Propagandafilm sprids av ukrainska regeringsföreträdare

För några veckor tillkännagav den ukrainska försvarsmakten att man kommer börja avrätta ryska krigsfångar genom ett uppmärksammat officiellt meddelande på Facebook som fick över 20.000 gilla-markeringar med ett tydligt provokativt budskap om förestående slakt, ett meddelande som senare redigerades och slätades över som ett ”misstag” i stridens hetta.

Nu sprider företrädare för den ukrainska regeringen, bland annat rådgivaren till den ukrainska inrikesministern Anton Geratjenko, en video som visar en kvinna i form av en ukrainsk skådespelerska iklädd ukrainsk folkdräkt som skär halsen av en rysk man samt uppmanar till blodig hämnd på ryska ”svin”.

Kvinnan pratar om hur ukrainare blivit illa behandlade av ryssar historiskt och att det nu är dags för det ukrainska folket att ”skörda sin blodiga skörd”. Klippet kritiseras på sociala medier och jämförs med Islamiska statens propagandafilmer. Enligt den indonesiska nyhetssajten Arrahmah har filmen också visats på ukrainsk tv.

Förra veckan skrev jag om en video som publicerats och visade hur ukrainska soldater under glädjerop avrättade ryska krigsfångar. Då hette det att det var normalt och att man får räkna med sådant i krig, så väntar mig inte heller någon större svensk reaktion på den här filmen.

Eftersom vi alla hatar Ryssland så är så klart det här helt ok och rätt åt de jävlarna, för vi är de goda! Så lär åtminstone majoriteten av svenskarna resonera istället för att kritiskt ifrågasätta vad vi väljer att stödja med vapen och miljard efter miljard som okontrollerat skickas till den ukrainska regimen.

#itsokwhenwedoit

https://www.friatider.se/ukrainsk-film-uppror

En reaktion till “Propagandafilm sprids av ukrainska regeringsföreträdare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s