale!

#politikerförakt

#followthemoney

https://www.friatider.se/aven-sd-sager-nej-till-folkomrostning-om-nato

21 reaktioner till “Åttklövern kör gemensamt över folket – tillåter ingen folkomröstning

  1. Vetenskapliga partiet driver frågan om schweizisk demokrati, vilket innebär initiativrätt till folket och beslutande folkomröstningar. I dagsläget driver vi inte digital folkomröstning, eftersom hårdvara och plattformar är för osäkra och i händerna på fel slags ägare, men vi är öppna för detta om det kan göras säkrare.

   Om du gillar detta så var så snäll och ge din röst till oss! Vi går till val via Valsamverkanspartiet, där alla seriösa partier och kandidater är välkomna.

   Gilla

   1. Varken teknologin eller hårdvara är osäkra. Däremot är det i händerna på fel folk, nämligen de som inte skyr några medel att stoppa den utvecklingen. Folkstyre är deras värsta mardröm.

    Gilla

  2. Den som påstår att ”Varken teknologin eller hårdvara är osäkra” bör nog lyssna på Rob Braxman eller Richard Stallman. Vi har dessutom olika avancerade användare. Alla kan inte vara experter på IT-säkerhet. Här gäller det att vara väl medveten om Dunning Krüger-effekten och bekräftelsefördomar! Det finns också de som vill invagga folket i falsk trygghet och lura ut dem på osäker hårdvara och mjukvara installerad av främmande makt. Resultatet kan vid naiv oförsiktighet bli ett icke-transparent totalitärt styre i en slöja av demokrati.

   Gilla

  1. Bojkott kan fungera väl i många situationer, men tyvärr är inte demokratin en sådan.

   Vetenskapliga partiet driver frågan om schweizisk demokrati, vilket innebär initiativrätt till folket och beslutande folkomröstningar. I dagsläget driver vi inte digital folkomröstning, eftersom hårdvara och plattformar är för osäkra och i händerna på fel slags ägare, men vi är öppna för detta om det kan göras säkrare.

   Om du gillar detta så var så snäll och ge din röst till oss! Vi går till val via Valsamverkanspartiet, där alla seriösa partier och kandidater är välkomna.

   Gilla

  1. Hoppas folket tar konsekvensen av sitt handlande också! De valde faktiskt partierna. Sent skall syndarna vakna.

   Gilla

   1. I Sverige sker detta vart fjärde år … men svenska folket tycks vara synnerligen tolerant mot inkompetens …

    Gilla

 1. Det är tragiskt att se SDs utveckling, redan 2014 avråddes vi att rösta på dem av vissa som redan då (eller ännu tidigare) visste vad SD egentligen var! Nu vet väl alla!? snart?…..iaf.

  Gillad av 2 personer

  1. Jag förutspådde SD:s utveckling tidigt, men så ser jag samband snabbare än de flesta och har tur i schack, där man måste tänka rätt i flera led.

   Ett gäng känslokalla moderater och nazister bildar nytt parti… Nato stöttar olika extrema organisationer som IS och den nazistiska Azov-bataljonen. Det militärindustriella komplexet tjänar storkovan på kapprustning, krig och elände. En normalintelligent tolvåring kan lista ut i vilken riktning det spektaklet kommer ta vägen. Klart att dessa gamla moderater vill lura in oss i den imperialistiska krigsorganisationen Nato.

   Gillad av 1 person

   1. Ja, ”vi” i min kommentar avsåg ”folk”, jag själv har inte röstat på ngt riksdagsparti efter 90-tals”krisen” och Estonia”olyckan”, det är nu sedan ngn dag tillbaka fullständigt bevisat att fartyget sänktes, vilket har misstänkts i många år. Man kan inte rösta på lögnare och bedragare. Redan Vilhelm Moberg, på sin tid, myntade uttrycket ”demokratur” om sverige, tänk om fler hade lyssnat på honom!?

    Gilla

 2. Jag håller med Piper om att politiker har liten respekt för demokratins villkor och tolkning av desamma (t.ex., förutom folkomröstning om Nato, ”vaccin”-politiken (citat därför att det uppenbarligen inte skyddar mot infektion, varför benämningen inte bör användas)
  — det är medborgarna som är uttolkare av demokratins principer och inte politiker, vilket är en fara i sig när (se nedan) folket är rädda för att uttrycka sina åsikter; det omvända vore en motsägelse i sig självt —
  och varför det skulle vara ”så förbannat bråttom” eftersom det kan ta ”flera år innan [Natoansökan] beviljas”.

