Mycket vill ha mer och EU:s höga svansföring är mycket omotiverad

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj verkar ha som rutin att varje vecka be västländerna att skicka mer pengar och vapen eftersom ”det inte räcker” med alla otaliga miljarder dollar som strömmat in i landet i flera veckor, för att inte tala om vapenleveranser. Jag kan inte minnas att ett land i krig någonsin fått så mycket pengar och vapen samt därtill humanitär hjälp från så många länder samtidigt och ändå är det inte tillräckligt. Under natten höll Zelenskyj tal till nationen och krävde starkare samt mer destruktiva sanktioner mot Ryssland.

Samtidigt kommer signaler om att människor i landet svälter, men Zelenskyj verkar inte ha en tanke på att sätta sig vid förhandlingsbordet och mäkla fred utan har för avsikt att vinna kriget på slagfältet – kosta vad det kosta vill.

I går deklarerade för övrigt Tysklands regering att man ska ge Ukraina miljardbistånd att använda till militära medel, vilket innebär att landet totalt kommer att öka sitt internationella bistånd inom försvarssektorn till två miljarder euro, där den största delen går till Ukraina.

Tysklands vice förbundskansler Robert Habeck uppmanade dessutom medborgarna att sänka värmen hemma och använda cykel eller tåg framför att ta bilen, i syfte att minska energikonsumtion över påsk för att ”irritera Putin”.

Detta måste vara ett av de mest korkade uttalandena hittills i konflikten och man kan nästan se framför sig hur Putin skrattar gott åt de europeiska ledarnas patetiska försök att inbilla det europeiska folket om att EU:s sanktioner har önskvärd effekt.

Putin har hela tiden sagt att Ryssland kommer sluta köpa och sälja såväl livsmedel som att sluta exportera energi till ”ovänliga” länder – de säljer bara till andra länder istället så det är ingen större förlust för dem. Det är däremot EU-länderna som är de stora förlorarna eftersom de är beroende av den ryska energiförsörjningen och om man väl återupprättar en god relation med Ryssland längre fram kan vi räkna med rejält saltade priser. Allt för att våra makthavare ska få visa sig på styva linan utan att för en sekund bry sig om att det europeiska folket sugs ut på grund av deras omotiverat höga svansföring.

OPEC:s generalsekreterare Mohammed Barkindo har också varnat EU för att driva igenom ett oljeembargo mot Ryssland eftersom EU är starkt beroende av rysk olja, som står för omkring en fjärdedel av dess utbud. Tyskland är ännu mer beroende och köper en tredjedel av sin olja från Ryssland. Barkindo varnar för att en global oljeförsörjningskatastrof kan uppstå och har sagt att det skulle vara omöjligt att ersätta de sju miljoner fat råolja som kommer in på marknaden från Ryssland varje dag.

Putin kommenterade situationen vid ett regeringsmöte nyligen, där han slog fast att energitillförseln till väst kommer att falla och att man istället betjänar de snabbt växande marknaderna i syd och öst.
-”Konsekvenserna av ett sådant steg kan vara mycket smärtsamma – särskilt för initiativtagarna till en sådan politik. Bankerna från dessa extremt ovänliga stater håller tillbaka överföringen av betalningar. Europeiska länder fortsätter att prata om att avstå från ryska leveranser och genom att göra det destabiliserar de marknaden och driver upp priserna.”

I går stod för övrigt klart att Ryssland kastar ut 18 EU-diplomater ur landet som ett svar på den Europeiska unionens ovänliga agerande i konflikten. 18 anställda vid EU:s delegation till Ryssland har således förklarats ”persona non grata” och kommer att behöva lämna Ryska federationens territorium inom en snar framtid.

Det är solklart att EU:s hantering av konflikten sköts på ett icke tillfredsställande sätt och att vi vanliga dödliga som ska bekosta konsekvenserna av det politiska spelet är de som får betala det högsta priset medan våra korrupta beslutsfattare hyllas i media. Obegripligt hur svenska folket kan ha fortsatt högt förtroende för våra riksdagspartier när de uppenbarligen inte har folkets bästa för sina ögon.

