Direktören för Simon Wiesenthal Center i Israel slår fast att det är absurt att ignorera nazisterna i Ukraina

Att det finns nazistiska grupper i Ukraina som utgör ett hot avfördas ofta som rysk desinformation av massmedia. Det är därför intressant att notera att en rapport från Radio Canada i måndags avslöjade att kanadensiska trupper redan i november 2020 fotograferades när de tränade medlemmar av Azovbataljonen samt en soldat med en symbol från SS-divisionen ”Galizien” – en ukrainsk enhet som kämpade för nazisterna under andra världskriget.

Direktören för Simon Wiesenthal Center i Israel, Efraim Zuroff, har fördömt kanadensiska trupper för att ha tränat nynazistiska krigare i Ukraina och sagt att det var Ottawas ansvar att se till att sådana saker inte hände. Den kanadensiska militären har erkänt bildernas äkthet, men förnekar all skyldighet att kontrollera de som har erhållit utbildningen. Zuroff menar dock att den kanadensiska regeringen inte tagit hänsyn till alla olika faktorer i sina undersökningar.

-”Det är det kanadensiska försvarsministeriets ansvar att veta exakt vem de tränar. Det råder ingen tvekan om att det finns nynazister i olika former i Ukraina, oavsett om de är i Azovregementet eller andra organisationer.”

Enligt kapten Veronique Sabourin, ansvarar Ukraina för att granska sin egen personal. Alla kanadensiska militära medlemmar som tränade ukrainska trupper fick information om hur man känner igen symboler som förknippas med högerextremism och om de misstänkte sådana kopplingar eller ”rasistiska åsikter” skulle rekryterna avlägsnas. Enligt Sabourin finns det dock ingen bevisbörda på CAF att påvisa detta bortom rimligt tvivel.

Premiärminister Justin Trudeaus regering har uttryckligen stött Ukraina sedan den 24 februari när Ryssland skickade trupper in i grannlandet för att enligt egen utsago ”demilitarisera och denazifiera” regeringen i Kiev. Regeringar och media över hela västvärlden har sedan dess insisterat på att påståenden om att ”Azov” och andra enheter inom den ukrainska militären har nazistiska sympatier är ”rysk desinformation”.

Efraim Zuroff slår fast att det inte är rysk propaganda, långt ifrån, säger Zuroff till tidningen Ottawa Citizen.

-”De här människorna är nynazister. Det finns ett element av ultrahögern i Ukraina och det är absurt att ignorera det.”

Kanada har enligt uppgift spenderat nästan en miljard dollar (794 miljoner USD) på att träna ukrainska trupper sedan kuppen 2014 när väststödda nationalister störtade landets demokratiskt valda regering. Nynazistiska krigare användes i regimändringsoperationerna och efteråt användes Azovbataljonen för att kväsa oliktänkande.

Enligt Citizen producerade Kanadas Joint Task Force Ukraina dessutom en briefing 2017 där man noterade att ”flera medlemmar av Azov har beskrivit sig själva som nazister.”

Men det här pratar vi inte om i Sverige och de som försöker flytta fokus till rätt saker, som till exempel journalisten Kajsa Ekis Ekman, blir snabbt tillrättavisade och offentligt förnedrade.

Kriget ska fortsätta och miljard efter miljard skickas varje vecka tillsammans med allt tyngre vapen. De som tjänar pengar på konflikten blir allt rikare medan Europas befolkning blir allt fattigare och nu hastar det för Sverige att gå med i Nato så att vi kan skydda den korrupta eliten och dölja det som håller på att avslöjas i Ukraina.

#followthemoney

https://ottawacitizen.com/news/national/defence-watch/canada-failed-when-it-trained-ukrainian-troops-linked-to-the-far-right-says-nazi-hunter/wcm/cd79a966-0b2e-4251-83af-50627cdbd699/amp/

https://www.rt.com/news/553839-canada-ukraine-nazi-training/

13 reaktioner till “Direktören för Simon Wiesenthal Center i Israel slår fast att det är absurt att ignorera nazisterna i Ukraina

  1. Ser inte att hon talar för oligarkin i Ryssland, men frågan blir ju ”Vem är det som är nazismens ambassadör i Sverige?”

