Den obekväma sanningen finns där men ingen verkar vilja granska den

Eftersom så många älskar att hata mig för att jag inte tycker som den stora massan utan strävar efter objektivitet, vilket inte minst märkts de senaste dagarna på sociala medier där uthängningarna avlöst varandra, tänkte jag spä på antipatin ytterligare med att belysa vad den tidigare amerikanska underrättelseofficeren vid marinkåren och tillika författaren Scott Ritter säger om den påstådda massakern i Bucha. Ritter sätter fingret på mycket av vikt och som han även konstaterar finns sanningen där ute, men den tycks inte intressera varken massmedia eller makteliten.

___________________________

”I krig är sanningen det första offret.” Detta citat har tillskrivits Aischylos, en grekisk tragedi, känd för sin ”rikliga användning av bilder, mytiska anspelningar, storslagna språk, ordlek och gåtor.” Det är därför bara passande att den man som först gav ordet till begreppet modern krigstidspropaganda skulle se sitt citat komma till liv i dagens Ukraina.

Kievs regering och deras västerländska rådgivare för informationskrigföring kan ha använt hela Aeschylus dramatikerapparat för att skapa en modern tragedi i den ukrainska staden Bucha som exemplifierar uppfattningen om lögnen som inte bara en biprodukt, utan också ett krigsvapen.

Den huvudsakliga källan till rapporterna om Bucha-tragedin är ett videoband, taget av den ukrainska nationella polisen, av en av deras konvojer som kör genom en gata i staden. Ett dussintal lik skräpar ner vägen, många av dem verkar ha blivit bundna. Den här videon har blivit viral och producerat en pandemi av ångest och ilska som har svept över stora delar av världen samt fångat uppmärksamheten hos såväl statsöverhuvuden som den katolska kyrkans överhuvud, vilket resulterat i en flodvåg av fördömande och upprördhet riktad mot Ryssland och dess president Vladimir Putin.

Orsak-och-verkan-relationen mellan videon och den globala motreaktionen är tydlig – den förra skulle inte kunna existera utan den senare.

En av de första lärdomarna av objektivitet är att sakta ner saker och ting för att se till att fakta inte skyms av känslor. Bucha-videobandet är störande. Videon har släppts i sin nuvarande form, verkar det som, med den uttryckliga avsikten att skapa ett visceralt ”chock och vördnad”-ögonblick för tittaren. Om detta verkligen var fallet, så har de som släppte det – den ukrainska nationella polisen – lyckats bortom sin vildaste fantasi. Eller deras rådgivare, allt efter omständigheterna.

Kopplingen mellan de döda och den ryska militären etablerades omedelbart, utan några faktabaserade data för att backa upp den och gav sedan eko i alla former av media – både mainstream och social. Alla som vågade ifrågasätta det etablerade ”Ryssland gjorde det”-berättelsen ropades ner och förringades som ”ryska nyttiga idioter”, eller ännu värre.

Att dessa slutsatser är en biprodukt av masshysteri är vidrigt – varför försöka vara objektiv när berättelsen passar varje stereotyp som noggrant hade sammanställts i förväg av samma personer som eftersöker Bucha-berättelsen idag?

Social ”förkonditionering” av en publik som inte är van vid kritiskt tänkande är ett viktigt steg för att få denna publik att till nominellt värde acceptera allt som ställs framför den, oavsett hur bristen på fakta i berättelsen silar godtrogenhet. Och låt oss vara tydliga – den ukrainska berättelsen om händelserna i Bucha verkar tänja på trovärdigheten.

Kronologin i berättelsen producerar den första röda flaggan som berättelsen som säljs av Ukraina och ekade i väst, men inte är vad den verkar. Det är ett fastställt faktum att ryska trupper evakuerade Bucha den 30 mars. Den ukrainska nationella polisen började gå in i Bucha den 31 mars, och samma dag meddelade Buchas borgmästare att staden var helt under kontroll av ukrainska tjänstemän. Det fanns inte vid något tillfälle ens någon antydan från borgmästaren eller någon annan ukrainsk tjänsteman om massmord utförda av Ryssland.

Videobandet ifråga släpptes av ukrainska myndigheter den 2 april; det är inte säkert om videon har tagits tidigare eller den dagen. Vad som är säkert är att bilderna som visades i videon skilde sig kraftigt från den berättelse som borgmästaren inledningsvis porträtterade.

