Vad hände i Bucha och är det genomtänkt med ett femte sanktionspaket mot Ryssland från EU:s sida?

Eftersom massmedia bara delger den ena sidan i Ukrainakriget, fortsätter jag ge den andra sidan utrymme så att vi får möjlighet att bilda oss en egen uppfattning. Nu senast om den påstådda massakern i Bucha och EU:s nya sanktioner.

Enligt Rysslands FN-representant Vassily Nebenzia är det en false-flag-attack av regimen i Kiev samt dess sponsorer i Väst. Nebenzia återger händelseförloppet i kronologisk ordning nedan samt meddelar att mer information kommer att släppas inom kort.

____________________________

On March 30, following another round of talks in Ankara, Russian Ministry of Defense announced the withdrawal of forces from a number of regions, including Bucha.

That fact was confirmed the next day by the mayor of Bucha. In his video of March 31 Anatoly Fedoruk presented the withdrawal of Russian forces as a victory of Ukrainian Army. Interestingly, he had not mentioned any mass atrocities, dead bodies, killings, graves or anything like that. It is hard to imagine that a city mayor can “forget” to address such a devastating scenario.

Let me show you the video posted by Mr. Fedoruk. As you will see, he looks happy and smiling. It is hard to imagine that he is acting like this against the backdrop of “massacre” in the streets. That’s in Ukrainian, but as I said, he is very happy that Russian troops withdrew, which he regards as a great victory of the Ukrainian army. He makes no mentioning of any atrocities in the city.

This video was posted on Ukraine 24 channel on the 1st of April. I would like to stress – nothing about “atrocities” was revealed on April 1st.

Let me also show a photo of Zhan Belenyuk, a deputy of the Ukrainian parliament, who, according to his reports in social media, visited Bucha after regaining control by the Ukrainian government. As you can see, he is also smiling. He is joyful. In his reports he mentions no dead bodies. Not a single reference to “atrocities”.

On April 2nd the National Guard of Ukraine posted on official resources a video from Bucha. Let me show you the footage. The video captures members of Ukrainian armed forces entering Bucha. The footage shows no dead bodies in the streets. The Ukrainian military interviewed several people in different locations across the town. None of them said a word about any “massacre” or mass killings. Camera also captures background behind these people, with no dead bodies in sight.

To sum it up, there are no reports of atrocities which are accredited to the Russian military in Bucha, which happened before the Ukrainian army took control of the town. Four days after the Russian military left the city of Bucha there was not a single sign of any “atrocities”. I repeat – not a single reference to it, anywhere.

The infamous video depicting bodies on the city roads only appeared on April 3rd. It is full of discrepancies and blatant lies. According to its authors, the bodies were lying on the streets for at least 4 days by the time the video was filmed. However, the bodies are not stiffened. How is that possible? It is against the law of biology. The bodies do not have signs of decomposition known to forensic experts, including cadaver stains. The wounds contain no blood.

Another point illustrating that this video is fake.

The Ukrainian forces use either blue or yellow armlets or stripes. Because members of Ukrainian militia do not always wear military uniforms, local civilians in Bucha wore white stripes on their upper arms when the Russian forces were stationed in Bucha. That was done to prevent misidentification of civilians from members of militia. When the Ukrainian forces entered the town, they fired at the people with white stripes, killing the civilians. There is a video showing a conversation between members of Ukrainian units. It was published in social media by the so-called “territorial defense” – a radical nationalist fighting group. One of the radicals asks if he can shoot at the people without blue stripes. The other confirms that this is permissible.

Russian speakers know that, but let me translate for the rest of you:

Question behind the scene – «There are folks without blue bands, can I shoot them?»

Answer: «Of course».

I hope the evidence we demonstrated today leaves you with no illusion that the video circulated by the Kiev regime is a crude forgery. It does not stand any scrutiny. However, some Western leaders, for example German Federal Chancellor Olaf Scholz, French President Emmanuel Macron, and of course British Foreign Minister Liz Truss have already lined up to promote this false narrative.

To conclude I would like to reiterate that the Russian military forces act in strict compliance with international humanitarian law and do not target civilians and civilian objects. If we were pursuing aggressive goals, like those of the US-led coalition in Iraq, the scale of losses and devastation would be worse by digits. Like in Raqqa and Mosul that were bombed by the US to ashes, killing thousands of civilians, including women and children, whose bodies were left unburied for weeks and even months.”

__________________________

Samtidigt är det intressant att notera att den holländska frilansjournalisten Sonja van den Ende hittat vapenförråd i Luhansk i östra Ukraina med vapen från Nato – inklusive en arsenal av stridsvagnar, arméfordon, vapen, luftvärnsmissiler, pansar samt ammunition som förvarats där sedan 2014.

Vapnen beslagtogs efter de senaste dagarnas hårda strider som västerländsk media enligt Sonja ivrigt gör till vackra historier utan att kontrollera innehållet eftersom det inte finns så många journalister på vägarna i Ukraina.

