Väst uppmanas sluta skicka vapen till Kiev efter attack mot tågstation

Efter gårdagens missilattack mot tågstationen i Kramatorsk som dödade 50 civila (inklusive fem barn) anklagar media i Väst unisont Ryssland för att vara ansvariga för attacken och president Volodymyr Zelensky har tillsammans med Kievregimen kallat attacken för ännu ett exempel på Rysslands gränslösa ondska. När USA:s president Joe Biden dessutom twittrade att Ryssland utfört detta väcks en del frågetecken om vi får hela bilden, då han har all anledning att skydda sina och sonen Hunters intressen i Ukraina.

Den ryska sidan har en helt annan bild av händelsen och den ryska utrikesministern uppmanar nu länderna i Väst att sluta skicka vapen till Ukraina samt uppmana Kiev att sluta använda oacceptabla stridsmetoder.

Kramatorsk är en stad i de norra delarna av Donetsk-regionen och enligt Folkrepubliken Donetsk en del av dess territorium. När striderna bröt ut i östra Ukraina i kölvattnet av Maidan-kuppen 2014 förblev staden under Kievs kontroll.

Enligt de första uppgifterna skulle stationen ha träffats av en rysk Iskander missil, men bilder som visar fragment av en Tochka-U missil har tagits på platsen och lades senare upp på sociala medier. Enligt det ryska försvarsministeriet är det den ukrainska armén som använder Tochka-U ballistiska missiler, liknande den som träffade centralstationen i Kramatorsk. Den ryska militären säger också att man lokaliserat att missilen ska ha avfyrats från staden Dobropole, som ligger sydväst om Kramatorsk och har varit under kontroll av ukrainska styrkor.

Det ryska utrikesministeriet har fördömt attacken som en ”barbarisk aggressionshandling” och sagt att den bara bevisar att Ryssland gjorde rätt i att inleda sin militära operation för att skydda de två Donbass-republiker som de tidigar erkänt samt säger att de är övertygade om att myndigheterna i Kiev inte kommer att undgå rättvisa. Attacken mot Kramatorsk påminner också mycket om ett annat missilangrepp som dödade 17 civila i staden Donetsk i mitten av mars, som inte fick så mycket publicitet i svensk media.

USA har de senaste veckorna bidragit med vapen och övrigt militärt stöd för flera miljarder dollar till Ukraina och även många europeiska länder – däribland Sverige – har bidragit med såväl finansiellt som militärt stöd. Efter attacken i Kramatorsk har flera nationer i väst nu beslutat sig för att skicka ytterligare militärt stöd till Ukraina utan att det finns bevis för att Ryssland utfört attacken. Storbritanniens premiärminister Boris Johnson deklarerade till exempel i går att London ska skicka militärt stöd för 130 miljoner dollar inklusive mer Starstreak anti-aircraft missiler och 800 anti-tank missiler. Samtidigt uppmanar Moskva länderna i Väst att sluta skicka vapen eftersom det bara förlänger kriget och lidandet för civilbefolkningen.

Hur går det för övrigt med de strandade fredsförhandlingarna? Det har varit tyst på den fronten och det hade varit mer lämpligt om länderna i Väst kunde engagera sig i dialog som kan leda fram till ett fredsavtal istället för sanktioner samt vapenskrammel om de nu på allvar bryr sig om Ukrainas och övriga Europas invånare.

https://www.rt.com/russia/553572-kiev-justicekramatorsk-strike-weapons/

11 reaktioner till “Väst uppmanas sluta skicka vapen till Kiev efter attack mot tågstation

 1. Vi har ett område där det bor många ryssar och det landar en missil där. Är det rimligt att den ryska armén gjorde det eller är det rimligt att ukrainska armén gjorde det? Då ryssarna inte har något att vinna på det och ukrainarna har angripit området sedan 2014, så borde det vara enkelt att lista ut. Dock har en del stora problem med det …

  Biden kan när som helst säga vad som helst, t.o.m. försäga sig, p.g.a hans allt sämre tillstånd. En fråga väcks om det är han själv som twittrar eller om det är ett ‘Greta-konto’, d.v.s. någon annan som skriver.

  Gillad av 2 personer

 2. Allt hänger ihop, tro mig.
  Vem ville ta sin ekonomi ur det monetära transfereings-systemet tidigare?
  Hur bra gick det?
  Känns det igen?
  Hur bra går det för Europa?
  Commodities for nothing.
  Bra/dåligt?
  Nedkokt & klart.

  Gilla

 3. Kalla mig en idiot(jag har kollat) 35$/oz(Au) 1944.
  U sweet kidz nåt är fel…
  Vad kostar Au idag?
  Varför guld?
  >1900$ idag?
  Galen?

  Gilla

 4. Bärraketen hittades syd sydväst om tågstationen och och själva bomben briserade över tågstationen. Det ger en bäring på avsändaren och den riktningen finns inga Ryska soldater, enbart Ukrainska.https://twitter.com/nytimes/status/1512510637322162186
  Detta var med absolut största sannolikhet en Ukrainsk krigsförbrytelse. Allt pekar på att morden i Bucha också var det, men västmedia har gett upp alla former av källkritik och seriös journalistik, så dom är säkra på att det var Putin som gjorde det. Bevis behövs inte!

  Gilla

  1. Länken blev konstig där, verkar som om dom har fifflat med den, men klicka på datumet längst ner och kolla bilden, Den andra skiten kan ni strunta i.

   Gilla

  2. Japp, den typen av gamla Toschka-missiler använder bara Ukraina vilket alla som vet något om militära medel känner till! Men sanningen har ingen som helst bäring i propagandans värld utan det är desinformation som gäller för MSM…

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s