Boskapens påverkan på klimatet är enormt överskattad

I en tid när stora brister blottats i Sveriges förmåga att vara självförsörjande på livsmedel samtidigt som många såväl nöt- som mjölkbönder får lägga ned verksamheten på sina gårdar av ekonomiska skäl på grund av de skyhöga priserna på bland annat el, drivmedel och foder, borde Tomelilla kommun vara tacksamma när en bonde vill utöka sitt bestånd av nötkreatur istället för att i populistisk anda försvåra för bönderna. Att ställa frågor om hur mycket korna förväntas rapa är så rubbat och ett klockrent exempel på hur man utan att ha bevis för sin tes köpt hela klimathysterin som den politiska eliten basunerat ut.

Förväntar de sig en klapp på huvudet från EU eller vad är syftet förutom att framstå som klåpare? Vad blir nästa steg? Att fråga restaurangägare som vill utöka sin verksamhet hur mycket matgästerna förväntas fisa? 🤦‍♀️ Sansa er!

#onlyinsweden

#followthemoney

Bildkälla: Ystads Allehanda

5 reaktioner till “Boskapens påverkan på klimatet är enormt överskattad

 1. Ingen ände på vad idiotiska politiker kan hitta på. 2003 försökte Nya Zeelands regeringen införa skatt på djurens metan utsläpp, Populärt kallad ”prutt-skatt” (fart-tax). Nu är Nya Zeeland ett jordbruksland, så naturligtvis ilsknade jordbrukarna till, 60,000 tog till vägarna, invaderade huvudstaden, körde en traktor upp för trapporna till parlamentet, så snart förstod politikerna att prutt-skatten var lika med politisk självmord och någon prutt-skatt blev det inte.

  Gillad av 1 person

 2. Kommunal aktivism !

  2012 innan SVT blev det de är i dag, extrema klimataktivister.

  2012 släppte SVT ett knäck (inslag) om metanfisar från Sauropoder

  8 maj 2012 kl 06.32

  Metan i pruttar från sauropoder, de långhalsade och växtätande dinosaurierna som levde för 150 miljoner år sedan, kan ha bidragit till global uppvärmning. Detta enligt en beräkningsmodell som brittiska naturvetare har tagit fram.
  Precis som i magarna hos kor, fanns det troligen metanproducerande bakterier som bröt ner växtmaterial till bland annat metan och forskarna tror att en sauropod pruttade ut 3 kubikmeter metan om dagen.

  Det skulle innebära att de här jättedjuren under sina glansdagar teoretiskt sett skulle kunna ha producerat över tio gånger så mycket metan som dagens kor, getter och giraffer, djur som har sagts påverka klimatet i vår tid.

  Men Emma Hammarlund, som är doktorand vid Naturhistoriska riksmuseet, tror inte att dinosauriernas pruttar var särskilt viktiga för växthuseffekten.

  – Växtlighet bryts ner oavsett om vi har dinosaurier eller inte och bildar metan. Det är klart att det är kul att tänka sig att stora växtätande dinosaurier som brontosaurus skulle ha pruttat tre kubikmeter metan om dan. Men att det skulle ha påverkat klimatet, det tror jag mest är en tankeövning. Möjligen skulle de kunna underhålla ett varmt klimat genom sina metanpruttar, men även det tror jag är ganska otroligt, för metan lever väldigt kort tid i atmosfären.”

  Gillad av 1 person

 3. Tomelilla styrs av Moderaterna,Centerpartiet,Liberalerna och Kristdemokraterna. Bra,då vet alla lantbrukare vilka som är deras politiska fiender. Det är dags att byta ut klåparna i Tomelilla.

  Gillad av 1 person

 4. I framtiden, om världen blir någorlunda normal igen, kommer folk att skratta sig harmynta åt det galna 2000-talets alla vansinnigheter och dagliga ”april”-skämt! 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s