När bilder säger mer än tusen ord

Glädjer mig åt att 71 svenska tecknare, däribland Lasse Åberg och Jan Lööf, deltager i det oberoende initiativet Tecknaruppropet ”MOMENT 2022 – Nej till kärnvapen! – Nej till Nato!”, där svenska tecknare ritar mot kärnvapen, upprustning och Nato-medlemskap under parollen ”Våld föder våld”.

Protesten riktas mot den militära upprustning som Sverige deltager i och som skadar Sveriges alliansfrihet samt möjlighet att agera medlare i internationella konflikter. Protesten riktar sig också mot att den svenska regeringen valt att inte skriva under det FN-avtal som förbjuder kärnvapen.

Ju fler som protesterar desto mer press sätter vi på beslutsfattarna att inte köra över befolkningen!

#våldfödervåld
#nejtillkärnvapen
#nejtillnato

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/KzmR0y/svenska-tecknare-i-upprop-mot-nato-och-karnvapen

9 reaktioner till “När bilder säger mer än tusen ord

 1. Utmärkt initiativ och hoppas vår befolkning inser faran med Nato, via dessa bilder, då medlemsländerna i Nato varit inblandade i alltför många krig, sen deras ”födelse”

  Gillad av 2 personer

 2. Den svenska regimen skrev inte under kärnvapenförbudet på order av USA, för USA vill kunna basera kärnvapen i Sverige som en del av NATO och värdlandsavtalet. Även det påtvingat Sverige. Sverige behöver inte NATO och USA för fred, USA behöver Sverige för krig och erövring.

  Gillad av 4 personer

 3. Inte bara nej till kärnvapen utan nej till våld som konfliklösningsmedel för stater p s s som det är för enskilda individer.

  Gilla

  1. Hur löser ryssarna en konflikt med nassar som vill utrota ryssar utan våld? Blottar strupen? Tolerans är fint, men intolerans mot andra folkgrupper kan inte tolereras.

   Gilla

  2. Ska man tolerera nazistisk statskupp, USA-marionett och förbjudna oppositionspartier som i Ukraina?

   Gilla

 4. Synd att de inte har samma klara syn när det gäller klimatet, politiker och till vårt mångkulturella samhälle. Det är alltid lätt att tycka som sina kollegor men svårare att tycka annorlunda.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s