IS uppmanar till nya terrordåd i Europa och Saudiarabien fördömer missbruket av koranen i Sverige

Efter att terrorgruppen IS talesperson Abu Ibrahim al-Qurashi dog i början av februari har det varit relativt tyst, men i går tog extremistgruppens nya talesperson Abu-Omar al-Muhajjir till orda i ett ljudklipp på Telegram där IS svär att med guds hjälp hämnas sin forna ledares död samtidigt som man uppmanar sina supportrar att återupptaga attackerna i Europa genom att dra nytta av Ukrainakrisen där ”korsfararna kämpar mot varandra”.

Att attackera ett krisande Europa som inte bara är upptagna med ett krig utan också står inför en ekonomisk kris på grund av ogenomtänkta politiska beslut, är ett smart drag av terroristerna som har många vilande celler på europeisk mark. Frankrikes presidentval nästa helg med många människor i rörelse på gator och torg skulle mycket väl kunna vara en potentiell måltavla, men vi får hoppas på att det stannar vid ett tomt hot.

Kravallerna i Sverige de senaste dagarna har som bekant genererat rubriker utomlands och i går gick det att läsa att Iraks utrikesdepartement kallat till sig ett ambassadråd vid den svenska ambassaden i Bagdad där man meddelat att det inträffade kan få ”allvarliga återverkningar” på relationerna mellan Sverige och den muslimska världen.

Även Saudiarabien har fördömt händelserna och i dag deklarerade kungarikets utrikesministerium att man kraftigt fördömer ”det avsiktliga missbruket av den heliga Koranen, provokationer och hets mot muslimer av vissa extremister i Sverige. Kungariket betonar vikten av samlade ansträngningar för att sprida värderingarna dialog, tolerans, samexistens, avstå från hat, extremism och utanförskap och förhindra missbruk av alla religioner och heliga platser.”

Tack vare internet sprids bilden av Sverige som en löpeld över världen och det som skrämmer mig är att Sverige kan komma bli måltavla för religiösa extremister. Tänker framförallt på hur extremister i länder som Pakistan inte drar sig för att lyncha människor som anklagas för blasfemi, där man saknar all form av tolerans mot oliktänkande.

Våra ansvariga makthavare har verkligen lyckats skapa en smältdegel utöver det vanliga i sin strävan efter att i åratal vara ”goda” utan att ställa krav och nu får folket ta konsekvenserna för deras ogenomtänkta beslut.

Det som är beklagligt är att muslimer överlag får ta smällen när det är en liten klick som skapar kaos, men den politiska eliten klappar nog i händerna eftersom de frodas av polarisering.

https://english.alarabiya.net/News/middle-east/2022/04/18/ISIS-vows-revenge-for-ex-leader-s-death-calls-for-taking-advantage-of-Ukraine-war

https://english.alarabiya.net/News/gulf/2022/04/18/Saudi-Arabia-condemns-deliberate-abuse-of-Holy-Quran-by-extremists-in-Sweden

7 reaktioner till “IS uppmanar till nya terrordåd i Europa och Saudiarabien fördömer missbruket av koranen i Sverige

 1. Politikerna vill ha det precis så. Polarisering och bråk i myllan så kan politikerna flyta omkring som skit i en potta. Folket borde ena sig och slänga ut politikerpacket. Går det tro? Kan SD-folk och Nyans-folk enas i en gemensam kamp? Jag tror att det borde gå för SD har i grunden mycket gemensamt med Nyans. Två slår den tredje. #utmedpolitikerpacket

  Gilla

  1. Mycket talar för att SD och Nyans är maktelitens verktyg (medvetet eller omedvetet) för att skapa mer konflikt och ojämlikhet, allt medan makteliten tryggar sin egen maktposition. I SD finns det en massa frimurare, gamla moderater och Israel-vurmare. Nyans är mer tveksamt, för de går emot islamisternas plan som heter infiltration så de är nog strax infiltrerade och nedstängda, tror jag. Nyans skulle även skapa rabalder som inte sossarna vill ha. Nyans hotar deras väljarbas, så sossarna är nog i full färd med att infiltrera och stänga ned dem, tror jag.

