Ska EU och USA införa sanktioner mot Turkiet efter deras militära offensiv?

Noterat att Turkiet har påbörjat en stor gränsöverskridande militär offensiv som riktar sig mot militanter i Kurdistan Workers’ Party (PKK) i norra delen av Irak. Operationen involverar en omfattande flyganfallskampanj med hjälp av jetplan, helikoptrar och drönare, såväl som ett markingrepp av kommandotrupper, meddelade Turkiets försvarsminister Hulusi Akar i ett videotal på måndagsmorgonen.

Turkiska styrkor riktar sig bara mot ”terrorister” och vidtar extra försiktighetsåtgärder för att undvika förlust av civila liv och skador på kulturarv, hävdade ministern. ”Vår kamp kommer att fortsätta tills den sista terroristen är neutraliserad”, sa han. ”Vi är fast beslutna att rädda vår ädla nation från den terrorolycka som har plågat vårt land i 40 år.”

Ankara hävdar att de framgångsrikt förstört flera bunkrar, tunnlar och ammunitionsdepåer, såväl som militära högkvarter för PKK i norra Iraks gränsområden Metina, Zap och Avashin-Basyan, innan markstyrkor intog grannstaten. Det är oklart hur många trupper och militär utrustning som är inblandade i operationen.

Då inväntar vi fördömanden från USA och EU, för att inte tala om stora sanktionspaket mot Turkiet – dessutom bör WEF frysa sin relation med landet, för inte använder man väl dubbla måttstockar för olika länder?

Det är även intressant att Turkiet som är ett Natoland agerar på det här viset och att Sveriges ambitioner att bli en del av Nato innebär att vi indirekt stödjer dylika nationer samt kan komma att skicka svenska soldater att strida i deras konflikter.

https://www.rt.com/news/554049-turkey-military-iraq-kurds-pkk/

8 reaktioner till “Ska EU och USA införa sanktioner mot Turkiet efter deras militära offensiv?

 1. Det är som vanligt stor skillnad på krig och krig, skillnaden på terrorister verkar vara hur stor som helst eller är det så enkelt att allt handlar om vilket land de kommer ifrån?

  ”Det är även intressant att Turkiet som är ett Natoland agerar på det här viset och att Sveriges ambitioner att bli en del av Nato innebär att vi indirekt stödjer dylika nationer samt kan komma att skicka svenska soldater att strida i deras konflikter.”

  Undrar följande:
  Vad vill Nato ha av oss?
  Vet de svenska folket om att de kan komma liksäckar med svenska soldater hem till Sverige?
  Vill de svenska folket gå med?
  Kan man gå ut ur Nato?
  Vill vi ha kärnvapen på svensk mark?
  Är detta den bästa situationen för Sverige?
  Känns konstigt att de verkar vara Finland som bestämmer om vi ska vara med eller inte, har vi inte en egen vilja?
  Tror folk verkligen att problemen kommer ta slut om vi går med i Nato?

  Gillad av 1 person

  1. Svarar följande:
   —”Vad vill Nato ha av oss?” Fritt tillträde till svensk mark för trupper och vapen, även kärnvapen. Att Sverige skall finansiera USAs rustningar.
   —”Vet de svenska folket om att de kan komma liksäckar med svenska soldater hem till Sverige?” Nej, svenskarna har inte rätt att få veta sådant.
   —”Vill de svenska folket gå med?” Dom är inte tillfrågade. I en diktatur finns inga folkliga rättigheter, bara skyldigheter att följa order utan att ifrågasätta.
   —”Kan man gå ut ur Nato?” Nej, USA ser det som en krigsförklaring.
   —”Vill vi ha kärnvapen på svensk mark?” Igen, svenskarna är inte tillfrågade. I en diktatur finns inga folkliga rättigheter, bara skyldigheter att följa order utan att ifrågasätta.
   —”Är detta den bästa situationen för Sverige?” Det är ointressant för det är det bästa för USA makten.
   —”Känns konstigt att de verkar vara Finland som bestämmer om vi ska vara med eller inte, har vi inte en egen vilja?” Egen svensk vilja är inte tillåten numera.
   —”Tror folk verkligen att problemen kommer ta slut om vi går med i Nato?” Det är vad propagandan har indoktrinerat svenskarna till. Sista gången något liknande hände var i Tyskland 1933.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s