  Kan det vara så att Sverige (politiker!, folket?) tror/hoppas på att Nato kommer att skydda henne om hon har skickat en ansökan?

  Medborgerlig Samling (MED) är för medlemskap. Då återstår bara Alternativ för Sverige (AfS) som är, om inte kategoriskt/principiellt emot, så åtminstone tveksam till Natomedlemskap och förordar istället en nordisk försvarsallians.

  — Det är inte bara politiker som inte respekterar demokratin. Det är faktiskt hela samhället/nationen, som gör att folk inte ens vågar rösta på det parti man vill. Den slutsatsen drog forskare vid Göteborgs universitet…

  ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller MED RÅGE [mina versaler] varit Sverige största parti.”
  (2016-01-27 Expressen Debatt)

  (Jag hoppas att Piper och hennes läsare inte misstycker att jag upprepar detta i mina kommentarer. Men, det är näst intill ofattbart att Sverige skulle ha en odemokratiskt vald regering, varför det tål att upprepas? därför att ingen annan gör det.)

  Om så vore fallet (kvinnors rädsla), tycker socialdemokrater (inkl. väljare?) att det bara är bra…

  förre statsminister Löfven (S):
  – ”Stöd ska inte utgå från hur många procent man har utan från vad man står för. SD är ett rasistiskt parti som kommer ur nazismen.”
  – ”De har en rasistisk politik och det beror på de rötter som man har.”
  (2021-03-30 Dagens Nyheter, Expressen, SVT)

  Det var väl sista spiken i demokrati-kistan för Sveriges del?

  Vad blir det då av Alternativ för Sveriges demokratiska chanser? Hur långt ned på den moraliska vedervärdighetens skala kommer AfS placeras av den moraliska överhögheten, även benämnda som ”PK-ister”. (Kommer Sverigedemokraterna att ställa sig i kören på ”de godas” sida?)
  Det skulle krävas av kvinnorna ett självförtroende av svenskt stål — om hon inte är invandrare — för att de skulle våga rösta på detta parti.

  Är det hopplöst, undrar jag. Är Sverige kört? På riktigt?

  I övrigt angående AfS…
  Jag upptäckte att Pipers text ”De lokala alternativen utökas lagom till valet” från 17 april i år har tagits bort.
  Jag hoppas att hon inte återigen har fått påhälsning av meningsmotståndare ur den moraliska överhögheten som hört av sig till hennes arbetsgivare. Och besökt hemmet (!), vilket var fallet med en text där hon ”uttryckt en åsikt om att vissa plagg symboliserar kvinnoförtryck” (2020-07-11).

  Om så vore fallet, har hon min förståelse. Hon har barn att tänka på, och skydda. Riskerar de att bli mobbade i skolan, av kompisar?
  Det är nog få föräldrar som skulle ”offra” sina barns möjlighet till social gemenskap framför de egna politiska ståndpunkternas skull, åtminstone i det kortsiktiga perspektivet.

  Men på lång sikt? Plus ett ökande politikerförakt ”från höger till vänster”? Kan det finnas en skärva av hopp för Sverige trots allt?

  Gilla

 3. (Tack för klarläggandet om uteblivet ”hembesök”.)

  För objektivitetens skull är det nog bra att Piper inte offentligt förespråkar ett specifikt parti. Men, Pipers beslut att ta bort texten förvånar (för den som är intresserad finns texten arkiverad) då ett uteblivet avståndstagande av AfS tolkas som att partiet skulle dela Wallenbergs ståndpunkt — om jag har förstått saken rätt; jag håller mig inte uppdaterad om olika parters uttalanden i Nato-frågan och kriget i Ukraina.

  Dessutom är Alternativ för Sverige det enda i dagsläget valbara parti som inte vill ansluta Sverige till Nato. Om jag har förstått hennes texter rätt förstärks min förvåning eftersom hon har jämförbara politiska ståndpunkter (vilka är avgörande för Sveriges framtid) rörande invandring, yttrandefrihet, Corona-politiken, digitaliseringen av samhället och energi/klimat där AfS konkurrerar med ”höger-klövern” inklusive Medborgerlig Samling (MED).

  Gilla

  1. AfS är ett alternativ jag överväger att rösta på, men eftersom Kasselstrand i en intervju berömt Wallenberg finns det en risk att även det partiet är köpt opposition, varför jag inte vill promota dem på min sida.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s