Danmarks revolutionerande migrationspolitik – närmar sig asylavtal med Rwanda

När Danmark för några år sedan började prata om att upprätta mottagningscenter utanför Europa dit asylsökande ska skickas om de når Danmarks gränser, ansågs förslaget vara både kontroversiellt och visionärt samt i viss mån inhumant.

Flera länder i Afrika har nämnts som potentiell samarbetspartner, men när den danska migrationsministern Mattias Tesfaye och ministern för utvecklingssamarbete Flemming Møller Mortensen dök upp på bilder vid ett besök i det lilla centralafrikanska landet Rwanda för drygt ett år sedan där de bland annat träffat Rwandas utrikesminister Vincent Biruta samt undertecknade två samarbetsavtal mellan Danmark och Rwanda som ska öka asyl- och migrationssamarbetet utan att utgöra ett förpliktigande avtal, var det många som reagerade.

Efter en lång tid av spekulationer skriver Jyllands-Posten att den danska regeringen kommit ett steg närmare att ingå avtal om asylcenter i Rwanda och för första gången bekräftar regeringen nu att man för en dialog med landet.

Enligt flera källor har framsteg gjorts i förhandlingarna med Rwanda och därför har migrations- och integrationsminister Mattias Tesfaye redan i början av nästa vecka sammankallat flera partier i Folketinget för ett möte i frågan. Nyheten är uppseendeväckande eftersom de danska myndigheterna aldrig själva har bekräftat att de har förhandlat med Rwanda om asylcenter.

Intressant utveckling i vårt grannland där man till skillnad från Sverige är öppna för nya lösningar och inte rädda för att vara pionjärer trots att det i mångas ögon anses vara kontroversiellt.

Till syvende och sist är det inte realistiskt att tro att Europa kan svälja och i Sveriges fall även försörja hur många migranter som helst, varav en stor del är ekonomiska migranter, utan man måste hitta långtgående lösningar.

Här i den humanitära stormaktens högborg Sverige är det dock ingen risk att vi skulle få för oss att tänka utanför boxen oavsett hur illa det går för landet och hur hårt det slår mot medborgarna – med lånade pengar kombinerade med en utökad skattebörda för landets skattebetalare och handhjärtan kommer man långt! Så resonerar åtminstone vår politikeradel som lär sitta i orubbat bo även efter valet i september.

Har ni för övrigt noterat att våra tidigare gigantiska problem med kriminella klaner som fyllde medias rubriker i flera månader, där man ingående beskrev hur utlandsfödda kriminella storfamiljer kontrollerar hela områden genom hot, våld och tystnadskultur helt plötsligt försvann från mediarapporteringen?
Polisen räknade till omkring 40 släktbaserade kriminella gäng i Sverige, varav vissa av nätverken funnits i landet i decennier medan andra kommit hit nyligen och det var ett hett ämne även hos våra politiker.

Detsamma gäller stormen mot socialtjänsten och de uppmärksammade demonstrationerna baserade på rykten om att socialtjänsten kidnappar muslimska barn, vilket även fick internationell uppmärksamhet. Från en dag till en annan var även den heta potatisen som bortblåst.

Men det gäller väl att städa bort det som går inför valet och dölja hur oöverkomliga problem vi egentligen har i det här landet så att våra korrupta politiker kan dupera befolkningen att ge dem förnyat förtroende att nedmontera landet i ytterligare fyra år.

#viljugersåbra

#vembetalar

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE13923001/spekulationer-har-varet-i-aarevis-men-nu-bekraefter-mattias-tesfaye-regeringen-rykker-taettere-paa-kontroversiel-asylaftale-med-rwanda/

En reaktion till “Danmarks revolutionerande migrationspolitik – närmar sig asylavtal med Rwanda

  1. Rwanda verka ha kommit på hur man som ett afrikanskt land kan tjäna pengar på ett av västvärldens många problem först ut var Danmark men även England har i dagarna skrivet avtal med Rwanda om upprättande av mottagningscenter, en riktigt win win situation för alla.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s