Ryssland ser Sveriges Nato-planer som ett hot och EU:s nya sanktioner mot Ryssland förblir tandlösa

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg jobbar stenhårt för att få Sverige och Finland att ansluta sig till Nato. Senast i dag deklarerade han att Nato kommer ge såväl Sverige som Finland ett varmt välkomnande om de väljer att ansluta sig till alliansen samt att ansökan kommer snabb-behandlas, trots att han inte har någon makt att påverka det eftersom det hänger på om övriga Nato-länder vill ha med oss.

Nato-debatten fortsätter således vara ett hett ämne i Sverige, där särskilt Moderaterna går i bräschen för ett svenskt Nato-medlemskap. Hade Ulf Kristersson fått bestämma hade vi lämnat in en ansökan redan i går – det är bråttom nu så att man inte blir en avgörande valfråga.

Hos landets befolkning går meningarna isär och det saknas fortfarande en majoritet för att Sverige ska gå med i Nato-gemenskapen, vilket medfört att våra politiker kör över folket istället för att anordna en demokratisk folkomröstning i en så viktig fråga.

Några som däremot inte ser med blida ögon på Sveriges och Finlands planer på att gå med i Nato är ryssarna. Kremlins talesperson Dmitry Peskov sade i en intervju med Sky News i går att Ryssland skulle uppfatta Finlands och Sveriges anslutning till Nato som ett hot mot hela säkerhetsarkitekturen samt därför skulle behöva vidta ytterligare åtgärder genom att utveckla sin västra flank vad gäller säkerhet.

Men detta är så klart något som våra kloka makthavare har tänkt på och tycker är värt att utmana med tanke på sina fortsatta krav på ett Nato-medlemskap – att ett medlemskap kostar såväl miljarder som utsätter befolkningen för onödiga risker är irrelevant. Eller som Kristersson så sturskt uttryckte det i dagens valkampanj från Moderaterna; ”Det är inte Putin som bestämmer om Sverige ska gå med i Nato”.

Samtidigt har EU i dag godkänt sitt femte ekonomiska sanktionspaket mot Ryssland, vilket inkluderar restriktioner mot finans- och handelssektorerna, men eftersom man fortsätter undvika att rikta in sig på import av olja samt naturgas från Ryssland blir det bara ännu ett tandlöst spel för gallerierna. Enligt officiella källor har rubeln återhämtat sig och handlas nästa på samma nivåer som innan, till många experters förtret.

Det enda EU gör är att förstöra för Europas invånare som får det allt sämre ekonomiskt i och med höga priser på livsmedel, drivmedel samt energi medan arbetslösheten breder ut sig. Men den korrupta politikereliten slår sig ivrigt för bröstet över såväl sin förträfflighet som godhet utan att uträtta något av vikt som gynnar våra egna länder och medborgare.

Man har genom sitt agerande att frysa ut Ryssland samtidigt som man bistår Ukraina med vapen och pengar, varken skapat fred och stabilitet i Europa eller gynnat EU-ländernas ekonomi – snarare har man bidragit till mer död, förstörelse och lidande i kriget. Det måste verkligen vara något att vara stolt över!

https://www.rt.com/news/553526-finland-nato-russia-membership/

https://www.rt.com/business/553517-eu-new-russia-sanctions/

18 reaktioner till “Ryssland ser Sveriges Nato-planer som ett hot och EU:s nya sanktioner mot Ryssland förblir tandlösa

 1. Jag kan inte annat än känna en djup avsky för vår politikeradel.. vad tror dom att vi ska tjäna på att reta Ryssland ännu mer än vad vi redan har gjort?? USA:s 51 delstat Sverige borde ta det lite lugnt, det är som sagt nog illa som det är med värdlandsavtalet, Sverige har aldrig varit neutralt..men att gå med i NATO nu kan bli spiken i kistan.

  Gillad av 4 personer

 2. ”Eliten” tjänar grova pengar på det som har hänt de senaste åren. De har ingen anledning till att avvika från sitt spår och varför skulle man i det läget dräpa ‘gåsen som lägger guldägg’?

  Gillad av 4 personer

 3. Med Wallenbergs vid ”rodret”, kan vi inte förvänta oss annat, för djupa staten önskar inget mer än att ett storkrig utbryter och döljer alla oegentligheter som håller på att uppdagas av Putin och vita hattarna….

