Sverigebilden har återigen fått sig en törn

Efter flera dagars kravaller i samband med koranbränningarna som leds av dansken Rasmus Paludan från partiet Stram Kurs, där polisen varit avvaktande gentemot våldsverkarna, har polisen i dag skjutit tre personer i Norrköpingsområdet Navestad och kaos är bara förnamnet på det som nu utspelas inför öppen ridå.

Sverige var redan förlorat långt innan kravallerna även om majoriteten av befolkningen valt att blunda för den negativa samhällsutvecklingen som grundar sig i decennier av oansvarig politik signerat såväl rött som blått lag, men nu har eländet blottats för samtliga och även blivit en internationell nyhet. Sverigebilden var förvisso redan tidigare nedsvärtad internationellt, även om våra makthavare gjort sitt bästa för att dölja det och för de som nu hoppas på ett Natomedlemskap kommer detta synnerligen olägligt.

Såväl polisen som justitieminister Morgan Johansson har fått kritik de senaste dagarna och minister Johansson konstaterar i en intervju med Aftonbladet att våldet måste fördömas: -”Visst är det så att den här Rasmus Paludan är en högerextrem dåre, vars enda mål är att driva fram våld och splittringar. Men Sverige är en demokrati och i en demokrati har också dårar yttrandefrihet. Det måste man acceptera, det är en del av att leva i en demokrati. De som angriper polisen är kriminella våldsverkare. Det finns inget annat sätt att hantera de än att sätta hårt mot hårt.”

Jag noterar att Aftonbladet för ovanlighetens skull går lite längre än brukligt med PK-mått mätt när man intervjuar minister Johansson som faktiskt ställs mot väggen:

Men tycker du att det sätts hårt mot hårt? – Jag menar att de operativa beslutet som polisen fattar, det måste vara de som fattar de besluten.

Men upploppen har pågått ett par dagar, nu händer det igen: vems fel är det, vem är ansvarig? – Det är de som begår våldet, de som kastar sten. Det är deras ansvar. Sedan har ju högerextremisten också ett stort ansvar, genom att driva på detta.

Utåt sett ser det ut som att polisen inte kan hantera våldsverkarna. – Nu befinner vi oss mitt i skeendet, och man får vara försiktig med att dra några slutsatser. Detta får vi utvärdera när vi har sett hela bilden.

Ska vi bara låta detta pågå, dag efter dag och vänta på att bilden ska klarna? – Nej, men vi måste låta polisen göra sitt jobb och inte sitta som en skrivbordgeneral och förklara vad de borde göra annorlunda.

Men kan du förstå att det utåt sett ser ut som att polisen inte kan hantera upploppen? – Men återigen, det är en väldigt svår situation för polisen, det har alltid varit svårt. Det är inte första gången vi drabbas av kravaller. Varje gång är det något av de svåraste man kan göra som en polisiär insats. Vi måste låta tiden gå, nu är bara att ge polisen full uppbackning i det de gör.

Anser du att polisen har de resurser som krävs för att upprätthålla lag och ordning i anslutning till koranbränningen? – Ja, polisen har mer resurser än någonsin tidigare. I utvärderingen måste man återkomma till frågorna: Drog vi fram tillräckligt med resurser till platserna, visste man vad man skulle möta. Det kan vi inte sitta och spekulera i nu utan klara ut i efterhand.

Men kan vi inte det ändå? Det här hände första gången i torsdags, lite koll på vad som väntar måste man väl ha? – Men som sagt, jag kommer inte i det här skedet att ge mig in i några spekulationer i vad polisen borde eller inte borde gjort.

Kan du sitta kvar när det ser ut som det gör? – Jag ser fram emot att fortsätta utveckla polisen och skjuta till mer resurser och att utveckla verktygen.

Samtidigt som polisen skjuter varningsskott är motdemonstranternas svar att kasta sten och ropad slagord. Ska de här våldverkarna vinna och polisen behöva retirera och se på hur deras bilar kapas och förstörs. Tycker du att det ser ut som att de respekterar polisen? – Nej det är klart. Du har ett antal kriminella som passar på att angripa polisen, det är självklart så att dessa individer måste man omhänderta och lagföra. Förmodligen är det gängkriminella som nu passar på när tillfälle ges.

Tycker du att det ser ut som att de respekterar polisen? – Nej, men det är klart att de inte gör det. Självklart inte. Och det är klart att det är allvarligt. De är i grunden kriminella individer. De man kan gripa ska man gripa och sedan lagföra.

För signalen man sänder ut nu, är att de kan göra lite vad de vill. – Man har genomfört ett stort antal gripande, och det är bara att fortsätta på den vägen.

