Har EU blivit Natos avdelning för ekonomiska relationer?

Det var inte bara Storbritanniens premiärminister Boris Johnson som i helgen besökte Ukrainas president Zelenskyj och lovade skicka tunga vapen, även EU:s ordförande Ursula von der Leyen och Europeiska unionens högsta representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik, Josep Barrel, träffade Zelenskyj. Von der Leyen ska enligt uppgift ha gett Zelenskyj dokument som har med landets EU-ansökan att göra samt deklarerade att Ukraina kan bli en del av EU inom kort. Barrel å sin sida uttalade efter mötet att det här kriget måste vinnas på slagfältet.

Uttalandet fick det ryska utrikesministeriets talespersonen Maria Zakharova att besvara provokationen med att deklarera att EU förvandlats till Natos avdelning för ekonomiska relationer.

Budskapet till världens barn är otvetydigt att krig, död och våld är att föredraga framför dialog, förhandling och fred. Något som Expressen tycks haka på i och med att man i dag slår upp en artikel med rubriken ”varje pansarskott från Sverige är ett räddat barn”, där man låter den centralt placerade ukrainska presidentrådgivaren Oleksij Arestovitj få spaltmeter och vädja till västvärlden om ännu mer vapenhjälp – snabbt behövs nya, tyngre och mer offensiva vapen. Enligt Arestovitj är varje död barnkropp vårt uteblivna beslut, det vapen som vi inte gav dem.

Ja jösses hur mycket pengar och vapen ska omvärlden bidraga med egentligen? Hur kan mer vapen som förlänger kriget rädda fler barn? Är detta vad som avses i och med att Sverige bidrar med vapen till det flera år långa kriget i Jemen som hittills dödat tiotusentals barn? Redovisas för övrigt alla hundratals miljarder som regnar över Ukraina i form av ekonomiska bidrag?

Noterar för övrigt att Sveriges och Finlands förestående ansökan om Nato-medlemskap som dominerar nyhetsflödet i Sverige inte är någon stor snackis i utländsk media, men i rysk media är Sverigedemokraternas svängning om Nato registrerat. Putin har tidigare i veckan sagt att han kommer agera genom att skydda sin gräns om ett Nato-medlemskap blir verklighet för de nordliga länderna, återstår att se vad allt mynar ut i. Det är i allafall tydligt att man ignorerar vad folket vill och kör sitt eget race samt att stora delar av den globala makteliten inte strävar efter en fredlig lösning.

#fuckpeace

Bildkälla: RT, Expressen, Freewestmedia

2 reaktioner till “Har EU blivit Natos avdelning för ekonomiska relationer?

 1. Helt otrolig propaganda. Skicka mer vapen så vi kan döda fler så räddar ni ett barn. Idag läser jag att över 1,000 av Azovbataljonens nazister gömmer sig i Mariupol och försöker fly i civila fartyg. Mariupol är dagens Berlin innan Nazityskland föll.

  Nya fakta om Butja

  Nu visar sig även det vara bevisad förfalskad propaganda.

  1. Vi vet att bilderna är manipulerade. Flera undersökningar har fastställt det.
  2. Bilderna påstods ha tagits 19 mars från en satellite, då ryska trupper hade kontroll av området. Från bilderna går det att med astronomiska beräkningar bevisa att bilderna istället togs 1 april klockan 11:57 GMT. Då hade ukrainska trupper kontroll över området.
  3. Bilderna skulle vara tagna av en Maxar satellit, nu visar det sig att ingen satellit var på plats.

  Vad som nu visar sig är att bilderna inte alls är satellitbilder utan manipulerade drönarbilder framtagna i propaganda syfte.

  De som har tagit fram dessa fakta motarbetas och tystas nu intensivt på webben. Källa Southfront.org, OSINT och GEOINT

  DN har nyligen publicerat artiklar som inte är något annat än en exakt repetition av naziförföljelserna mot judarna förra seklet, fulla av fakta förfalskningar, men nu riktade mot Ryssland och Kina.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s