Ryssland har å sin sida häftigt förnekat anklagelserna och har begärt ett akut möte i FN:s säkerhetsråd för att diskutera vad det ryska utrikesministeriet har kallat ”kriminella provokationer av ukrainska soldater och radikala” i Bucha. Ordförandeskapet i säkerhetsrådet innehas av Storbritannien, och den brittiska FN-delegationen har avslagit den ryska begäran och angett att en diskussion om Ukraina som för närvarande är planerad till tisdagen den 4 april skulle fungera som ett forum för alla diskussioner om Bucha.

Man skulle kunna tro att säkerhetsrådet, som tidigare visat en beredskap att träffas med kort varsel för att diskutera händelserna som kommer ut ur Ukraina, skulle försöka tillmötesgå Rysslands begäran i en fråga av sådan betydelse. Britternas mål tycks dock inte vara det snabba sökandet efter sanning och rättvisa, utan snarare att köpa tid för att låta det politiska nedfallet från den påstådda massakern i Bucha utvecklas ytterligare. Ett exempel på att denna taktik visar sig, är USA:s president Joe Bidens reaktion. ”Du såg vad som hände i Bucha,” förklarade han i kommentarer till reportrar och tillade att Rysslands president Vladimir Putin ”är en krigsförbrytare.” Biden utnyttjade Bucha-krisen för att förespråka leverans av mer vapen till Ukraina. ”Vi måste fortsätta att förse Ukraina med de vapen de behöver för att fortsätta kampen”, sa han. ”Och vi måste samla alla detaljer så att det här kan bli en verklighet – ha en krigsförbrytarrättegång.” Allt detta från presidenten i ett land som har vägrat att erkänna Internationella brottmålsdomstolen. Av skäl som borde vara uppenbara för alla som är beredda att tillämpa några kritiska tankar.

Lyckosamt nog för president Biden och den ukrainska regeringen, meddelade den brittiske chefsåklagaren vid domstolen, Karim Khan, i början av mars 2022 att han hade inlett en utredning om påstådda krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten som begåtts i Ukraina. Med tanke på Bucha-anklagelsernas höga profil skulle man kunna föreställa sig att Khan har skickat ut ett kriminaltekniskt team för att ta kontroll över brottsplatsen och övervaka obduktioner av offren för att fastställa tidpunkten för döden, dödsmekanismen och om offren hade dött där de påstås ha hittats, eller om deras kroppar hade flyttats dit från en annan plats. Khan skulle också få befogenhet att genomföra intervjuer med den ukrainska nationella polisen, som har en historia av nära relationer med medlemmar av den ukrainska extremhögern, inklusive den ökända Azovbataljonen.

Av särskilt intresse skulle alla utredningar av order som givits till polisen angående behandlingen av de ukrainska civila som anses ha samarbetat med den ryska militären under dess ockupation av Bucha vara. Resultaten av en sådan undersökning skulle med största sannolikhet komma i konflikt med den berättelse som följs av den ukrainska regeringen och återspeglas i väst av både följsamma medier och politiker. Detta är den främsta anledningen till att Khan för närvarande inte är på plats i Bucha. Man kan anta att om och när Khan så småningom ges tillgång till bevis om Bucha-morden, kommer det att ha manipulerats av den ukrainska nationella polisen i en sådan utsträckning att det är praktiskt taget omöjligt att motbevisa anklagelserna.

Sanningen om vad som hände i Bucha finns där ute och väntar på att bli upptäckt. Tyvärr verkar den sanningen vara obekväm för dem som är i stånd att driva den aggressivt genom en kriminalteknisk baserad undersökning på plats. Om det skulle hända att det så småningom visar sig att den ukrainska nationella polisen mördade civila ukrainare för brottet att ha samarbetat med ryssarna under deras korta ockupation av Bucha och folkrättens krafter ställs mot de verkliga förövarna av detta brott, skulle varje verklig strävan efter rättvisa behöva inkludera såväl USA:s som Storbritanniens regeringar som vettiga medkonspiratorer i alla anklagade brott.”

https://www.rt.com/russia/553293-bucha-war-crimes-truth/

66 reaktioner till “Den obekväma sanningen finns där men ingen verkar vilja granska den

  1. Just precis, och vems pansarskott var det som döda dem. Dom kom ju från Sverige. Vad som pågår är att USA med satelliter och AI datorer i USA känner igen dessa fordon, samma metod som ansiktsigenkänning. Sedan kontaktar stridsledningscentralen i USA en attack grupp på plats som kör motorcykel eller eller farmbikes, som kör och lägger sig i bakhåll. Sedan dödar dom med det svenska pansarskottet. USA är kanske mördaren, med det är Sverige som tillhandahåller vapnet.