Har du förtroende för rikspolischefen och polisledningen? – Jag har fullt förtroende för dem. Just nu är faktiskt situationen sådan att det polisen behöver är full uppslutning från samhället, inte kritik från politiker eller ”förstå-sig-påare”. Tids nog kan vi gå igenom, och lära oss av det som hänt.

Förstår du att det blir lite konstigt när du säger ”tids nog” när detta har pågått i flera dagar. Ska man bara vänta tills det har lugnat sig? – Så är det ju inte. Polisen fattar nya beslut hela tiden. Och vi ska låta polisen göra det. Vi måste lita på att polisen har den kompetensen.

Om du fick säga något till de här våldsverkarna vad skulle det vara?
– Gå hem. Omedelbart. Respektera att Sverige är en demokrati. Yttrandefrihet råder. Det är det enkla budskapet jag har.

Nu fick jag en notis om att de skjuter varningsskott i Norrköping.
– Det är en svår situation att lösa. Egentligen är det nog så att jag kanske borde återgå till mina ordinarie arbetsuppgifter i så fall eftersom vi är mitt i detta.

Så här ska bra journalistik vara – våra ansvariga beslutsfattare ska pressas och ställas till svars för det de orsakat. Tänk om MSM alltid jobbat så här istället för att stryka våra politiker medhårs samt undvika obekväma frågor, vilken skillnad det hade gjort.

Frågan är om herr Johansson som innehaft sitt ämbete alldeles för länge nu måste avgå? Det är tveksamt med tanke på att han lyckats hålla sig kvar så länge vid makten trots otaliga misslyckanden genom åren – antingen är han skicklig på att manipulera sin omgivning eller så har han en hållhake på någon som ger honom fortsatt mandat.

Pratade med en bekant i dag som är på semester utomlands och följer det svenska tillståndet på håll – han önskar att han inte behövde åka hem till det kaos som råder och han är nog inte ensam om det.

Även om vi efter höstens riksdagsval hade fått en handlingskraftig regering som är beredd att ta ansvar och verkligen röja upp, så är uppförsbacken enorm och det kommer ta decennier att rädda det som räddas kan. Men saken är den att det kommer bli samma klåpare som fortsätter styra landet även efter att svenskarna gått till valurnorna, så lidandet kommer bara att förlängas ytterligare.

#weregoingdownlikethetitanic

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/G3Lezx/morgan-johansson-om-upploppen-ga-hem

7 reaktioner till “Sverigebilden har återigen fått sig en törn

 1. Det är ett lackmustest för hur polisen klarar av motståndare som är starka,många och dedikerade sitt hat mot det svenska samhället. I riktigt skarpt läge klarar polisen inte sin uppgift. Bra att de har fått det bekräftat för sin egen del och för svenska folket. Detta var inte sista gången som svenskhatarna kommer att kravalla. Blodad tand,för detta gick ju enligt plan och samhället fick backa. Det handlar nog inte så mycket om en bränd bok utan mer om hat och rasism mot samhället och svenskarna.

  Gillad av 1 person

  1. Mordfrekvens och skjutfrekvens kommer stiga ju längre vi befinner oss i EU och därigenom envisas med att ha en hög arbetslöshet som skapar känslor av rasism mellan olika identitära grupper. Koranbränningen anges ofta som skälet för kaoset, men det är ojämlikheten som leder till både hatet och kriminaliteten. Det verkar faktiskt vara kriminella gäng det rör sig om som vill ge igen på polisen och tar tillfället i akt. De tackar säkert Paludan för möjligheten. Kanske arbetar de i maskopi?

   Gillad av 1 person

 2. Detta får vi utvärdera när vi har sett hela bilden.
  – Hela bilden har varit tydlig i drygt sju år. Är Mollgan född igår?

  Nej, men vi måste låta polisen göra sitt jobb och inte sitta som en skrivbordgeneral och förklara vad de borde göra annorlunda.
  – Bakbinder man en verksamhet och sedan tittar på (i bästa fall), så kan man reellt sett inte förvänta sig speciellt mycket …

  Gå hem. Omedelbart. Respektera att Sverige är en demokrati. Yttrandefrihet råder. Det är det enkla budskapet jag har.
  – Hål i huvudet? Rätt svar är: ‘b>Åk hem omedelbart!‘ Yttrandefrihet går åt alla håll, så det har vi inte i Sverige. Kanske dags att träna upp ordförståelsen? Det finns mycket att öva på för de vänsterblivna …

  Herr Mollgan & Co hade redan dagen efter valet för åtta år sedan, suttit för länge vid makten …

  Gillad av 2 personer

 3. ”Fördömas”? Det känns som när hunden skäller på månen, det gör inget skillnad på verkligheten. ”ser ut som att polisen inte kan hantera upploppen”, jag skulle snarare säga att polisen inte är tillåten att hantera våldet. Detta är ingen övergående tillfällig händelse, det är det normala numera. Svenskarna får väl bestämma sig, är det detta samhälle och system man vill leva i som svenskarna gillar att kalla ”demokrati”, eller vill man ha något fredligare. Rätt välbeprövad metod är att fånga in våldsverkarna, utvisa de man kan samma dag, internera resten på obestämd tid för avradikalisering och samhällesanpassning.

