Äntligen en sund röst i den utflippade Natodebatten

Vem hade trott att man skulle känna tacksamhet mot Vänsterpartiet, men när bara ett riksdagsparti vågar säga ifrån mot covidpass, EU och nu Natomedlemskap visar det sig att just Vänsterpartiet är vårt enda oppositionsparti i riksdagen för närvarande, så det ska Nooshi Dadgostar absolut ha cred för.

I dagens GP riktar Dadgostar skarp kritik mot hur processen kring Sveriges framtida säkerhetspolitik har skötts och menar att regeringen håller på att stressa fram ett svenskt Natomedlemskap.

”Tidsplanen som regeringen har satt är irrationell och den fungerar inte. Man kan inte fatta sådana här extremt viktiga beslut i en så tajt tidsram. Det gör att svenska folket inte får vara med i diskussionen. Det hela riskerar att ge stora konsekvenser över lång tid. I praktiken är det ett beslut om att skrota en svensk alliansfrihet som gjort att Sverige befunnit sig utanför krig i 200 år. Jag är inte beredd att i framtiden behöva skicka svenska soldater in i döden för exempelvis Erdogans sak i Turkiet eller Orbans sak i Ungern. Det är heller inte självklart vem som kommer att vara president i USA efter 2024, vilket också är en betydande faktor. Det viktiga är att vi själva bestämmer om våra tjejer och killar ska delta i krig. I dag har vi ett stort utrymme att självständigt fatta beslut om alla de faror vi ser i framtiden, som är okända eller kända. Skulle vi överge det så kan det ge konsekvenser som vi inte kan överskåda i dag. Och det behöver vi ju reda ut, vilka åtaganden det här innebär för Sverige. Det är något som kräver lång utvärdering och en bred diskussion i samhället. Det är inte läge att rusa in i någonting just nu. Det är inte ett bra sätt att göra det på och det saknar demokratisk förankring. Sverige är inte under ett akut hot. Vi har möjlighet att fatta ett nytt beslut inför framtiden, inom en mer realistisk tidsram, där fler människor får höra debatten och delta i diskussionen. Det finns ingen anledning att fatta ett beslut på det här sättet.”

Äntligen hörs en sund röst i den utflippade Natodebatten där krigshetsande politiker med dolda agendor bärs fram genom medias försorg redo att utan tvekan köra över svenska folket i en så viktig fråga.

Tyvärr har politikereliten redan bestämt sig och vad Vänsterpartiet säger kan tyvärr inte påverka processen eftersom det finns majoritet i riksdagen kring beslutet. Endast folket har makten att stoppa galenskaperna genom massiva protester, men dessa lär utebli eftersom en alltför stor del av befolkningen är såväl indoktrinerade som kuvade och hellre knyter näven i fickan än opponerar sig.

#onlyinsweden

https://www.gp.se/nyheter/sverige/dadgostars-kritik-mot-nato-processen-svenska-folket-f%C3%A5r-inte-vara-med-1.70582316

7 reaktioner till “Äntligen en sund röst i den utflippade Natodebatten

 1. Varför brådskar det?
  Jo, Wallenbergs, m.fl (djupa staten) är panikslagna, då allt är på väg att haverera och trycker självklart på för att hitta något halmstrå som kan rädda dem…..
  Ett världskrig är troligast vad de önskar snarast, just för att dölja ALLT som är på väg att avslöjas i Ukraina!

  Gillad av 4 personer

 2. ”Det gör att svenska folket inte får vara med i diskussionen ” Det är ju precis det som är avsikten. Sverige behöver inte NATO för fred. USA behöver Sverige för krig.
  ”det saknar demokratisk förankring” Är det något i Sverige som har någon demokratisk förankring numera. Sverige är inget annat än en hårdför diktatur styrd från Washington.

  Gillad av 4 personer

 3. https://www.veteranstoday.com/2022/04/13/april-13-russians-capture-ukrainian-chemical-weapons/
  Ryska styrkor har skjutit ner drönare som sprider kemikalier, kemisk krigföring. Drönarna på´bilderna är inte militära utan utan civila drönare som tillverkas i Kina för besprutning i jordbruket. Dom är mycket vanliga idag i Kina. Dom behöver inte styras från en kontroll utan kan förprogrammeras att flyga i bestämda banor styrda av GPS satelliter och släppa sin last som besprutningsmedel i bestämda kvantiteter på bestämda platser. Att hitta en vätska som får folk att känna sig sjuka borde inte vara så svårt.

  Samtidigt är det värt att citera Josef Goebbels: ”Anklaga den andra sidan för det som du själv är skyldig för” Nu verkar vi komma sanningen rätt nära. Det är Ukraina som använt kemiska stridsmedel.

  Denna bild från jordbruk i Kina.https://img0.baidu.com/it/u=2479763597,3248599760&fm=26&fmt=auto

  USA har tydligen drivit en militärbas i Mariupol.https://www.veteranstoday.com/2022/04/11/alien-disclosure-what-is-in-the-ilych-steel-mill-in-mariupol/

  Källa amerikanska tidningen Veterans Today.

  Gillad av 3 personer

 4. Tsss bara teater. vad betyder det vad vänsterpartiet säger ? Lilla vänsterpartiet har de valt ut.

  Gilla

 5. Bara det faktum att Sveriges politiker överväger att gå med i Nato, får mig att tänka att dom beter sig som trotsiga tonåringar. Har Putin sagt att vi inte får gå med i Nato, så skall vi minsann gå med i Nato. Det är vid att likna ett självskadebeteende.
  Vänligen Nina

  Gillad av 3 personer

 6. Valet för fårskocken står nu alltså mellan Vänsterpartiets feminisering av hela samhället och öppna gränser för radikal islamism, eller att bli utrotade genom kärnvapenkrig genom NATO-provokationer… så vida man inte höjer blicken, organiserar intelligentare partier blir aktiv och valsamverkar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s