När storhetsvansinne får ett ansikte

I ett försök att få igång de avstannade förhandlingarna mellan Ryssland och Ukraina har president Putins talesperson, Dmitrij Peskov, i dag informerat journalister om att Ryssland vidarebefordrat ett utkast till dokument med konkreta förslag till Ukraina. Enligt Peskov är bollen nu hos Ukraina och Moskva inväntar deras svar. På frågan om det fanns en deadline för Ukraina att svara uppgav den ryska tjänstemannen att det var upp till Kiev, han noterade dock att ukrainarna inte visat någon större benägenhet att intensifiera förhandlingsprocessen.

Det verkar dock som att Ukrainas president Zelenskyj inte strävar efter en fredlig lösning i och med hans senaste utspel där han uppmanar människor runt om i världen att sluta upp i en kampanj i sociala medier under hashtaggen ”ArmUkraineNow” för att sätta press på världens ledare att skicka fler tunga vapen till Ukraina.

Jösses, hur mycket pengar och vapen ska han kräva?! 🤦‍♀️ Han är helt klart en usel förebild för världens barn som vi försöker lära att krig är fel. Samtidigt pågår flera väpnade konflikter i världen där varken pengar eller vapen doneras samt ingen bryr sig om hur lokalbefolkningen dör som flugor. Hyckleri på hög nivå!

Inte nog med att vi ska sponsra deras krig, dessutom ska vi betala för Ukrainas återuppbyggnad, vilket kommer diskuteras på Internationella valutafondens möte som just nu pågår i Washington som jag skrev om i går. Förutom de flera miljarder dollar som hittills skickats till Ukraina utan någon kontroll på var dessa tar vägen, ska vi nu således skaka fram ytterligare hundratals miljarder euro under de kommande decennierna. Lägg därtill alla miljarder till klimatet som kontinuerligt strömmar ut, för att inte tala om alla kostnader som coronapandemin fört med sig – allt medan folket får en allt svårare tillvaro. Inte konstigt att man får känslan av att vi sitter på ett sjunkande skepp där majoriteten bär skygglappar.

När ska folk förstå att EU medvetet suger ut sina medborgare? Aldrig som det verkar och att inflationen är fortsatt hög, bopriserna förväntas rasa medan räntorna kommer höjas verkar inte heller röra folk i ryggen än så länge. Let’s dance, sol, grill och fredagsgrogg däremot…

#followthemoney

Bildkälla: Aftonbladet

https://www.rt.com/russia/554223-russia-sends-proposal-ukraine-talks/

7 reaktioner till “När storhetsvansinne får ett ansikte

 1. Fast det glömmas en viktig detalj i allt detta: Vem var det som började?

  Det var Ryssland som började med att invadera Ukraina och derigenom brötmot Folkrätten. å enkelt är det.

  Hade Rysslands diktator inte beordrat den invasionen, hade viinte stå i denna tragiska situationen idag.

  Så enkelt är det.

  Gillad av 1 person

  1. Du borde kanske ta reda på information från fler källor än Msm och Svt? Här t.ex.
   ”Den amerikanska journalisten George Elison visar graven, som ligger nära Lugansk. (2021).
   Mestadels civila, brutalt mördade av Ukrainas militärpolitiska ledning, ligger begravda här.
   ”Jag har bara varit här i 5 minuter och de säger att de första 5 kropparna som hittats är 5 avhuggna huvuden. De här är civila. ”
   George har täckt händelser i Donbas sedan 2014.
   Han jämför grymheterna hos de ukrainska nationalistiska bataljoner med ISIS:s brott:
   ”Militären agerar inte så. Om inte ISIS gör detta. Vad gör vi med ISIS? Är den i Ukraina annorlunda? ”
   George skickade gång på gång material om sådana brott till media i Europa och USA.
   Detta är ett fragment från RT Dokumentärfilmen Donbass: Igår, idag, imorgon.”
   https://www.facebook.com/juniper.andpiglet

   Gillad av 2 personer

  2. Nej, det var inte Ryssland som började. Det var USA som började. NATO är ingen försvarsallians, det är ett amerikanskt system för framtida aggression och förberedelse för erövring av i första hand Ryssland, och på sikt Kina, i avsikt att plundra de länderna på deras naturrikedomar och ta kontroll.
   USA påbörjade en etnisk rensning i Donbass av ryssar, på samma sätt som USA rensade Nordamerika på dess ursprungsbefolkning. Ukraina och Ryssland har mycket starka historiska band, Ukraina var länge en provins i Ryssland, USAs etniska resning i Ukraina, folkmord, hade till avsikt att bryta dessa band för att undvika protester vi ett anfall mot Ryssland. Den etniska rensningen har pågått sedan USA kuppen 2014, och omkring 14,000 människor i Donbass har dödats. Den 20 februari intensifierade USA ansträngningarna med sin förintelseoperation i Donbass med en faktor 40, vilket tvingade Ryssland att ingripa militärt 24 februari.
   Nazisterna i Nazityskland använde gaskammare, men amerikanskt artilleri och granater ger samma resultat. Enligt de som kapitulerat i Mariupol har USA etablerat en stridsledningscentral med elittrupper och militära specialister under stålverket Azov-stal i Mariupol som förberedelse till invasionen av Ryssland. USA och Ukraina har försökt etablera korridorer där militären och USAs lego-trupper skulle kunna fly under förevändning att det rör sig om civila. Ryssland har inte låtit lura sig.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s