Inga problem att köra över folket när ett Nato-medlemskap till varje pris måste uppnås

Våra politikers våta dröm om ett svenskt Natomedlemskap kommer allt närmare i och med att Sverigedemokraterna nu deklarerat att man är för ett Natomedlemskap om Finland ansöker om medlemskap i försvarsalliansen samtidigt som Socialdemokraterna i dag meddelade att man för en säkerhetspolitisk dialog inom partiet, trots att Magdalena Andersson vid regeringsförklaringen 2021 tydligt deklarerade att Sverige inte ska ansöka om ett Natomedlemskap.

I kväll skriver även Expressen att finansminister Mikael Damberg och en rad svenska företagsledare – däribland Jacob Wallenberg – förra veckan deltog i ett högnivåmöte i Helsingfors om Nato tillsammans med den finska presidenten och finska näringslivstoppar, där budskapet till den svenska regeringen var tydligt: Sverige bör ta rygg på Finland och möjligheten att attrahera utländska investeringar kan påverkas negativt om vi inte går med i Nato. Husse ger order och underhuggarna lyder.

Att ett sådant här beslut är dåligt förankrat hos svenska folket bryr man sig inte om och många man pratar med har dessutom missat att det inte kommer att bli någon folkomröstning, vilket skapar ilska över hur makthavarna trampar på medborgarna genom att köra över demokratin som sägs råda i det här landet som mer och mer påminner om en demokratur.

I det här läget vore det befogat med demonstrationer för att vädra missnöjet – Svenska Freds och Vänsterpartiet som är det enda parti som säger nej till Nato borde kunna dra ihop lite manifestationer ute i landet om man menar allvar med sitt absoluta nej.

Men folket fogar sig väl som vanligt efter makteliten eftersom det är jobbigt att tänka igenom vad ett sådant här beslut de facto kommer att innebära för såväl rikets som människors säkerhet och lagom till valet har man glömt detta övertramp från våra riksdagspartier som kommer kosta oss miljarder skattekronor samt tvinga oss att deltaga i andra länders krig.

Det enda som återstår är väl att hoppas på att det finns flera Natoländer som inte vill ha med oss i klubben och säger nej – det hade varit en skön näsknäpp till de krigshetsande politikerna som tror att de redan har halva inne.

#demokratur

5 reaktioner till “Inga problem att köra över folket när ett Nato-medlemskap till varje pris måste uppnås

 1. Ja men kära nån….. vi hade ett försvar 4ggr större än dagens…. våra politiker M och S tyckte det var ett särintresse….. Investor som har stora intressen borde väl ha påtalat det mindre bra i denna nedmontering…. nu vill man in i NATO plötsligen i all hast….. hade vi haft ett starkare försvar hade debatten inte blivit framför den fiktiva galgen…är de så diaboliskt att man bantat försvaret för att vi skall hamna i detta läge pss trixade man bort vår utveckling av kärnvapen…. vi hade varit långt före NK…. och tro inte att vi kan få en fri lunch här utan vi kommer att omgående dubbla vårt försvar vilket kommer att ta flera år……. jälv dumheter och nu såg jag att UK skall bygga 8 kärnreaktorer…. vindön har upptäckt verkligheten…. och våra okunniga lågutbildade politiker fattar inget…..

  Gillad av 1 person

  1. Kan tanken ha funnits sen 1990-talet av att avrusta Sverige för att någon gång som nu när blåser Unkrainska vindar och Finlands ” sak är vår ” igen, göra en snabbansökan till Nato utan en folkomröstning och låta befolkningen ha en åsikt i frågan. Eller beslutet kommer att tas av regeringen och Wallenbergarna mfl, över våra huvuden. För att frågan är för stor och komplex för svenska folket att grunna på och kanske det hade blivit ett nej.

   Gillad av 1 person

 2. Den enda slutsats man kan dra är att de vill ha ett krig på svensk mark. Om det var fred man var ute efter skulle man hålla fast vid neutraliteten och jobba på goda relationer med såväl Ryssland som NATO-länder.

  Gillad av 1 person

 3. Så fungerar alla diktaturer. För att en folkomröstning skall fungera och ha värde behöver innevånarna vara informerade. De är dom inte, utan folket i Sverige är otroligt indoktrinerade av statsmedia. Om det fortsätter så här kommer Sverige att följa spåret av Nazitysklands utveckling som det var 1933, och den enda kvarvarande fungerade lösningen kommer till sluta att bli blyförgiftning, den flygande varianten. Utvecklingen i Sverige liknar alltmer den i Tyskland förra seklet. Det gäller att bryta den. Det blir inte lätt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s