Fler miljarder till Ukraina och klimatet, mer sanktioner mot Ryssland och en trojansk häst i polisuniform

I dag presenterades regeringens vårändringsbudget som uppgår till 35,4 miljarder kronor och förutom klimatet, vården samt civilförsvaret präglas budgetpaketet främst av kriget i Ukraina med bland annat pengar till flyktingmottagning samt kompensation för prisökningar till följd av kriget.

Trots att det snarare är Europas folk som lider av sanktionerna mot Ryssland än den tänkta måltavlan, står det i kväll klart att USA och EU är helt eniga om behovet att öka pressen på Ryssland ytterligare genom nya sanktioner, vilket beslutades under ett digitalt möte tidigare i dag där även USA:s president Joe Biden deltog tillsammans med de övriga ledarna för G7-länderna. Nato-chefen Jens Stoltenberg och EU-toppen Ursula von der Leyen också inbjudna.

Finansminister Mikael Damberg och biståndsminister Matilda Ernkrans deklarerade också i dag att de i veckan ska deltaga i Internationella valutafondens (IMF) och Världsbankens vårmöten i Washington DC, USA. Mötena pågår mellan onsdag till lördag med störst fokus på vilka de ekonomiska konsekvenserna blir för Ryssland samt hur man ska möta konsekvenserna och hur Ukraina bör stöttas. Även pandemin och klimatförändringarna ska diskuteras på mötena, där också Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj deltager.

Som av en händelse kommer en av nyckelfrågorna som ska diskuteras på mötet med IMF vara att tillhandahålla lejonparten av medlen som behövs för Ukrainas återuppbyggnad, enligt Bloomberg med hänvisning till källor i Europeiska kommissionen. För att göra det planerar EU att inrätta en solidaritetsfond som ska baseras på återhämtningsfonden efter Covid-19 för EU:s medlemsländer och hjälpa till att finansiera investeringar samt reformer i Ukraina. Det exakta beloppet de planerar att fonden ska samla in har ännu inte avslöjats eftersom Ukrainakonflikten fortfarande pågår. Enligt källor rör det sig dock om hundratals miljarder euro under de kommande decennierna. Enligt Ukrainas president Zelensky behöver hans regering upp till 7 miljarder dollar varje månad enbart för att täcka löner och sociala utgifter.

Vissa EU-länder föreslog att de frysta ryska tillgångarna på 300 miljarder dollar skulle användas för att fylla på återuppbyggnadsfonden, men inga officiella tillkännagivanden om ett sådant steg har gjorts hittills. Sedan starten av kriget den 24 februari har EU godkänt 600 miljoner euro (647 miljoner dollar) i mjuka lån till Ukraina samtidigt som det enligt en EU-tjänsteman rapporteras påskynda godkännandet av ytterligare 600 miljoner euro till sommaren.

Samtidigt godkände IMF också 1,4 miljarder dollar i nödfinansiering för Ukraina förra månaden, efter att ha avbrutit 2,2 miljarder dollar av Kievs tidigare lån på 5 miljarder dollar, eftersom Ukraina inte längre kunde uppfylla villkoren för att få resten av pengarna.

Enligt Zelenskyj kommer Ukraina snart att få sitt EU-medlemskap beviljat, då det tydligen brinner i knutarna eftersom alla parter strävar efter att landets ansökan snabb-behandlas. Att landet av ekonomiska skäl borde få nobben då man redan på förhand vet att de kommer få stora problem med finansieringen till EU och att vi andra länder kommer att få täcka upp för deras brister, är heller inget som diskuteras.

Noterar slutligen att den trojanska hästen Nadim Ghazale, invandrarpolisen som bland annat blivit riksbekant för sitt hat mot SD, vill inskränka vår yttrandefrihet genom att göra det förbjudet att bränna upp koranen samt varnar för att kravallerna kan leda till ökad ”islamofobi” i Sverige, vilket han i dag skriver om i en debattartikel i Expressen. Att en polis vill att koranbränning ska klassas som ”hatbrott” känns inte alls bra och man undrar om polisledningen tycker det är lämpligt att ha en så pass intolerant person anställd som representant för poliskåren i Sverige? 🤔

#followthemoney

#vembetalar

Bildkälla: SVT Nyheter, Aftenposten, Aftonbladet, RT, Fria Tider

9 reaktioner till “Fler miljarder till Ukraina och klimatet, mer sanktioner mot Ryssland och en trojansk häst i polisuniform

 1. Det svenska samhället så som vi känner det är förlorat. De trojanska hästarna återfinns inom alla myndigheter,alltifrån militanta djurrättsaktivister inom Statens jordbruksverk till politiska vänsteraktivister på Länsstyrelsen Skåne. Jag skummar internet med jämna mellanrum för att spåra de djävlarna och informera berörda myndigheter. Dock är det ofta med ledningarnas goda minne som extremerna får hållas. De som ens i tanken försöker att relativisera det våld som dessa sk muslimer orsakat är direkt medskyldiga. Silence is violence.

  Gillad av 1 person

 2. Sanktionerna biter inte säger Ryssland, och jag tror det är rätt. Ryssland bara anpassar sig och vänder sig österut, men varken USA eller Europa klarar någon anpassning. De toppstyrda, diktatoriska samhällssystemen där är helt enkelt inte konstruerade för anpassning utan ensidig dominans, diktat och hegemoni, och förutsättningarna för det gäller inte längre. EUs nya inrättade ”solidaritetsfond” som ska baseras på återhämtningsfonden betyder ytterliga en massiv åderlåtning av svenska skattebetalare. Rysslands handel med Kina ökade 27% på en månad, sista siffran jag sett. Man talar om en ny kalla kriget järnridå, men denna gång hamnar länder som Sverige på baksidan av den.