#swexit

#vibetalar

https://freewestmedia.com/2022/04/15/putin-to-limit-energy-supplies-to-unfriendly-western-states/

https://www.rt.com/russia/553959-diplomats-russia-eu-expulsion/

https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/senaste-om-kriget-i-ukraina-1.66203148

6 reaktioner till “Mycket vill ha mer och EU:s höga svansföring är mycket omotiverad

  1. Jag bodde en gång för länge sedan i Moskva, och jag fann Moskva bättre än Sverige men i många avseenden detsamma. Ukraina är helt enkelt en lydstat till USA som tillsatt en skådespelare att förment leda, och sedan skriver hans strategi, tal, repliker, koreografi, manuskript och manus. USA rycker i snöret och sprattelgubben ger en föreställning. Europa agerar impulsivt, oöverlagt och självdestruktivt. Man vill till exempel ersätta rysk gas med amerikansk, men dels finns det inte tillräcklig produktion, transport eller ens mottagning, och dels är den tre till fyra gånger så dyr, vilket driver upp Europas kostnadsläge så dom blir för dyra för marknaden, det betyder stängda industrier och förlorade jobb. Europa går samma väg som romarriket.

   Gillad av 3 personer

 1. Isses så dumt….. visst kan väst´s politiker et al lura folket inom EU… men då man skyller inflationen på Ryssland trots att man isolerat Ryssland från EU då är man dum på riktigt…..
  ”I går deklarerade för övrigt Tysklands regering att man ska ge Ukraina miljardbistånd att använda till militära medel, vilket innebär att landet totalt kommer att öka sitt internationella bistånd inom försvarssektorn till två miljarder euro, där den största delen går till Ukraina.”
  OCH Tyskland som vad jag förstår är med i Nato och som borde pynta 2% av BNP till sitt försvar… tror inte man gör det? 20miljarder är mycket pengar 1/3 av vårt försvar t.ex. Tror våra politiker att vi är dumma…. vist dessutom är de klart okunniga och dumma som inte förstår att detta krig som pågår kommer att permanent knuffa ned oss i en väldigt djup grop ur vilken vi aldrig kommer upp…. EU är klubben för att låta någon annan betala i sann globalistisk anda Sverige är en stor looser i detta…. ja vanligt folk alltså… kapitalet klarar sig bättre……

  Gillad av 3 personer

  1. Ryssland tycks gå mot en briljant framtid därför att dollardominansen dör som vi skriver detta, därför att världsekonomin går mot en råvarubaserad ekonomi, bort från en dollarbaserad ekonomi, och räknat i råvaror är Ryssland mycket dominant och starkt. Sedan självdestruerar västs USA hegemoni i skenande inflation och galopperande räntor som fräter sönder länders ekonomi inifrån samtidigt som USA sanktionerna eldar på förloppet. Credit Suisse-strategen Zoltan Pozsar skrev nyligen att Ukraina händelserna driver fram en helt ny ekonomiskt världssystem och ordning baserat på råvaror i öst, inte dollarn. Nu talar man om råvarureserver, inte valutareserver. EU och USA ekonomierna är de som tar mest styrk. Källa Zero Hedge och Bloomberghttps://www.zerohedge.com/geopolitical/bretton-woods-iii-china-begins-buying-russian-coal-and-oil-yuanhttps://www.bloomberg.com/news/articles/2022-04-07/russian-coal-and-oil-paid-for-in-yuan-to-start-flowing-to-china?sref=6uww027M

   Gillad av 1 person

   1. Jaa väst är 1/8 av världen visserligen större vad gäller BNP MEN mycket tillverkas utanför den åttondel som är väst…. kanske en liten prisökning vore på sin plats….. och värst av alla är EU och värst av alla i EU är Sverige….trots att vi inte haft en så stor dödlighet pga pandemin 50/å5 i gruppen 40- UHTT att dessa 50 haft underliggande sjukdomar…. att det dött drygt 8.000 eller 2021 knappt 7.000 har till stor del bestått av äldre som av någon anledning inte bereddes plats på IVA (13.000 70+) och inte ens kunde man isolera smittade från friska eller ens vilket hade kunnat göras i början 2020 ge HCQ o/e Ivermectin…. som räddat 70-80% kanske mer om det givits innan infektion….. det som pågår är allt annat än bra MEN det värsta är att våra MSM spinner vidare…. nu vax igen dos 4… med ett vax som är sedan länge i princip overksamt och i vissa fall helt fel i risk–nytta analysen…. när ska fler förstå våra politikers totala misslyckande…… ????

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s