Trots fler sanktioner än mot Iran, Venezuela, Myanmar och Kuba tillsammans står Ryssland stabilt

Antalet sanktioner mot Ryssland från USA och dess allierade som vedergällning mot Moskvas militära operation i Ukraina saknar motstycke. På mindre än två månader har Ryssland blivit det mest sanktionerade landet i världen med 6.000 olika riktade restriktioner, vilket är mer än Iran, Venezuela, Myanmar och Kuba tillsammans.

Vid ett regeringsmöte om ekonomiska frågor tidigare i dag deklarerade Vladimir Putin att västländerna har misslyckats med sina försök att destabilisera den ryska ekonomin med sanktioner:

-”Situationen håller på att stabiliseras, rubelns växelkurs har återgått till nivåerna under första halvan av februari och stöds av en stark betalningsbalans. Utländska kontanter återvänder till landets banksystem och volymen av insättningar från medborgarna växer. Vad gäller konsumentmarknaden har efterfrågan i detaljhandeln återgått till det normala efter en kort rusning för att köpa specifika varor. Råvarulagren i detaljhandelskedjorna hat återhämtat sig och sammantaget har sanktionerna misslyckats med att bryta ned landets ekonomi. Målet med sanktionerna var att snabbt undergräva den finansiella och ekonomiska situationen i vårt land, framkalla panik på marknaderna, utlösa en kollaps av banksystemet samt en storskalig brist på varor i butikerna. Men den här politiken har misslyckats och det ekonomiska blitzkriget har strandat. Sanktionerna har istället slagit tillbaka mot de länder som införde dem – nämligen USA och EU, vilket lett till en inflationstopp samt arbetslöshet i dessa länder, en försämrad levnadsstandard för medborgarna och devalvering av deras besparingar.”

Våra europeiska ledare verkar dock inte vilja vill bita i det sura äpplet och erkänna sitt misslyckande trots att det drabbar det europeiska folket negativt, utan istället planerar EU nu nya sanktioner mot Ryssland som kommer fortsätta slå hårt mot oss medborgare.

Något annat som är intressant att notera är att det ryska försvarsministeriet i dag lät meddela att Kiev – med västerländskt stöd – planerar att beskjuta kyrkor, under det ortodoxa påskfirande i södra och östra Ukraina för att sedan lägga skulden på Moskva.

Överste general Mikhail Mizintsev, chef för Rysslands National Defense Management Center:

-”Nationalistiska bataljoner kommer att bilda mer än 70 mobila grupper utrustade med granatkastare med målet att beskjuta ortodoxa kyrkor på påskdagen.”

Ortodoxa kristna kommer att fira högtiden den 24 april, en vecka efter att högtiden hållits i större delen av västvärlden. Enligt Mizintsev är attackerna planerade i regionerna Zaporozhye, Nikolaev, Odessa, Sumy och Kharkov. Planen sägs vara att senare anklaga ryska trupper för massmord på civila på denna heliga dag.

Enligt Mizintsev har flera västländer hjälpt Kiev med förberedelserna för dessa ”sofistikerade monstruösa provokationer med många offer”. Försvarsministeriet sade också att de har bevis för påståendena samt att de uppmanat FN, OSSE och Internationella Röda Korsets kommitté att påverka Kievregimen att förhindra de påstådda planerade attackerna.

Återstår att se om det kommer mer information kring detta och hur konflikten utvecklas de närmaste dagarna. Att flera utländska ambassader åter öppnar i Kiev är i alla fall ett litet framsteg.

https://www.rt.com/business/554079-western-sanctions-russia-failed/

https://www.rt.com/russia/554080-russia-ukraine-shelling-claim/

2 reaktioner till “Trots fler sanktioner än mot Iran, Venezuela, Myanmar och Kuba tillsammans står Ryssland stabilt

  1. Sanktioner är ett dubbeleggat svärd. Att USA har beordrat förbudet mot Huawei och liknande teknologiförbud, kärnvapenavtalet, värdlandsavtalet när det gäller Sverige är väl känt. Vad som händer är att det är Sverige som skadas. Jag kan varje vecka se hur öst utvecklas mot ett bättre samhälle att leva i, medan länder som Sverige alltmer halkar efter i utvecklingen. Sverige berömmer sig själva idag för hur man hanterat covid, men råa siffror förtäljer att dödstalet i Sverige med hänsyn till folkmängden är 2.7 miljoner gånger större än i Kina. Vad som hände är att i Sverige släppte man viruset fritt, de som inte kunde hantera det dog, rester överlevde och har nu bättre motståndskraft. Svenskarna hade inget val, diktaturen bestämde över människors liv, i Sverige får dom inte ens veta.

    Metoden att man planerar att beskjuta kyrkor, under det ortodoxa påskfirande i södra och östra Ukraina för att sedan lägga skulden på Moskva är vad man redan genomfört i Butja, och med barnsjukhuset och teatern. Man påbörjade ju även en etnisk rensning i Donbass 20 februari, vilket var det som föranledde Ryssland att sätta stopp för det 24 februari. Svenska media som Bonniers, Schibsted, och Public Service ylar med marodörerna och mördarna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s