Varför ska folk utsätta sig för vaccinet ännu en gång när det inte ger tillräckligt skydd?

I en tid när fjärde dosen covidvaccin rullas ut är det intressant att ta del av den svenska studien som släpptes i dag, där svenska forskare sedan pandemins start har undersökt immunitet efter Covid-19 infektion respektive efter vaccination i COMMUNITY-projektet vid Danderyds sjukhus.

Konklusionen är att mer än var femte person testade positivt för omikron inom två månader efter den tredje vaccindosen. Trots att merparten hade milda symptom hade de så höga virushalter att de kunde vara smittsamma i upp till nio dagar.

Charlotte Thålin, biträdande överläkare samt studiens forskningsledare, konstaterar att Omikron tar sig förbi antikropparna och de som infekterats hade lika höga nivåer av antikroppar som de som inte blev infekterade.

För en gång skull ställer SVT en mycket relevant fråga; ”Om så många blir smittade trots att de har fått tre doser, är det verkligen värt att vaccinera folk då?”

Standardsvar om att vaccinen skyddar mot svår sjukdom samt att Omikron kan vara ett farligt virus för äldre samt riskgrupper levereras, men alla tänkande varelser begriper nog innerst inne att massvaccinering med ett oprövat vaccin på fullt friska individer och barn inte fyller någon funktion utan snarare genererar onödig risk för långsiktiga biverkningar, sjukdom eller men för livet.

Men sådant pratar vi inte om utan nu förväntas befolkningen kavla upp en fjärde gång på kort tid och som väl är för våra ansvariga politiker samt myndigheter, kan de huka sig bakom konflikthärden i Ukraina och ett potentiellt Nato-medlemskap som tar upp all fokus i media istället för att ta ansvar för människors hälsa.

#followthemoney

https://www.svt.se/nyheter/antikroppsnivaerna-hade-ingen-betydelse-for-risken-att-bli-infekterad

8 reaktioner till “Varför ska folk utsätta sig för vaccinet ännu en gång när det inte ger tillräckligt skydd?

 1. Man inte bli vaccinerad med ett preparat, som tekniskt sett inte är ett vaccin. När det gäller SARS-Cov-2 så finns det inga [än]. Det är heller ingen vits med att ta fram ett för den ursprungliga, eftersom likt andra tidigare influensor, så finns det redan en allmän immunitet bland folk. Att man politiskt tar beslut om annat förändrar inget …

  Gillad av 1 person

 2. Det finns förklaringar till detta. Det preparat som ges är detsamma som använts hela tiden viruset har muterat alltså det inte skydd. Nästan lika illa som att ta ett mot flunsan. Snart då Pfizer har det uppdaterade framme kommer reklamen fram. Bra att hålla folk okunniga.

  Gillad av 2 personer

 3. Problemet är att de amerikanska så kallade ”vaccinen”, som inte är några vaccin, inte alls fungerar mot de nya varianterna. Dessutom har dom mycket kort varaktighet, bara omkring tre månader, varför alla uppmanas till dess booster-vaccineringar var tredje månad, och amerikanska BigPharma skär guld med täljknivar, kontinuerligt. Lägg till det stora riskerna med dessa vaccin. Kinas traditionella vaccin, som Sverige förbjudit i praktiken, ger initialt 5% till 10% lägre skydd, men vara sex till tio månader och har inga allvarliga biverkningar. Även dom har dålig verkan mot de nya varianterna, men 100% verkan mot allvarliga fall. Av de tusentals personer som smittats i Shanghai finns inte ett enda allvarligt fall. Som mest känner sig folk lite småkrassliga.

  Gilla

   1. Helt riktigt men det är precis så här man gör nu när alla riktar sina blickar mot Ukraina och Putin….vem vet när allt är på plats ? ….och så helt plötsligt är vi även med i NATO ?. Jag litar inte alls på de styrande utan ser ett tydligt tillvägagångssätt som definitivt inte har någonting med demokrati att göra.

    Gilla

 4. Sorry för sent svar men dina utskick har helt plötsligt hamnat i en annan ”korg” på min mejl ….undrar varför…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s