  Gillad av 4 personer

 4. En enkel fråga:
  Hur ska Sverige klara av att försvara sig mot ett storskaligt anfall från fientlig makt, utan hjälp från en allierad organisation/maktstruktur med ”muskler”?
  Hälsningar Kalle

  Gilla

   1. Det som kallas värdlandsavtalet är kärnan i USAs aggression med NATO. Det tillåter USA att föra fram trupp och krigsmateriel genom Sverige för att invadera och erövra i första fasen Ryssland, och i förlängningen Kina, med avsikt att plundra de ländernas naturrikedomar. Andra historiska exempel är Korea kriget och Vietnamkriget, för att inte nämna Afghanistan och invasionen av Taiwan, Vita Terrorn, som pågår ännu idag. Ett annat historiskt exempel är när Hitler transporterade trupp och krigsmateriel till Norge från 1940 som ett led i förberedelserna att angripa och erövra Brittiska Öarna. ”De som ignorerar historien kommer att upprepa den”. George Santayana (1863-1952). Det pågår just nu i Sverige.

    Gilla

  1. Ett medlemskap i NATO innebär inte per automatik att vi får hjälp enligt Robert Dalsjö FOI. Inget NATO land kan tvingas att kriga för ett annat NATO land. Allt enligt experten Dalsjö.

   Gilla

   1. USAs syfte och avsikt med NATO är inte att hjälpa någon, utan att förbereda krig för att erövra främst Kina och Ryssland. Sverige behöver inte NATO för fred, USA behöver NATO for krig. Kolla USAs historia.

    Gilla

  2. Provocerar man inte, behöver man inte vara rädd heller….
   Hela västvärlden styrs idag av djupa staten som vill ”lägga” hela världen under sig (inkl Ryssland), men som tur är, finns människor som ser den annalkande faran, tillsammans med den ”vakna” delen av befolkningen….

   Gillad av 2 personer

  3. Vore det inte bättre att Sverige istället agerade för att undvika detta storskaligt anfall från fientlig makt, främst genom att inte skapa någon fientlig makt genom att provocera Ryssland. Vill du verkligen skapa ett nytt Ukraina i Sverige. Den förstörelsen är resultatet av att USA skapade en fientlig makt i Ryssland genom att starta en förintelse och etnisk rensning i Donbass.

   Gilla

 5. Jag kan förstå att Ryssland agerar som det gör, allt för att skydda sitt territorium, vilket alla länder hade gjort. Lek med tanken att Mexico/Canada vill ha hjälp av Ryssland med militärt stöd. Hur hade USA/Nato bettet sig, hur hade USA/Nato agerat, hade USA /Nato tillåtet detta? Tänk om Mexico ville bli fria från de amerikanska/Nato stödet för att kunna bli ett med Ryssland, visst det låter tokigt men det är precis det som händer fast omvänt, enkelt förklarat, med Ukraina. Alla stormakter vill bestämma, de vill föregå med gott exempel på gott och ont. Kuba som ligger 150 km bort från USA fick ändå panik 1962 när Castro tyckte att Sovjetunionen skulle placera atomvapen på deras ö. Skillnaden är att USA krigar i demokratins namn eller i frihetens medan Ryssland ser till sitt land och sitt territorium.
  Visst jag kan ha helt fel men det är så jag ser det hela på gott och ont och jag tror att jag har ett ganska sunt tänk i frågan, sen finns det människor som inte vill dela någon tanke alls. Men det får bli deras problem.

  Gillad av 2 personer

 6. Glöm aldrig

  Sverige behöver inte NATO för fred,
  Det är USA som behöver Sverige i NATO för krig!

  Historia har alltid varit mitt stora intresse. Vad jag ser är ett upprepande.

  ”De som ignorerar historien kommer att upprepa den”. George Santayana (1863-1952).

  ”I krig är sanningen det första offret, och propaganda det främsta vapnet.”

  Josef Goebbels arvtagare heter Zelensky. Bara min åsikt.

  Ett stort antal välkända svenska skrev ett upprop mot NATO, endast en enda tidning har publicerat det.https://www.8dagar.se/2022/04/dom-sager-nej-till-nato.html#morehttps://www.globalpolitics.se/manifestation-mot-svenskt-medlemskap-i-nato-lordag-pa-medborgarplatsen/

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s