  ”Kriget” började egentligen den 20 februari då USA/Ukraina påbörjade sin förintelse operation i Donbass genom att att genomföra en etnisk rensning av ryssar i Ukraina, vilket tvingade Ryssland att ingripa den 24 februari.

  Det är även intressant att notera att all detta har en tidigare parallell i Kina och Xinjiang, utan några koran-bränningar, där USA tränade terrorister gick till attack mot allmänheten i terrordåd, och omkring 300 personer miste livet. Kina letade rätt på våldsverkarna, oberoende av religion, och internerade dom för avradikalisering, och det stoppade effektivt allt våld. Inga oroligheter har förekommit och ingen är skadad på 5 år nu. USA rasar och vill ha tillbaka sina terrorsoldater på gatorna för att fortsätta döda för att få till stånd ett regimskifte. Kina ignorera dom.

  Allt vad Europa och USA gör är helt ideologiskt, emotionellt och impulsivt. Det bådar verkligen inte gott för deras framtid.

  USA skribenter uppmanar nu folk att lagra egna livsmedel för två år i hemmen. Troligen ett bra råd.

  Gillad av 1 person

 3. Med största sannolikhet kommer Ryssland att vinna kriget även om Ukraina får bidrag av väst i form av helikoptrar till medicin. Ryssland verkar även vinna det ekonomiska kriget redan har rubeln hämtat sig till tiden innan kriget, Ryssland har skapat nya pakter med både Indien och Kina så frågan är hur mycket Ryssland behöver väst för deras ekonomi. De är vi i Europa som förlorar mest av alla, vi drabbas av förlust av både olja, naturresurser och konstgödsel osv. EU arbetar på med att censurera allt som avslöjar deras inkompetens, de verkar som att EU är rädd för sanningen som kan komma fram från kriget. Många verkar ha glömt att USA och NATO har stött två statskupper i Ukraina, 2004 och 2014, med ett följande inbördeskrig som följd av detta, även detta med bidrag från väst.

  Om den trojanska hästen inom polisen så borde han aldrig ha fått en anställning inom staten, hans tankar är att förbereda för islam det börjar med att koranen inte får brännas sen kommer det att Israel ska bojkottas och förbjudas, i samma veva börjar man hata alla judar, vi har redan sett påverkans kampanjen mot socialen där de inte får rädda utsatta barn, djuren ska slaktas både plågsamt och inhumant, griskött förbjuds som föda, kvinnor ska ha heltäckande kläder på sig, bögar och homosexuellas rättigheter begränsas det instiftats sharia domstolar ja ni fattar… Poängen är att listan inte stannar vid ett förbud mot koran bränning.

  Gillad av 2 personer

  1. Expressen motiverar det ovanligt väl varför koranbränningar inte bör förbjudas. Det som är sorglig är att dagens situation kanske kunnat förhindras ifall vi hade haft en tillåtande samhällsdiskussion om problem som för många varit tydliga under längre tid. Diskussionen om allvarliga samhällsproblem har tvingats att hållas i dolda forum. Så skall det inte få lov att vara och det som vi kommer att få se är ett samhälle som få vill ha med visitationszoner med mera kränkande men nödvändiga åtgärder. Återigen,EXPO och deras hangarounds har blod på sina händer,i detta fallet polisernas blod. Skäms inte David Baas,Daniel Pool så vore det konstigt.

   Gillad av 1 person

   1. Det är inte alltid invandrarnas fel, de blev hitlockade av alla tänkbara bidrag och löften, allt för att bli socialdemokraternas nya röstboskap. Jag hoppas verkligen att Nyans plockar dessa väljare. Tyvärr har politiker, media och PK-folk förstört klimatet vi borde haft om invandringen, klimatet fick sig en törn när de såg att deras mångkulturella samhälle inte fungerade, då blev dessa människor rädda och istället för att säga att de hade fel så gjorde de helt tvärtom, de började hota, avskeda och förfölja de som inte hade samma åsikter som de själva. Enkelt förklarat så är vi där idag som ingen vill vara.

    En artikel som Johan Westerholm skrev 2016 är kanske mer aktuell idag än vad den var då.
    https://ledarsidorna.se/2016/05/ett-rad/

    Gilla

   2. Ytterst är det absolut politikerna som försåtligt lockat hit dem. Regeringen Reinfeldt använde massinvandringen för att slå sönder samhällets skyddsnät. Syftet med det var väl oklart men en anledning var väl att slå sönder tillvaron för vanligt folk. Den sjuke,den arbetslöse eller den allmänt svage skulle därigenom helt vara i händerna på arbetsgivarna. Typiskt vidrig högerpolitik där vi skulle tillbaka till tiden för hur statarna levde. Socialdemokraterna å sin sida lockade för att bibehålla makten för paradoxalt nog hade det socialdemokratiska samhället gjort så att flertalet arbetare nu hade fått det så bra att de började rösta höger.

    Gilla

 4. Vad skapas?
  Mera sk lån?
  Vars säkerhet ligger i vad?
  Guld/råvaror?
  Nope!
  Your backbone.
  Vi betalar.
  Buy now, pay later sort of…
  Vad är definitionen på $lav läger?
  Välkommen till blågul-lag.

  Socialister får alltid slut på andras sk pengar/Tatcher
  Erat livsverk.
  Ni känner friheten, va?

  Vi kommer inte hitta lösningen inom rådande premisser….bara mer av samma.
  Och nej, jag har inte lösningen & har ej heller skapat problemet.
  Varför är Sverige ett företag?
  Vem/vilka är huvudman?

  Ha det bäst.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s