   Gilla

 2. på tal om tolerans.. ”länder som Pakistan inte drar sig för att lyncha människor som anklagas för blasfemi, där man saknar all form av tolerans mot oliktänkande.” är det inte just intolerans Fredens saknar ??

  Gilla

 3. ”Frankrikes presidentval nästa helg med många människor i rörelse på gator och torg skulle mycket väl kunna vara en potentiell måltavla” kan så vara, mycket handlar om hur valutgången blir. Frankrike kan om möjligt stå inför ett inbördeskrig oavsett vem som blir president, lite underligt att ingen ropar sig hes för att det ska bli en kvinna som president, överallt annars är det ett hiskeligt liv om vilket kön personen har. Alla verkar ha missat det viktiga nämligen vilken kompetens, problemlösningsförmåga, erfarenheter, kunskaper, färdigheter och motivation ledaren har, allt detta är helt ointressant verkar det som, det viktiga är att det är en kvinna som styr men inte i Frankrike.

  Läs Mons Krabbe analys om massmigrationen inom EU en ganska mörk historia som antagligen ligger närmare i framtiden än många vill tro.

  https://monskrabbe.wordpress.com/2019/01/13/kommer-massmigrationen-leda-till-militarkupper-i-europa/

  Gilla

 4. Jag hoppas att folk tänker på vilka makthavare de kommer att rösta fram i höst. Det är nog den enda lösningen som finns.

  I övrigt tycker jag att fler ska bränna Koraner, regelbundet, förhoppningsvis med stöd från muslimer.

  (På vilket annat sätt ska islamister lära sig självbehärskning? Via en Muhammed-variant av konstutställningen Ecce Homo (1998, Elisabeth Ohlson Wallin)? Någon författare som vågar skriva Satansverserna del 2? Eller en ny ”rondellhund”?)

  Det kanske kan tvinga makthavare och polis att börja använda tillräckligt med våld för att stoppa islamisterna (en muslim som valt att bosätta sig i västvärlden men inte klarar av att acceptera demokratins villkor).

  Men, det är nog få som vågar riskera hälsa, husarrest (Vilks), livet (stening) och stigmatiseringen, till exempel från justitieministern som gör antagandet att syftet är att förolämpa muslimer. Eller Aftonbladet som tror att ”Koranbränningen handlar om rasism” (2020-09-03).

  Själv jag tror att det handlar om att visa att det finns islamister i Sverige, och hur muslimer i allmänhet tar större och större plats (det finns drygt 1.000.000 enl. Wikipedia), och hur vissa av dem ställer krav på Sveriges anpassning.

  Vågar vi hoppas på att Piper har rätt när hon tror att det är en ”liten klick”? Det kan klargöras i valet i höst, beroende på hur många röster som Partiet Nyans får.

  Jag är inte särskilt hoppfull. Hur många medlemmar har muslimska församlingar i Stockholm?…

  Förra gången det begav sig krävde 15 muslimska församlingar i Stockholm ändringar Grundlagen: ”Vi vill inte att det ska vara lagligt i Sverige att bränna heliga skrifter som Koranen, Bibeln och de judiska skrifterna och att det samtidigt ska bli förbjudet att håna de olika religionerna” (DN 2020-09-11).

  Jag undrar hur många svenskar som kommer hålla tyst eller ljugande hålla med under kafferasterna på jobbet i veckan. Och så har åsiktsförtrycket blivit en kännbar verklighet i Sverige 2022.

  Den som trots allt vågar uttrycka sina åsikter/kritik bör tänka sig för. Annars kan det bli kostsamt…
  2020-10-28 Sveriges Radio: ”Receptarien har i förhör berättat hur ledsen och kränkt hon blev och att hon diskuterar gärna varför hon har slöja, men inte på det här sättet.”
  ”Den kvinnan som stått åtalad för förolämpning mot en apoteksanställd i Jönköping döms till 40 dagsböter på sammanlagt 3.600 kronor och ska också betala skadestånd på 5.000 kronor. Den dömda kvinnan har nekat till att ha begått något brott.”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s