Prioriterat att ändra gatunamn i jämställdhetens namn och varför måste Alfapet könsanpassas?

Noterar att man i Falkenbergs kommun lägger tid och pengar på att ändra namn på gator samt områden som är döpta efter män. Gator som Holgersgatan, Köpmansgatan, Mårtensvägen och August Bondessons väg kan nu få nya namn efter kvinnor i syfte att kommunen ska bli mer jämställd.

Kultur-, fritids- och tekniknämndens ordförande Georgia Ferris (KD) menar att eftersom personer av båda könen rör sig i kvarteren så är det viktigt att man ska känna igen sig när man går på gatorna.

För min del struntar jag i om gatan jag går på har ett namn som är manligt eller kvinnligt eller för den delen om det är uppkallat efter ett manligt eller kvinnligt skrå. Det torde finnas en drös viktigare frågor att prioritera i en kommun och som kommuninvånare hade jag undrat om politikerna i Falkenberg inte har viktigare saker att fokusera på än att slösa med skattemedel genom att ändra på gatunamn i jämställdhetens namn?!

I Tyskland har för övrigt speltillverkaren Mattel deklarerat att man kommer introducera en ”icke-binär” genusspelbricka i brädspelet Scrabble (Alfapet) för att ”ge impulser till ett könsanpassat språk”.

Enligt företag kan man tack vare *in (exempelvis italiener-in, astronaut-in, wähler-in) på ett enkelt och lekfullt sätt överföra könsanpassat språk till vardagligt språkbruk. Användningen av könsbrickan i spelet belönas med tio poäng. Även spelinstruktionerna för Scrabble kommer att ändras från hösten.

Enligt flera undersökningar i landet är en stor majoritet av tyskarna emot fokus på könstillhörighet och den tyska språkföreningens kritik lät inte vänta på sig: ”Mattel har bestämt sig för att gynna den lilla men högljudda minoriteten av genusfans. Det är därför det nu finns poäng för fel språk – analogt med universitet, som straffar korrekt språk med poängavdrag”.

Man undrar när länder som Sverige och Tyskland ska slopa galenskaperna med att låta fokus på jämställdhetsfrågor gå till överdrift samt denna osunda press på mer genusideologi som påverkar barnen negativt för att istället låta mer viktiga saker ta plats, men när direktiven kommer från EU och FN är det svårt att stå emot.

https://samnytt.se/falkenberg-ersatter-manliga-gatunamn-med-kvinnliga/

https://freewestmedia.com/2022/04/17/german-scrabble-introduces-non-binary-tile/

En reaktion till “Prioriterat att ändra gatunamn i jämställdhetens namn och varför måste Alfapet könsanpassas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s