   Gilla

 1. Du fortsätter längre ut i träsket Jenny. Är det så hemskt att inse att du haft fel så du bara letar efter ”bevis” på hur snälla ryska soldater är? Kommer du någonsin erkänna att du haft fel?

  Gillad av 1 person

  1. Men snälle vän,det är inte majoriteten som oftast har rätt utan de som vågar tänka utanför the box. Glöm inte vad som hände det mest kända offret för pöbelns vrede när han hävdade den heliocentriska världsbilden framför den geocentriska.. Eppur si muove. Var finns bevisen bevisen och åter bevisen för att Jenny har fel??? Presentera dem så att vi alla får veta vad du tycks veta!! Hur kan man tro på tex DN eller CNN som under många år spridit lögner? Sandvikenrapporten minns många av oss och den får representera de lögner som du också sprider numera. Öppna dina ögon människa.

   Gillad av 4 personer

   1. Bevisen för att Jenny letar efter stöd för sin ståndpunkt är många. Hon hänvisar till antingen ryska källor eller enstaka individer. För den som istället följer större media är saken klar. Ryska ”soldater” begår hemska brott i Ukraina. Men det kommer alltid finnas personer som vägrar att inse vad som hänt. Som tur är är ni en liten löjlig skara. Du, Rolf verkar ju mesta avsky allt västerländskt. Jag utgår ifrån att du packat dina prylar och är på väg till Ryssland. Kanske för att ansluta dig till kriget? Men ditt namn antyder att du passerat åldersgränsen för att vara soldat. Men lite våldtäkter och mord kanske du klarar av?

    Gillad av 1 person

   1. Jo, Jenny, du är helt fel ute. Kanske kommer du en dag inse ditt misstag. Men som det nu är så lockar du till dig ett antal människor som inte vill inse sanningen. Varför kollar jag in här? Tja, jag väntar på att du ska inse verkligheten. Samt göra som sossar brukar göra. Säga att så här har vi tyckt hela tiden. Inte för att jag tror att du är sosse utan för att just de brukar göra så. Sen kommenterar jag ibland.

    Gilla

  1. Därför att han avslöjade USAs mycket grova krigsförbrytelser, och USA gillar inte att bli avslöjad, Varken i Irak eller i Ukraina. Detta liknar mycket det som Assange avslöjade i Irak. Nu praktiserar USA samma metoder i Ukraina.

   Gillad av 1 person

 2. Jag tror också att Ryssarna la ut dockor som filmades från satelliter och sen när ukrainarna kom dit så bytte de ut dockorna mot lik. Det är den troligaste förklaringen.

  Gilla

  1. Allvarligt? Varför skulle ryssarna lagt ut dockor? Varför skulle de ha med sig dockor för att lägga ut dem? Eller så behagar du skämta med Jenny och de övriga här.

   Gillad av 1 person

   1. Det är inga dockor, men vi har inte en ringaste aning hur eller när dom dog, och hur som hamnade där dom syns på bilderna. Själva placeringen vittnar om att det inte är någon avrättning, då ställs offren på rad och skjuts. Så är inte fallet här. Detta är mycket tydlig förberedd propaganda.

    Gilla

  2. Karl W. Skärpning. Vad får dig att tro att avrättning går till som du skriver? Att de ställs upp på rad och skjuts? Nu är det barbarer som härjar. De uppför sig inte som de filmer du tittat på. De skjuter hej vilt. Efter att de våldtagit och torterat sina offer. Ryska ”soldater” är inte som folk. De är odjur. Förhoppningsvis dör de senare. På slagfältet. Om de vågar sig dit. Fega är de.

   Gilla

 3. Blev en lång rant… tack för bra inlägg…. och för alla som inte kan surfa på t,ex, RT gör det…. ganska torr info det som är konstigt är att båda sidorna har tappat lika många plan, stridsvagnar osv men de skriver inte om egna förlusterna utan bara om motståndarens… vafför?