Den spanska reportern Ruben Gisbert på plats i Ukraina har avslöjat på sociala medier att ukrainska styrkor har hotat att döda honom om han fortsatte att rapportera om vad som hände på krigsfronten.

En chilensk filmskapare, Gonzalo Lira, har också gömt sig i staden Kharkov eftersom han hotades till livet av ukrainare efter att ha rapporterat från krigszonen.

Enligt Sonja pågår propagandakriget för fullt, särskilt i väst där allt nonsens nästan är skrattretande. Hon nämner även händelserna i Bucha och hennes uttalande upprepades senare av Europaparlamentarikern Marcel de Graaff som deklarerade att nederländska tidningar helt enkelt spred falska nyheter om Ukraina, hävdade att bilderna från Bucha är från efter ”städningen” av Azov-bataljonen samt påpekade att det var tydligt var krigsförbrytarna finns: i Ukraina.

Jag tror inte att vi kommer att få veta sanningen om vad som skett i Bucha, men det finns helt klart anledning att ifrågasätta den bild som massmedia presenterar som sann.

I dag meddelade för övrigt EU att man avser införa ett femte sanktionspaket mot Ryssland och bland annat stoppa köp av ryskt kol. Även i Sverige inbillar sig våra politiker att godheten övervinner allt och såväl Miljöpartiet som Vänsterpartiet och Kristdemokraterna driver på för att Sverige ska stoppa all import av rysk energi omedelbart. Sverige kan gå före EU som det heter.

Hur man istället ska klara energiförsörjningen förtäljer dock inte historien och i slutändan kommer det europeiska folket vara de som drabbas hårdast av alla overksamma sanktioner eftersom vi ska betala för våra politikers lekstuga. Prissmockan i form av orimligt höga energi-, mat- och drivmedelspriser för medborgarna blir allt hårdare.

https://disk.yandex.ru/i/rONqsTtOe1aTaQ

https://disk.yandex.ru/i/LoCxktXlUcdyng

https://disk.yandex.ru/i/RBKi9mIhqQy28w

https://disk.yandex.ru/i/X1_6Fa7LDB9bWg

https://freewestmedia.com/2022/04/05/what-happened-in-buch-was-a-false-flag-attack/

https://freewestmedia.com/2022/04/05/dutch-journalist-reports-on-unprecedented-nato-arsenal-in-ukraine/

https://www.nyteknik.se/energi/svenska-partier-driver-pa-for-importstopp-av-rysk-energi-7031354

25 reaktioner till “Vad hände i Bucha och är det genomtänkt med ett femte sanktionspaket mot Ryssland från EU:s sida?

 1. Är bara att gå tillbaka i tiden till Vietnam, Irak, Syrien, Afghanistan, fd. Jugoslavien, m.fl krigshärdar, där USA-ledda koalitioner medverkat och belysa dess nyhetsinformationer…..
  Samma sak med hur Hitler pumpade ut propaganda….
  I Ukrainakrisen, litar jag därför, enbart på alternativmedias rapportering, då den median knappast har någon vinning i att ljuga som den media som styrs/ägs av ”medlemmarna” i Deep State har!
  Hör nästan dagligen människor som ”vill sätta en kula i huvudet på Putin”, men då jag frågar om ett antal orsaker/händelser till kriget, ser de ut som fågelholkar i ansiktet.
  Naturligtvis lider jag med folket i Ukraina, men har ju också sett/hört de som är ”glada” att Ryssland kommit, då de i vissa områden varit utsatt för krig sedan 2014, när USA/Deep State sanktionerade kuppen där…..

  Gillad av 5 personer

 2. Detta är så fel. Ryssland är en invanderande makt som bombar civila mål bland annat sjukhus och bostäder dagligen.

  Jag hoppas alla här ställer sig i första ledet om dem någon gång invaderar sverige och står med era handhjärtan redo.

  Gilla

  1. Att ”invadera” betyder att erövra för att besätta, så språkligt och militärt är det inte fråga om någon invasion. Det är Ryssland som bemöter och stoppar USAs förberedelser till en framtida invasion och erövring.

   Vi måste komma ihåg att själva basen för USAs välfärd, makt och utveckling är plundring av andra länders resurser och naturrikedomar. Det gäller även Europa.

   Glöm inte kolonisationen av världen, och den följande utsugningen. Afrika, Indien, Asien och Nordamerika. Nordamerika, USA, är i realiteten inget annat än en självständig Europa-koloni som lever och frodas på plundring.

   Vad som i verkligheten pågår är att främst USA ser det verkliga underlaget för sin välfärd och makt hotat av Asien, främst Kina, och Ryssland. NATO bildades som en försvarspakt mot en uttalad plan från Sovjet att sprida den kommunistiska filosofin genom Europa och världen. Sovjet är borta, och så är i praktiken sovjetkommunismen (Utom möjligen i Sverige).

