Sociala medier-jättar bestämmer vad som är sant och falskt

Att sociala medier-plattformarna regelbundet ägnar sig åt censur och avstängningar enligt godtyckliga riktlinjer är ingen nyhet och har pågått under en längre tid, vilket för övrigt är en av anledningarna till att jag delar mina blogginlägg på Facebook istället för att dela artiklar eller videoklipp som visar källan direkt i inlägget.

Många sanningssägare har tystats på Twitter genom åren och när jag nu noterar att Twitter förbjuder ”klimatförnekande” reklam, det vill säga reklam som förnekar klimatförändringar, är jag inte direkt förvånad. Men det är inte mindre upprörande för det eftersom Twitter utmålar sig som ett orakel när man hänvisar till ”vetenskaplig konsensus”, trots att det råder delade meningar om hur stor människans klimatpåverkan är och missbrukandet av data är utbrett bland de finansierade alarmisterna.

Att man dessutom hänvisar till att syftet ska vara att undvika att viktiga samtal om klimatkrisen förringas är patetiskt, eftersom det man gör är att förbjuda andra vetenskapliga teorier trots att det finns mängder med forskare och experter som med hjälp av påvisade fakta går emot klimathysterin men varken får synas eller höras offentligt då bara de som presenterar ”rätt” vetenskaplig modell accepteras.

Klimatalarmismen som dagligen fyller våra medier, integreras på arbetsplatser och pumpas ut till våra barn genom skolvärlden, är främst skrämselpropaganda utan vetenskaplig grund för det man påstår samt främst syftar till att vilseleda människor och gynna ekonomiska intressen. Vi blir således bara ett maktens verktyg som utnyttjas under förevändning att vi är de ”goda”, när vi i realiteten förstör landet och suger ut medborgarna medan makthavarna kan flytta fram sina positioner. Räkna med en ny våg av klimatalarmism så fort vi lämnat Ukrainakrisen bakom oss.

#hyckleri

#followthemoney

Bildkälla: Aftonbladet

15 reaktioner till “Sociala medier-jättar bestämmer vad som är sant och falskt

 1. Och var finns dessa Sociala medier-jättar någonstans. Nästan alla är i USA, och vem tror ni ger dom order om vad som skall censureras. Den amerikanska propagandamaskinen förstås, närmare bestämt CIA. Förr infiltrerade CIA media och köpte journalister. I dag är CIA media. De enda de inte kan beordra att stänga ner är RT och Sputnik, och Kinas media, så istället försöker dom att blockera dom eller förtala dom. Sedan, vilka är det som tjänar stort på klimathysterin, precis, amerikanska storföretag förstås.
  https://pbs.twimg.com/media/ECblb-PVAAA7KZO.jpg
  Det är därför jag alltid råder alla att ladda ner WeChat som inte går att censurera.

  Gillad av 2 personer

 2. Jaa detta med s.k. sanningssägare är inte nytt. Den hyllade Freud som forskade och skrev en del böcker som sålde…… skrev om ”heta” ämnen och de som hade råd köpte hans alster….. finns numer de som anser att de som köpte böckerna i själva var en del av problemet….. SF´s rön är väl ganska kända… medan en av de som ifrågasätter, Alice Miller, inte får samma hyllningar….. kan det bero på att de som har gott om pengar fortfarande inte riktigt vill se verkligheten……? Det som nu kom på sin spets är den vetenskapligt helt stolliga tron på el från vind….. Den väg som man väljer i Tyskland skapar 200ggr mer utsläpp jmf med kärnkraft….. i Kina, Indien eldas det kol som ger ännu mer utsläpp…. MEN i fattiga länder prioriterar man överlevnad före utsläpp…. Följden blir att vi i väst blir fattigare medan de andra länderna blir snabbt rikare….. med ännu kraftiga ökningar av utsläppen Vad är nyttan med att inte låta länderna utvecklas i en lagom takt? Kan det vara en längtan efter kontroll tro…… vänstern har gått från att lyfta vanligt folk till att nu brandskatta dem……