  Gillad av 1 person

 4. Justitieminister Johansson (S) anser att ”Rasmus Paludan är en högerextrem dåre” utan att vidare beskriva om han avser en extrem högerpolitik (liten stat, låga skatter) eller människosyn (”rasism”/xenofobi).

  (Han säger bland annat detta i intervjun: ”Förmodligen är det gängkriminella som nu passar på när tillfälle ges.”
  Facebook-kontot ”Jonas Packalen” (polis) ger följande vittnesmål (posts/3293461980889118)…
  ”Stenkastningar, där man kastar stora gatustenar mot Polis. Det sjuka i det här är att till och med kvinnor, i 40-60 årsåldern kastar sten mot oss, deras egna barn gör likadant.”)

  Underförstått är det det senare som avses, vilket innebär att justitieministern gör ett antagande om Paludans avsikter.

  (Jag antar att Paludans avsikt är att visa hur många islamister det finns i Sverige — dvs. en muslim som inte accepterar demoktins villkor samt inte respekterar Sveriges levnadssätt — och hur ett oroväckande antal muslimer, förhoppningsvis en högljudd minoritet, tillåts islamisera [*] hela nationen.)

  Detsamma gäller justitieministerns antagandet om Sverigedemokraternas syften…

  2020-06-12, Riksdagen: ”Det är för att ni använder kriminalpolitiken som ett verktyg för att komma åt och hetsa mot flyktingar, invandrare och minoriteter. Det är liksom Sverigedemokraternas affärsidé.”

  … vilket innebär att justitieministern anser att SD begår ett lagbrott: Hets mot folkgrupp varför det går att fråga sig varför han inte gör slag i saken och sätter sig ned och skriver polisanmälningar. (Har han inte förtroende för rättsväsendet att den ska döma ”rätt”?)

  Detta är ett odemokratiskt förhållningssätt gentemot meningsmotståndaren då motargument baseras på de egna subjektiva antagandena om meningsmotståndarens syften i stället för vad denne faktiskt uttrycker, vilket gör denne försvarslös och försätter denne i en omöjlig situation: argumenten ogiltigförklaras på basis av ett antagande varför debatt/diskussion blir meningslös.
  Till exempel våren 2013 ”Åkesson debatterar förortsupploppen mot Ullenhag i SVT” (14 min., YouTube)

  (Jämför Kanadas premiärminister Trudeaus antagande att demonstranterna mot ”vaccin”-politiken har ”unacceptable views” och att de ”don’t believe in science”.)

  *

  Piper skriver…
  ”… våra ansvariga beslutsfattare ska pressas och ställas till svars för det de orsakat.”

  Det håller jag med om. Men, när ska vi ställa våra medmänniskor till svars, som har givit justitieministern och hans regering mandat att styra över oss, år efter år efter år?

  Jag kommenterade igår om att det nog kvinnorna som avgör, om de vågar rösta efter sin övertygelse. Dessvärre är det inte möjligt så länge de är rädda för att rösta på SD eller AfS…

  2016-01-27 Expressen Debatt, forskare vid Göteborgs universitet:
  ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller MED RÅGE [mina versaler] varit Sverige största parti.”

  Jag har full förståelse för dessa kvinnor (och berörda män) som står i valet och kvalet att antingen utpekas som ”rasist” och uteslutas från eller kritiseras/stigmatiseras av vänkretsen och arbetskollegor, eller att för första gången (i riksdagsval-sammanhang) ljuga för desamma.

  Kanske kan detta motto/livserfarenhet få dem att våga, att orka bära det privata och offentliga åsiktsförtrycket (kan deras situation beskrivas på ett annat sätt?)…

  Som man röstar får man leva, vilket har kommit att få en bokstavlig betydelse om du, och dina barn, befinner sig på fel plats vid fel tillfälle (SVT 2021-12-16: ”Dödsskjutningen av tolvåriga Adriana [Botkyrka, Stockholm]”).