  Vågar inte skriva ironiskt för alltför många är för övertygade över ”sanningen” för att ens vilja förstå sådant. Libyen bombades till en öken och inte ens ännu har detta land återgått vad det var innan aktionen för demokratin….. I Irak var det nödvändigt att leta reda på och förstöra (hur då förresten?) WMD… naturligtvis hade de styrande i Irak gömt undan vapnen så det fanns inga bevis….. eller insåg man t.o.m. att det inte fanns sådant där….. detta påstods mest av väst….. i detta krig påstods att det inte fanns WMD i Ukraina… sedan vittnade VN om att det faktiskt fanns ”biolab” /a.k.a. lab som forskade på olika ganska elaka sjukdomar kanske/ …sedan har det kommit fram mer info och TG sade att det fanns mer än 25lab i Ukraina sedan har det sagts att en del av dessa lab finansierats av USA… dvs återigen man säger en sak och sanningen är en annan… är det dåligt att ha s.k. biolab öht? Jaa det finns väl fortfarande minst ett lab i Kina därifrån det läckte ut saker…. med uppsåt eller en ren mishap är ju en sak…. 5.000 sägs ha dött i Kina 5miljoner i resten av världen ”med” viruset… det de flesta inser är att man i Kina inte gjorde allt för att minska smittspridningen till väst t.ex. man visste kanske inte? Kan det ha funnits sådana lab i Ukraina… eller finns det fortfarande sådana i drift? Har sett kartor där man pekar på en massa platser där såfant funnits, kanske finns fortfarande. VN sade att denna forskning är inte farlig…. ja om dessa lab inte hamnar i rysk ägo förstås? Really har inte typ länder med kärnvapen sådana lab också? USA förbjöd viss forskning inrikes… då lät forskare bygga ett sådant lab i Wuhan…. som då läckte som vi vet….. med katastrofala konsekvenser? och vafför blev det katastrofalt…. de har dött 6miljoner MED viruset på drygt 2 år….. enligt rapporter många i väst…. tänk om rökning hade skördat 3miljoner liv årligen…. (BTW det dör 8 miljoner årligen i förtid pga rökning) … tänk igen…. i Sverige med 9.000 avlidna årligen med viruset hade vi inte vård till alla långt därifrån osv osv… och skolor fortsatte drivas osv….. 13.000 smittade, avlidna fick inte vård på IVA under pandemin….. Pakistan 30.000 avlidna Sverige 18.000 Pakistan per capita 133 Sverige per capita 1.735 dvs bara lite drygt 10ggr fler Bangladesh lite fler än Pakistan: 174 per capita…. Indien per capita 368… USA per capita 3.000 BTW USA sägs ha den bästa vården i världen…. vad är trots att möjligheterna finns fakta och vad är antingen ren och skär okunnighet och vad är fullständiga lögner om man granskar…. och BTW många av de länder som har låga dödstal med viruset har behandlat pat med Ivermectin det preparat som är harmlöst, inga biverkningar och som ges till typ 30% av jordens befolkning det gäller att stänga för ena örat så att fakta stannar kvar där de behövs

  Gillad av 1 person

 4. Man har inte automatiskt rätt bara för att man ”tänker utanför lådan”. Och i det här fallet har du så fruktansvärt fel, Jenny, att man bara häpnar. Hur kan du ens lyssna på de ryska lögnerna? Hur fungerar du som människa?

  Gillad av 2 personer

  1. Du borde skämmas,inte för dina åsikter men för det faktum att du inte tål andras åsikter utan att bli oförskämd. Vad berättigar dig att kränka en människa vars åsikter du inte gillar?

   Gilla

   1. Kommentaren var till Mikael Börjesson men också OJ och Uppstigersolen kan ta åt sig. Treenighet i stollarnas värld.

    Gillad av 1 person

   2. OK, du får gärna kasta en näve skit om du vill. Jag påminner bara att du, och en debattör till, verkar så lågbegåvade att jag inte längre har någon polemik med er. Så därför inget svar i sak!

    Gillad av 1 person

  1. Kanske kanske inte. Är det inte konstigt att borgmästaren inte nämnde ett ord om detta utan var jublande glad i videoklippet när ryssarna lämnat om det legat lik på gatorna i flera dagar? Hur vet vi att de som hittats i massgraven inte är ukrainare som samarbetat med ryssarna och därför avrättats? Är det inte märkligt att man hittar en massgrav så snabbt? I Srebebenica tog det flera år innan man lokaliserade någon massgrav t ex. Många frågor och jag avvaktar tills mer info kommer fram.

   Gilla

   1. Borgmästaren blev mördad så hon var nog inte jublande glad. Hon, hennes man samt en son hittades i ett grävt område i närheten av hennes bostad. Det var inte snyggt igenskottat utan bara lite grann så det var inte så svårt att hitta. Avvakta du Jenny. Du tror ju bara på ryska lögner så du får nog avvakta länge. Eller så kan du läsa på. Och inse verkligheten.

