Panik i hönsgården

Våra politiska företrädare verkar ha fått panik och skyndar nu på ytterligare med Sveriges Natoansökan i och med att regeringens beställda Natorapport kommer offentliggöras två veckor tidigare än planerat. Socialdemokraterna kräver dessutom att vi ska ha Natoskydd redan vid inlämningen av ansökan. Samtidigt deklarerar den så kallade oppositionen, dvs M, SD, L, KD och C, att de alla ställer sig bakom ett svenskt Natomedlemskap.

Vadan denna plötsliga stress – är man rädd att Ryssland ska vinna kriget och behöver skydd av Nato eller har Ryssland hittat bevis på att någon sitter med fingrarna i syltburken? Desperation är aldrig bra och kan i slutändan mynna ut i ett skitavtal med Nato för Sveriges del, men uppenbarligen är det värt att i expressfart kasta in oss i en otrygg situation där vi riskerar att bli nästa måltavla utan att folket får vara med och säga sitt.

Det är dessutom beklagligt att se hur riksdagspartierna sluter upp kring galenskaperna där man utan att tveka kör över demokratin för sina egna syften. Alla som är emot ett medlemskap bör verkligen tänka till inför höstens val.

Jag förutsätter att riksdagspartiernas ledare med Åkesson, Kristersson, Lööf, Busch och Pehrson i spetsen står redo att skicka iväg sina barn för att strida för främmande makt när de uppnått lämplig ålder – Erdogan behöver säkerligen ny kanonmat till Turkiets konflikter och beslutsfattarna bör väl gå i bräschen för det de förespråkar.

Noterar också att den moderata riksdagsledamoten Jan Ericson twittrat att han är upprörd efter att ha hört förmodade ryska turister skratta i Gamla Stan ”samtidigt som deras landsmän våldtar och mördar kvinnor och barn i Ukraina och bombar civila bostadsområden till grus”. Så nu har ryssar inte rätt att skratta? Med den inställningen borde stollen även bli frustrerad när amerikaner pratar på engelska och skrattar i hans närhet med tanke på hur USA tillsammans med Nato genom åren mördat miljoner människor i Afghanistan, Irak, Libyen, Somalia, forna Jugoslavien, Libanon med flera. Ska en person som hyser dessa åsikter verkligen få representera folket och uppbära en hög lön med förmåner som betalas med skattemedel? Skrämmande och det partiet aspirerar dessutom på att bli ett regeringsparti.

Avslutar med att citera en läsare på bloggen som kommenterar Nato så här:

*Vad vill Nato ha av oss? Fritt tillträde till svensk mark för trupper och vapen, även kärnvapen. Att Sverige skall finansiera USAs rustningar.

*Vet svenska folket om att det kan komma liksäckar med svenska soldater hem till Sverige? Nej, svenskarna har inte rätt att få veta sådant.

*Vill svenska folket gå med? Dom är inte tillfrågade. I en diktatur finns inga folkliga rättigheter, bara skyldigheter att följa order utan att ifrågasätta.

*Kan man gå ut ur Nato? Nej, USA ser det som en krigsförklaring.

*Vill vi ha kärnvapen på svensk mark? Igen, svenskarna är inte tillfrågade. I en diktatur finns inga folkliga rättigheter, bara skyldigheter att följa order utan att ifrågasätta.

*Är detta den bästa situationen för Sverige?” Det är ointressant för det är det bästa för makten i USA.

*Känns konstigt att det verkar vara Finland som bestämmer om vi ska vara med eller inte, har vi inte en egen vilja? Egen svensk vilja är inte tillåten numera.

*Tror folk verkligen att problemen kommer ta slut om vi går med i Nato? Det är vad propagandan har indoktrinerat svenskarna till. Sista gången något liknande hände var i Tyskland 1933.

#nejtillnato

Bildkälla: SR

5 reaktioner till “Panik i hönsgården

 1. Hej Jenny! Du gör ett fantastiskt jobb! Du kämpar en god kamp. Hur hinner och orkar du samtidigt med vanlig arbete? Gud välsigne och beskydda dig! Mvh Lars Kraft

  Skickades från E-post för Windows

  Gillad av 1 person

 2. NATO, eller mer korrekt USA, kommer aldrig att ge Sverige något skydd. Sverige behöver inte NATO för skydd, det är USA som behöver NATO för krig och erövring.

  Gilla

 3. Tyvärr lite långt, men det är svårt att säga det man vill på ett par meningar.

  Lite komiskt att en politikers tankebana eller rättare sagt längden på ett politiskt beslut inte är längre. Inte konstigt att försvaret kostar pengar, hela cirkusen började när Göran Persson (S) i början av 2000-talet fick för sig att vi inte behövde ett försvar. Sen gick det ett tag till en annan politiker vid namn Fredrik Reinfeldt (M) fortsätter Görans resa av nedmontering av försvaret, detta var årtionden av nedmontering, genuscertifiering, mångfaldsrekrytering och det viktigaste för ÖB var hans egna HBTQ-anpassning. Under ett par årtionden så leker försvarsmakten inte ens krig, allt de gör är att dela ut ”handhjärtan” och förklarade för sina anställda att kriget kommer aldrig att komma, allt på order av politikerna. Helt plötsligt vaknar politikerna när Ryssland gick in i Ukraina och får viska till ÖB att kasta av sig sina paljettkläder och sina fjädrar för att hoppa i sin uniform och börja arbeta och framför allt inse situationen försvaret befinner sig i.

  Finland tycker att deras nation bör gå med i NATO och här finns inget mer att säga för mig som svensk medborgare, varje land gör vad de tycker är rätt. Nu börjat de roliga, helt plötsligt kommer socialdemokraterna på att om vi går med i NATO så får vi skydd och hjälp av våra nya allierade, kan Finland så kan vi, som vanligt har socialdemokraterna inte någon egen politik, detta känner vi igen under de sista 8 åren. Är någon förvånad? Detta är ett parti som har svansat efter MP i snart 8 år och titta er omkring i vilken situation vi befinner oss i.

  Själv hade jag gärna sett att våra ”politiker” hade gjort en konsekvensanalys för att se för och nackdelar av ett medlemskap i NATO. Alliansfrihet, neutralitet och realpolitik har tjänat oss väl under en längre tid och detta är en beprövat kunskap och erfarenhet i Sverige så låt oss få fortsätta med detta. Jag ser ingen framtid i att amerikanska kärnvapen bataljoner placeras på ex Gotland eller i Norrland, i mitt tycke så ökar detta bara oss som militärt mål eller möjligheten till en liknade krigszon som i Ukraina ökar mer än vad många verkar ha förstått.

  Jag ser alla pakter som en möjlighet men även som en risk, för det finns en oskriven regel som lyder, att det som kan missbrukas kommer att missbrukas. Nu vet jag inte hur bra folket här är på historia men alla kända militär allianser har enkelt utryckt ”skitet” sig. Så låt oss få ha en diskussion om de risker, faror och nackdelar som finns i ett NATO-medlemskap, just nu pratas de bara om fördelarna och de vet vi redan.

  Ta en fundering innan kriget står i farstun för då är det försent, kom inte sen och klaga på våra idioter till politiker de vill gå med i NATO, VILL DU? om inte så är det hög tid att protestera mot detta beslut.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s