  [*]
  Islamiseringen av Sveriges, dvs. att Sverige får en mer och mer islamsk/muslimsk karaktär, alternativt att ”Sverigebilden” ser mindre och mindre svensk ut. Exempel…

  2022-03-29 Dagens Juridik
  ”Domstolen: Krav på handskakning strider mot religionsfriheten”

  2021-10-06 Dagens Nyheter
  ‘Hot tvingade Elisabeth Ohlson stänga utställning’
  – ”Elisabeth Ohlsons [känd genom utställningen ‘Ecce Homo’ 1998] kontroversiella fotoutställning i Sergelgatans konsthall i Stockholm har stängts efter massiva hot. Åtgärden föregicks av att hon lade ut en bild på Facebook som hon tagit av den framlidne Lars Vilks.”
  – ”Beslutet togs efter att det rullade in hundra och åter hundra hatiska budskap [mot Vilks] och brinnande eldar på min Facebooksida under min bild på Vilks.”

  2021-08-28 Barometern Oskarshamns-Tidningen Ledare
  ‘Svensk islam måste ta ett större ansvar’
  ”Det är brist på imamer på svenska fängelser vilket med hänsyn till att en växande del av fångarna har en muslimsk bakgrund är ett allt större problem.”

  2021-08-17 Göteborgs-Posten
  ”Fem män kastade sig över Johan, skar honom i ansiktet och misshandlade honom brutalt mitt på dagen i centrala Göteborg – för att de trodde han var jude.”

  2021-08-13 Sveriges Television
  ‘Örebro kommun en av få som delar ut slöjor med arbetskläder’
  ”Enligt en studie från Socialstyrelsen delar 20 procent av kommunerna ut en slöja med arbetskläder till personal, och beslutet att göra det togs för tio år sedan i Örebro kommun.”

  2021-08-11 Göteborgs-Posten Ledare
  ‘Så åt sig rädslan in i Göteborg’
  [rapporten ‘Finns det en tystnadskultur i Göteborg Stad?’]
  – ”Personal i stadens tjänst har ”ifrågasatt utbildningsinsatser inom staden då de anser att hedersfrågor inte är ett verkligt problem” och anklagat kollegor för att vara rasister när de lyfter HEDERSFRÅGOR [mina versaler; jag gör antagandet att hedersfrågor har med (vissa) muslimer att göra].”
  – ”Vill man förstå hur en tystnadskultur uppstår kan man dessutom med fördel lyssna på Vänsterpartiets kommunalråd Daniel Bernmar vars modus operandi är att öppet kalla meningsmotståndare för rasister i tid och otid.”
  – ”‘Fel’ utsagor innebär att ”fiska i grumliga vatten”. Ingen vill hamna på den svarta listan eller misstänkliggöras i en sådan miljö av ideologiskt angiveri.”
  – ”Tystnadskulturen [p.g.a. de kriminella gängens hot och rasistanklagelser inom kommunen] är inte grundproblemet, den är blott symtom på en ogenomtänkt migrationspolitik.”

  2020-10-29 Sveriges Radio
  ‘Biblioteksanställda utbildas i vardagsarabiska’
  ”Framöver ska språkkunskaperna i arabiska bli bättre på de skånska biblioteken.”

  2020-10-28 Sveriges Radio
  ‘Ovanlig dom: Kvinna döms för förolämpning’
  – ”Den kvinnan som stått åtalad för förolämpning mot en apoteksanställd i Jönköping döms till 40 dagsböter på sammanlagt 3.600 kronor och ska också betala skadestånd på 5.000 kronor.”
  – ”Det var i somras som den åtalade kvinnan i kön på apoteket kommenterade den slöja som den anställda bar, och undrade om hon var tvingad att bära den och att den var ful.”
  – ”Receptarien har i förhör berättat hur ledsen och kränkt hon blev och att hon diskuterar gärna varför hon har slöja, men inte på det här sättet.
  – ”Den dömda kvinnan har NEKAT [mina versaler] till att ha begått något brott.”

  2020-11-03 Region Jönköpings län
  ‘Muslimsk andlig vård’
  – ”Ta först reda på patientens önskemål om språk, kultur och tradition samt kön.”
  – ”Länkar: ‘Din muslimska patient – information till dig som vårdar patienter med islamisk tro’ ”

  2020-09-11 Sveriges Television
  ‘Bromölla får inte förbjuda bön på arbetstid’

  2020-02-29 Sveriges Television
  ‘Läraren Naouel Aissaoui möter Loubna Stensåker Göransson (M): Slöjförbudet [i skolor] handlar om rasism’
  – Aissaoui: …min tro som säger att det finns [en] gud som är större än Skurups kommun och det här beslutet.”