  sedan lite OT men i samma kontext dvs få saker är som de sägs vara
  BTW såg att USA står för lejonparten av vapen till Ukraina…. summar på 2 månader är i nivå med Sveriges försvarsbudget….. och Sverige ligger på plats 5 då det gäller stöd till Ukraina bland de 10 som stöder mest är 9 medlemmar i NATO…. Quiz: Vilket land av top 10 stödjande länder är inte med i NATO….. många länder som är med i NATO spenderar pengar på det egna försvaret…. vi skickar vapen och dylikt till Ukraina…… till vilken nytta för oss

  Gilla

  1. Jag skulle inte kalla de som går de imperialistiska globalistiska monopolkapitalisternas ärenden för ”vänster”. Klassisk vänster applåderade inte USA-marionetter som diktatorn Zelinsky i Riksdagen, förespråkade inte anslutning till krigsorganisationer, stödde inte unioner som tankade pengar ur Sverige, nedrustade inte svensk beredskap/försvar och satte sig inte lydigt i knät på amerikanska oligarker. Visst gör dagens feminiserade pseudovänster detta tillsammans med bombhögern, men inte äkta klassisk vänster. KP gör t.ex. inte det, inte heller Socialistiska partiet och heller inte Vetenskapliga partiet. Vi är alla ganska mycket vänster, men inte någon tokvänster.

   Gilla

 3. ”Vetenskapligt konsensus” har funnits länge. Två av de tydligaste exemplen var de geocentriska och heliocentriska världsbilderna, som båda konstaterades i tur och ordning vara sanna av den katolska kyrkan. Ingen fick påstå något annat, men idag vet vi bättre. Klimatvetenskapen (och några andra) har hamnat i precis samma situation, trots att det är idag lättare att avfärda gällande ”sanning”. Det hela landar i att tro skall ha företräde framför fakta. Något vi även finner inom politiken. Det är en anledning till att civilisationer gått under.

  Gillad av 3 personer

 4. I Västervik sade invånarna och kommunen nej till en stor vindkraftspark, men detta sågs inte med blida ögon i Rosenbad där man just nu snickrar på en lagändring för att helt avskaffa den kommunala vetorätten. Även hos de vindkraftsbolag – ofta med forna politiker i ledningen – som lovats guldkantade kontrakt och statliga subventioner betraktar man den lokala demokratin och det kommunala självbestämmandet som ett problem.

  Med hjälp av så kallad lawfare och åberopande av en teknikalitet där man hävdar att kommunens nej meddelades för sent, har man lyckats få Mark- och miljödomstolen att köra över folkviljan i Västervik. I domen sägs rent ut att det inte spelar någon roll att invånarna inte vill ha sin närmiljö förstörd av en vindkraftspark – de ska ändå tvingas på den på grund av en datum-regel.
  https://samnytt.se/domstol-kor-over-folkviljan-underkanner-veto-mot-vindkraft/

  Gillad av 1 person

  1. Inte bara det, nu talar man om att avskaffa att rösta totalt. Det kan ju påverkas av Ryssland. Att helt avskaffa den kommunala vetorätten, sådant har man ju gjort tidigare, kom ihåg massinvandringen. Det finns ju gott om exempel där man bit för bit avskaffar allt folkinflytande. Utbildning, vaccination, bara som exempel. Sverige rör sig stadigt mot en autokratisk hårt centraliserad diktatur.

   Gillad av 2 personer

   1. Föga förvånande, då socialismen och alla dess varianter är i grunden totalitära. Det är uppenbart dags att ta tillbaka Sverige vid valet i höst, men risken finns att valet inte blir av …

    Gillad av 1 person

 5. Låter som Orwells Sanningsministerie i praktiken snart är fullbordat till 100%! Vad är det för mening för vissa med att läsa böcker om dystopier (t ex 1984) när de ändå inte begriper budskapet i dess innehåll? utan de fortsätter ändå att rösta och agera som tidigare.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s