    Gilla

 5. ”I krig är sanningen det första offret, och propaganda det främsta vapnet.”

  Exempel är propaganda inslaget om att barnsjukhuset och teatern bombats. Läs Greyzone. Båda bevisade fejk. Andra exempel att Ryssland trupper ska ha bombat civila byggnader. Om det är så, varför är skadorna på byggnaderna alltid mot ställningarna av de ukrainska trupperna. Ryska trupper kan väl omöjligen ha skjutit från ukrainska ställningar.

  Jag har samlat bilderna från Butja. Går man ner på pixelnivå i bilderna är det inget tvivel om det, bilderna är manipulerade. Kvaliteten är så dålig, förmodligen avsiktligt, att det är omöjligt att med någon säkerhet säga hur manipulationen har gjorts, men klart är att övergångarna i pixlar mellan olika delar i bilden är inte naturliga. Jag har hållit på med elektronisk bildredigering sedan 80-talet, så jag kan det ganska bra och har avancerat mjukvara och lång erfarenhet. Sedan kan man fråga sig varför det tog flera dygn innan bilderna släpptes från USA. Med andra ord, vi vet ingenting om vad som har hänt, men den amerikanska propagandaapparaten går redan på fullvolym

  Det är känt, men kraftigt nedtonat, att USA har skickat floder av vapen till de ukrainska trupperna.

  Vad som man helt lyckats mörka är att striderna planerades och leddes från stridsledningscentraler i USA, som via krypterad kommunikation ledde de ukrainska trupperna i Ukraina. Det bekräftas även av skadorna. En operatör i USA ser via satelliter en grupp stridsvagnar, sedan digererar en motorcykel med bärbara antitankvapen mot stridsvagnarna, lägger sig i bakhåll och skjuter. Anti-tank vapnen är svenska och amerikanska.

  Man har till och med hittat NATO utrustningen, märkt med NATOs namn, i övergivna Azov högkvarter. För att få reda på det måste man läsa de tekniska media, och ha kunskaper i hur teknologin fungerar. Det rapporteras att USA har stationerat 40 satelliter över Ukraina, inklusive ha rekvirerat civila satelliter från bland annat Elon Musk. Jag tror inte satelliterna placerades där för underhållningsändamål.

  Teknologin fungerar så att positionen av varenda varenda soldat, varenda fordon och varenda enhet kan visas på en dataskärm i USA, varifrån man sedan kan skicka instruktioner tillbaka.

  Satelliterna övervakar effektivt alla Rysslands rörelser som analyseras i AI drivna amerikanska superdatorer, för att beräkna bästa strategin, vilken kommuniceras tillbaka. Det rapporteras även att CIA har haft ett mycket stort antal spioner och infiltratörer på plats i Ukraina.

  Det var alltså USA som drev Ukrainas trupper och därmed kriget, utrustade dom med vapen, och dirigerade dom från USA.

  Denna teknologi är mycket välkänd och används även civilt i Kina. Barnen får en armbandsklocka, den skicka barnets position till föräldrarna som kan följa barnets rörelser i realtid på sin mobil, koppla upp sig för samtal och video, eller skicka bilder. Samtidigt har armbandsklockan stoppur, väckarklocka, satellitmottagare, väder, stegräknare, och det går att sätta upp nätverk med kompisarna, eller lyssna på sagor. Jag har en sådan slags armbandsklockan på vänstra vristen när jag skriver detta.

  Gillad av 1 person

  1. Var är bevisen? Detta är spekulationer från dig. Bevis kräver filmer, vittnesmål m.m. Inget av det finns i din text. Men du tror på det själv förstår jag.

   Gillad av 1 person

   1. Jag har frågat efter dina bevis men du bara hänvisar till ” större medier”. Vilka medier står sanningen i menar du din djävla tok.

    Gilla

   2. Det är inga spekulationer, det är teknologi jag är dagligen i kontakt med och dagligen använder, men i civil tappning. Om du bättrar på din kunskap genom att studera ämnet behövde du inte fråga efter bevis. Som vi vet, den som vägrar att lära går inte att undervisa och upplysa.

    Gilla

  2. Jaa Garmin har ganska vassa klockor nu som tar positionen från satelliterna vet inte hur många satelliter dessa klockor kan klara av….. men givetvis minst som golvklockor dvs rör sig om meter….. störa ut? Och det finns ju Glonass osså…. OKK det har flugit militärplan öster om Ukraina hela tiden….. har inte sett några ryska militärplan….. så nog har man sett var rysk militär befinner sig….