  2020-01-31 Aftonbladet
  ‘Det här är Malmös vanligaste namn 2019’
  ”… på namntoppens tredjeplats hamnar Mohamed.”

  2019-10-22 Sveriges Television
  ‘Efterfrågan på specialkost i skolan ökar’

  2019-05-18 Tidningenproffs.se
  ‘Inga praktiska körövningar för muslimer under ramadan’

  2019-02-22 Nyheter Idag
  ”Välkomstskylten vid norra infarten till Gävle har den senaste tiden prytts av en muslimsk kvinna i slöja.”

  2018-11-21 Sveriges Television
  ‘Klagomål mot böneutrop avslås’

  2018-08-15 Lag & Avtal.se
  ‘Vägrade skaka hand – får rätt i AD’

  2018-06-05 Sveriges Television
  ‘Sex av tio förskolor säger ja till slöjtvång’

  2018-05-08 Expressen
  ‘Sexåringar som äter fläsk mobbas – skolan ber om hjälp’

  2017-05-29 Aftonbladet
  ‘Forskare: 240.000 unga i Sverige kan vara drabbade’
  – ”I de 200 rättsfall som Aftonbladet granskat kommer det dolda förtrycket fram. 240.000 unga i Sverige kan leva under HEDERSFÖRTRYCK.” [mina versaler; jag gör antagandet att hedersförtryck har med (vissa) muslimer att göra]
  – ”Mörkertalen är enorma.”

  2016-04-05 Sveriges Television
  ‘Arabiska kan gå om finska som näst största språk’

  2015-08-07 Sveriges Television
  ‘Vi har separata badtider för kvinnor – och män’

  2013-05-16 Sveriges Radio
  ‘Äldreboenden på andra språk ökar – i Stockholm ‘
  – VD, Kavat Vård i Stockholm: ”Det kommer växa lavinartat och det finns inget stopp för det.”

  2012-11-28 Sveriges Radio
  ‘Skolavslutning i kyrkan upp till debatt igen’

  Gillad av 1 person

 5. Den ”svenska bilden” är borta för alltid såvida man inte tar i med hårdhandskarna och lagför detta drägg som inte tillför vårt samhälle det minsta. Alla som har lyft en sten för att kasta mot en polis, bränt upp bilar eller förstört allmän egendom ska utvisas och fråntas sitt svenska medborgarskap, skicka tillbaka dem till sina föräldrars hemland eller de sista landet innan de kom till Sverige.

  Nu handlar det om signalpolitik och dessa straff måste bli extremt kännbara för blir straffen som vanligt, med andra ord att de inte händer något då har den svenska regeringen misslyckats totalt och då hoppas jag att alla poliser säger upp sig. Låt det bli totalt kaos i vårt land det kan inte vara meningen att som polis tvingas vara levande måltavlor och inte kunna försvara sig eftersom ledningen är så fruktansvärt polisiära korrekta att befälen gör allt för att leva upp till människors lika värde och rättigheter.

  Låt mig förtydliga att går man emot samhället då ska man även förlora sina rättigheter och sitt värde som en fullvärdig medlem i vårt samhälle. Då har man gjort ett aktivt val att stå utanför samhället och då ska det även kosta allt från allmän jakt från polisen sida till indragna bidrag. Det ska vara ett helvete att vara kriminell, inte som idag där media glorifiera brottslingar och gäng kriminella, där kriminella kan åka omkring i dyra bilar ha på sig exklusiva kläder, dyra klockor osv allt detta ska beslags ta av staten, som kriminell ska man inte ha några rättigheter alls.

  Jag hoppas politikerna, media och PK-folket är nöjda hur deras dröm om ett mångkulturellt Sverige har blivet. Jag hoppas de själva bor i något av våra 61 utsatta områden de har varit med att skapa, men den chansen är väl otroligt liten eftersom dessa människor lever i en förljugen värld och i den världen ser man inte samma problem som resten av Sverige får se och uppleva.

  Ett av många problem som Sverige har idag är invandringen och ska vi få någon förändring då måste vi börja där, men vi ska inte heller glömma alla invandrare som vill ändra sina liv och som tillför väldigt mycket till Sverige i skatter och skapande av nya jobb. Vi måste även byta ut politikerna de ligger bakom väldig stor del av krisen i vårt samhälle, där det är våra rättigheter och vår frihet de ”pissar” på.

  Gillad av 2 personer

 6. Den positiva konsekvensen av Paludans, egentligen galna tilltag, är att alla tydligt har fått se en spegling av sveriges fasansfulla framtid! Den som ändå inte förstår det får läsa på, svaren finns i en inte så avlägsen historia.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s