   NATO är i realiteten en angreppspakt för USA att för att möjliggöra en fortsatt plundring av andra länder. Det skulle garantera USAs framtid som krigsdominant land och plundrare. Detta kallar USA ”säkerhet”.

   Jag har själv tittat på bilderna, ”dissekerat” dom, och bilderna bär tydliga spår av manipulation. Dessutom har kropparna tydligt utplacerats där dom senare fotograferats i propaganda syfte. Dom har avrättats på någon annan plats.

   Den här bildenhttps://mychinaway.blog.se/files/2021/02/Taiwan-execution-P-1.jpg
   visar en amerikansk avrättning med nackskott på Taiwan. Notera skillnaderna.

   Vi vet med säkerhet idag att bombningarna av barnsjukhuset, teatern och beskjutning av civila bostäder är tydliga bevisade propaganda aktioner. Information i propagandan stämmer helt enkelt inte med fakta och verklighet.

   https://thegrayzone.com/2022/04/03/testimony-mariupol-hospital-ukrainian-deceptions-media-malpractice/https://thegrayzone.com/2022/03/18/bombing-mariupol-theater-ukrainian-azov-nato-intervention/

   Vad som pågår överglänser nazipropagandan på ett fasansfullt sätt.
   Journalister hotas till livet om dom rapporterar från Ukraina.

   Gillad av 2 personer

 3. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Vem är det som får betala sanktionerna mot Ryssland?
  Det är den västerländska populationen med ökade priser som får stå för kostnaderna av västerländska politikers maktambitioner. (inflation där vaccindebaclet döljs med s k Putinpriser)
  Maktens inkonsekventa handlande döljs på båda sidor av en extrem propaganda och avsaknad av fakta. Provokationer har i alla tider förekommit, här ett exempel vad det gäller den nuvarande situationen belyst i ett historiskt perspektiv.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2022/04/06/jamforbara-globala-konflikter/

  Gillad av 1 person

 4. Nu tar det verkligen skruv!
  En aspekt är att Ruski mfl(BRICS) vill inte ha $, som betalning för råvaror-varför?
  Säkerheten ligger inte i guld od utan gröna papperslappar, som visat sig rätt värdelösa över tid.
  Man kan köpa US statsobligationer, som genererar sk. t numer, eller vapen…
  Behöver vi mer vapen?
  1971 hoppade USA av Bretton/Woods(B/W) pga att man övertryckt $,som man lovat att inte göra, iom Vietnamkriget bla….
  Är NASA statligt mfl bokstavskombinationer?
  Att använda befolkningen som säkerhet närmar inte det sig slaveri?
  Fransoserna bet i sten när de ville växla $ mot guld(Au) på 70 talet, mig veterligen,enligt B/W.
  Kommer inte ihåg vikten Au/$, dock.
  Mig veterligen, så ingick $ världsvaluta status(efter £) i US engamang i WW II…
  Förvånad?
  Kolla själv & storyn rullar på.

  Gilla

 5. See my point?
  Religiös?
  Japp!
  På ett galet sätt.
  Din fiende är..
  Låt mig se:Krig, svält, farsot, död.
  Vad har vi idag?
  Vem skapar det?
  Jag?
  Nope.

  Gilla

 6. Jag har näst intill tappat allt förtroende för politiker, myndigheter och journalister sedan pandemin. Detsamma gäller nu om det som händer i Ukraina. Allt är snart bara ett enda stort fulspel som vi ska tro på…..

  Gillad av 2 personer

   1. Vackert & smart tänkt….
    Jag är är svag för extremerna som:Uli Roth(far till Malmsteen musikliskt), Bach, Mozart, Vivaldi mfl….
    Grymt!
    Prova Flower Kings….
    De bästa de har är ”Space Revolver”, i min bok.
    Shit!
    Try it U May like it!…

    Gilla

 7. Hur länge ska dom där journalisterna få sprida sina statsfinansierade lögner.Det är inte bara nu under kriget .Ta pandemi och integrationen som ytterligare exempel på ensidiga lögner….Nån måste slå näven i bordet……

  Gillad av 2 personer

  1. Vilka gagar?
   Du.
   Du/jag men inte jag.
   Snart P-skatt….
   Låna tiil första gångs köpare? via skatten??
   Hahaha!
   Vilka blir de?
   Accistance bedragarna mfl?
   Hur många fel kan jag ha?
   Fråga Bert?
   Hahaha!
   U See I’m The devils child…
   Who’re They???

   Gilla

 8. Christ?
  Nope…..He is most welcomme.
  Ukraina?
  Vill någon slut slåss?
  Nope….
  Why?
  Ni vet inte vad skit Vi skapat..
  Money….

  Gilla

  1. Kanske, kanske inte – det är ett informationskrig. De satellitbilder som NYT publicerade var tveksamma eftersom
   Maxar Technologies är ett kommersiellt sattelitföretag som säljer bilder till vem som helst, där USA:s försvarsdepartement står för ca: 90% av dess omsättning och den här källan du hänvisar till känner jag inte till.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s