   Gilla

 6. I ämnet skriver för övrigt Jan Malmberg så här på Facebook.

  ”BUCHA-MASSAKERN UTFÖRD AV UKRAINSKA ARMÉN OCH AZOV-DETACHMENTS – BEVIS FRÅN DEN UKRAINSKA SIDAN SJÄLVA

  EDIT 2022-04-04 20:11: En ukrainsk parlamentsledamot har nyss gått ut och sagt att massakern i Bucha planerades av [terrorist-organisationen] SBU och den brittiska [terrorist-]organisationen MI6. Se länk i kommentarsfältet!

  För en knapp vecka sedan lämnade ryska trupper Kiev-förorten Bucha, som ett led i trupprotation samt omgruppering inför den snart slutförda rättmätiga förintelsen av ATO och ”n*zi-bat”-terrorstyrkorna instängda på östfronten.

  Kort efter att de ryska trupperna lämnade Bucha, så postade Buchas borgmästare en kort videohälsning, där han spred rasistiska kommentarer om ryssar, samt meddelade att staden var befriad. I det här klippet nämnde han *ingenting* om att någon ”massaker” skulle ha utförts. Här är länk, en *ukrainsk* källa, #1:
  https://lb.ua/society/2022/04/01/511948_bucha_vilna_vid_rosiyskih.html

  Innan jag går vidare vill jag påminna alla n*zist-sympatisörer med Ukraina-flaggor som sprider lögner och propaganda, om att jag givetvis har filmat av dessa artiklarna också, och använt realtidsdata från börsen som timestamp. Så ni kan alltså inte slingra er ur detta, genom att försöka få länkarna raderade av Bandera-****sterna som först la upp dem.

  I nästa länk, länk #2 helt enkelt, så skriver ukrainarna öppet att de har inlett en anti-terror-rensning av Bucha, i vilken man ämnar mörda så kallade ”ryska sabotörer” och ”pro-ryska kollaboratörer”. Den här länken lades upp av samma ukrainska Bandera-sajt, den 2:a april, alltså innan Ukraina började påstå att Ryssland hade genomfört en massaker. Notera att man i artikeln fortfarande inte nämner någonting om att det skulle ligga massor av döda på gatorna här, och i det nästan 8 minuter långa klippet i artikeln – jodå, jag har filmat klippet också, så som sagt bemöda er inte med att försöka få artikeln nedtagen, ***ungar – så finns det inga bevis alls på några ”ryska krigsbrott”.
  https://en.lb.ua/news/2022/04/02/12441_special_forces_regiment_safari.html

  Så här är vad som hände – den kriminella ukrainska Bandera-regimen, vars soldater är helt värdelösa och inte kan kriga mot de ryska styrkorna för 5 öre, marscherade in i Bucha efter att de ryska trupperna frivilligt lämnade staden, och började skjuta på obeväpnade civila. Fact.

  De ukrainska statliga terrorist-styrkorna plus Azov-n*zisterna, avrättade massor av civilpersoner, inklusive de som tog emot matpaket från Ryssland (länk #3, en Twitter-tråd: https://twitter.com/IlyaBayona/status/1510764068025425922 ). I länk #4 ( https://twitter.com/RWApodcast/status/1510635133627514881 ) hör vi hur Azov-terroristen Sergey Korotkikh och hans manskap pratar om att skjuta folk utan blåa armband.

  Flera av de skjutna civila har även vita armband på sig, vilket används genom hela fronten från norr till syd, för att markera vilka som är pro-ryska eller ryska soldater.

  So there you have it. Den ukrainska Bandera-terrorist-regimen som illegalt installerades i den illegala statskuppen 2014 med stöd av terroristlandet USA (som förhoppningsvis kollapsar snarast som följd av Petrorubelns uppkomst), och vilken har pumpat ut lögner och propaganda sedan 2014, har återigen fabricerat en riktigt sjuk lögn.

  ”Ghost of Kiev” var en total bluff, ”två IL-76 nedskjutna över Kiev” var en total bluff (fortfarande inga vrakdelsfoton), den turkiske ”grå varg”-******isten Oryx som publicerat fantasifulla och *extremt* uppblåsta uppräkningar av ryska förluster har avslöjats som en total bluff, Ukraina ljög om marinsoldaterna på Orm-ön som gav upp utan strid visade det sig, Ukraina ljög om händelserna med sjukhuset i Mariupol (se min föregående status), Ukraina ljög om händelserna kring ZNPP och Chernobyl, Ukraina ljög om att en egen mekaniserad styrka och artilleribas som förintades av ryska flyganfall var ”rysk”, Ukraina ljög (ett 50-tal gånger) om att de hade återtagit Gostomel, och så vidare. Det här är bara ett axplock av kriminella Bandera-lögner.