   Gilla

 1. Så det finns en människa som haft en symbol som går att knyta till tyska nazister. Häftigt att så många liv gått till spiltor för en person!

  Gilla

   1. Men det du skriver att en person bärt ett ss-märke. Att Azov-bataljonen skulle vara nazister är inget du skriver rakt ut. Du skriver bara att det finns nazister i Ukraina.

    Jag tror inte att det hjälper att skriva att jag ska läsa noggrannare eller att skriva att jag redan har en bestämd åsikt. Jag läser din blogg då du framhåller ett perspektiv som inte framförs i vanlig media. Jag hoppas vi kan ha en givande debatt utan denna typ av sandlådenivå på argumenten.

    Gilla

   2. Om du följer bloggen har du fått flera exempel på Azovbataljonens nazistkopplingar de senaste veckorna och det sägs även i denna artikel:

    ”Regeringar och media över hela västvärlden har sedan dess insisterat på att påståenden om att ”Azov” och andra enheter inom den ukrainska militären har nazistiska sympatier är ”rysk desinformation”.

    Efraim Zuroff slår fast att det inte är rysk propaganda, långt ifrån, säger Zuroff till tidningen Ottawa Citizen.

    -”De här människorna är nynazister. Det finns ett element av ultrahögern i Ukraina och det är absurt att ignorera det.”

    Gillad av 4 personer

  1. BBC gjorde flera filmer om nazisterna i Ukraina innan den här mest hysteriska russofobin krossade allt vad Kritiskt granskande journalistik heter i väst. Jenny har helt rätt här.

   Gillad av 5 personer

 2. Jag tar till mej det du skriver jenny ,, inget flum utan förankrat i sunt förnuft ,, sen förklarar du på ett bra vis , så även inte insatta börjar fatta vad som händer ,,, en sak du gör fel tycker jag är att du tar åt dej när såna människor som tor kommenterar ,,, han gör ett jättejobb för oss som tänker o har förstått hur det hänger ihop ,,

  När jag ber putinhatare läsa det du skriver om kriget så märks det att dom veknar mer o mer ,, tänker själva o mycke av det beror på såna kommentarer som tor o dom andra namnen han/hon kallar sej ,,,

  Se vad såna skriver ,,, inte ett smack ,,, bara vrede som inte är förankrat i någon fakta ,,, samma med batikhäxorna ,, bara trams utan substans

  Har försökt ställa enkla frågor till såna här i kommentarsfältet ,, näää inga svar ,,,,,, det där ser andra läsare o förstår på detta viset att dom som har genomtänkta åsikter om det som händer är vi , o då ansluter dom sej till oss

  Tor är guld värd ,,,, mitt råd är att iognera såna tills dom har argument att komma med

  Nu en fråga till bla jenny ,,,,, Rockefeller,,,, rothchild,,, mm ,,, enligt carl norberg har dom inget med den djupa staten att göra ,,,,,, vad anser ni om det ?

  Gilla

 3. Om Rockefeller et al. kan du läsa om hos Jakop Nordangård, Kommer ni i håg när SVT skulle sända den Franska dokumentären om Ukraina ca 2015? Helt plötsligt skulle den inte sändas. Vissa insatta krävde att den sändes så PS fick ge sig men krävde att den skulle klippas om men visst florerade det massor av halsstarriga Nassar i filmen.Jag är helt på Jennys sida i denna konflikt, sovhjärnor och andra som plötsligt vaknat ur sin törnrosasömn efter idogt läsande av MSM och PS info betraktar jag som smuts, sånt som ställer till det för logiskt tänkande och observerande UTANFÖR den lilla boxen ex. vis hela SVT och SR. Lägg gärna till DN samt alla andra urusla publikationer som t.o.m med våra skattemedel helt okritiskt bara flyttar upp sitt rövhål till munnen!

  Gillad av 1 person

 4. Mellan Nato, inflation, upplopp, nynazister, Putin och Biden önskar jag Jenny och alla som läser på bloggen en GLAD PÅSK. Njut av tillvaron med alla era kära, god mat och förhoppningsvis även bra väder. Vi behöver alla samla kraft inför den tid som kommer.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s