  N*zismens beståndsdelar är inte bara Lebensraum och folkmord på ”underlägsna raser”, utan innefattar även att sprida terror, misantropi och propaganda. N*zismens hörnsten är propaganda och lögner, och har alltid varit så. Den n*zi-tyska lögnmaskinen fortsatte att intill krigsslutet i Europa, pumpa ut lögner på daglig basis.

  Bandera-regimen i Kiev opererar efter samma principer. Man ljuger om allting, och utför horribla krigsbrott – i det här fallet massavrättningar av civila i Bucha som hade tagit emot matpaket från ryssarna – och skyller sedan dessa n*zistiska massavrättningar på Ryssland.

  Medlöpare-medierna här i Väst behöver för sin roll i att amplifiera den här n*zi-propagandan bestraffas med *****. Att vilseleda några miljarder människor till att anamma åsikter på fel grunder är ett *mycket* allvarligt brott och kan få konsekvenser som är värre än att mörda någon. Man ska därför se samtliga ”journalister” och ”reportrar” som har spridit vidare Bandera-propagandan, som mer avskyvärda och mer ondskefulla och mer värda att [självcensurerat] än de allra flesta mördarna som sitter på livstids fängelse.”

  Gillad av 1 person

  1. Var är bevisen? Detta är spekulationer från dig. Bevis kräver filmer, vittnesmål m.m. Inget av det finns i din text. Men du tror på det själv förstår jag.

   Gilla

   1. Problem med läsförståelse? Det är taget från Jan Malmbergs Facebooksida och han skriver detta samt bifogar länkar. Jag säger inte att det är så, bara en intressant betraktelse.

    Gillad av 1 person

  2. Citerat från ännu en av förnekarna. Jaja Jenny, du sjunker bara djupare ner i dyn. Kan du ta dig upp? Tveksamt nu. Jag hade hopp om dig men nu känns det som om du är förlorad.

   Gillad av 1 person

   1. Eftersom du har den synen på mig så kan du försvinna härifrån. Är rejält trött på att ta skit från dig. Jag kan inte blockera dig, men dina kommentarer kommer inte längre publiceras här. Adjö!

    Gilla

 7. Jan Malmberg är en röst i debatten, dock enligt mig inget sanningsvittne. En fri och öppen debatt måste tåla kritik. Kritik är per definition både positiv och negativ. Jenny, dra inte censur- och uteslutningskortet så fort du får mothugg. Jag och några få fler trodde att det fanns ett öppet debattklimat även utanför din svans av JA sägare.
  Allt gott till alla!

  Gillad av 1 person

  1. Så fort jag får mothugg?! 😄 Du och Under Solen har hållit på och hackat på mig samt verbalt attackerat andra som kommenterar här i flera veckor, ofta med överlägsen attityd så kom inte här och försök få det att låta som att ni blir fråntagna rätten att kommentera första gången ni yttrar er. Trodde du verkligen jag skulle låta det passera hur länge som helst? Jag förespråkar fri debatt, men när två personer återkommande hånar såväl skribenten och bloggläsarna trots vänliga påpekanden om att de inte behöver läsa om de tycker så illa om det jag skriver, så blir måttet till slut rågat.

   Gilla

   1. Ditt val! Argumentera eller censurera. Jag ska försöka att inte låta överlägsen och skriva på enkel svenska så ingen känner sig underlägsen.

    Gilla

  2. Personligen skulle jag inte kalla det ”mothugg” utan ren systematisk sabotage av debatten och smutskastning. ”Debatt” är utbyte av sakliga fakta och åsikter, inta att bara gång på gång skrika ”skitdjävel” åt andra.

   Gillad av 1 person

 8. Surfade in här i hopp om att den ”sanning” vi matas med angående rysslands krigsförbrytelser kanske inte skulle vara sann.
  Noterar att du Jenny skriver att du eftersträvar en objektiv sanning, men du tenderar åtminstone i det skrivna ordet falla i samma fälla som de flesta andra, oavsett vilken sida man står på. Det är erkänt svårt att skriva helt objektivt… Du formulerar dig som att indicier är bevis, men så är det ju inte. Jag hoppas att du har rätt i att det åtminstone i viss mån är iscensatt!
  Tyvärr kan man ju åtminstone via satellitbilder konstatera att alltför stora delar av Ukraina nu ligger i ruiner för att Ryssland antingen 1) vill ha mer/ bibehålla makt eller 2) för att göra västvärlden en tjänst att utrota högerextrema. Om det sistnämnda är sant kan man fråga sig om ”boten är värre än soten”?

  Gilla

   1. Tja, rubriken på bloggen är ” Den obekväma sanningen finns där men ingen verkar vilja granska den”

    Det betyder ju att det defacto finns en annan sanning än den gängse, men kanske bara var ”click-bait”?

    Gilla

   2. Den obekväma sanningen finns där ute – är rubriken på artikeln jag refererar till och länkat till. Hela sanningen får vi nog aldrig tyvärr.

    Gilla

  1. Det är bra mycket mer än indicier vi talar om. Att delar av Ukraina ligger i ruiner är fakta, och en stor orsak är att den Ukrainska armen inte respekterat lagarna utan raserar i propaganda syfte. Vad Ryssland vill åstadkomma är kristallklart uttryckt. Man vill eliminera det erövrings och krigshot som USAs expansion med NATO utgör mot Rysslands existens som oberoende nation. Detta är ingenting unikt historiskt. Nazisterna utgjorde samma hot mot de Brittiska Öarna genom sin uppladdning i Norge 1940. Där behövde man transportera trupp och krigsmateriel genom Sverige till Norge, vilket Sverige tillät, Permittenttrafiken. NATO är ett identiskt upprepande av den episoden i WW2. Den ger USA fritt tillträde att transportera trupp och krigsmateriel för att invadera och erövra Ryssland i första omgången, och senare Kina. Ukraina var ett nyckelområde även i Hitlers planer att erövra Ryssland. Om ”boten är värre än soten”, gör då en jämförelse igen med historien. Vad hade hänt, och vilken värld hade vi ha levt i idag, om Ryssland/Sovjet hade avbrutit anfallet mot Berlin och tillåtit nazisterna att fortsätta. Dagens Berlin heter Mariupol.

   Gilla

 9. Ok! Nej, så är det ju. Alla ska vara extremt försiktiga med att tro blint på någon av sidorna i ett krig. Ryssland vet vi ju ha ljugit om mycket och Ukraina har ju ännu inte hunnit bli ett demokratiskt drömland…

  Gillad av 1 person

  1. Själv har jag aldrig erfarit att ryska media ljugit. Däremot överensstämmer deras information inte med väst propaganda. Jag har varit runt väldigt mycket i världen för mitt jobb under hela livet, och det betyder att jag har kontakter lite var, så jag kan fråga och kontrollera. Vad svenska media publicerar är till 90% rena påhitt och fejknyheter. Jag blev positivt förvånad idag när SVT publicerade en artikel från Kina som till 100% var faktariktig och en realistisk avspegling av verkligheten.

   Gilla

   1. Det som är trösterikt bland dessa som står på Ukrainas sida är det medlidande man visar med dessa eventuella dödsoffer men det som verkligen skrämmer mig är dessa,OJ och Upstigersolen med flera,är att man uppvisar ett beteende som man själv kritiserar Ryssarna för. OJ,Uppstigersolen och några Mikael är människor som står först i ledet att vrida på gaskranen. Utan eftertanke kopierar man den ondska man säger sig bekämpa. Det visar varför vi aldrig skall tillåta Sverigedemokraterna få fäste i Svensk politik. SD är dessutom teknikfientliga och ett bakåtsträvarparti med hästkärra och handhacka som framtidshopp. Tvi för SD och deras politik/er varav vi sett bland andra Uppstigersolen.

    Gilla

   1. Blev lite oklart… jag syftar på de som har fantasifulla alias o/e bilder .. ….. OJ, uppstigersolen, hllviken…. min känsla är att ad hominem och andra ganska ”ur luften tagna” argument är mer frekvent bland dessa….. blev det tydligare?

    Gillad av 1 person

   2. Din teori stämmer nog bjornwiklund. Det är lätt att ta till hat när argument saknas ifall man får vara lite halvt anonym.

    Gillad av 1 person

 10. Kolla Gog Magog(kungen i norr).
  & ytan(Ukraina)…
  Tror någon att detta händer av sig själv!?
  Höj skatten på energi…. vad händer?
  Blir Pizzan billigare?
  Vem?
  Våra politruker, som sålt sig?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s