Bedrövligt att mina skattepengar används som politisk propaganda

I flera veckor har SVT gjort reklam för sitt program ”Hela Sverige skramlar”, där den svenska artisteliten samlas för att uppträda till förmån för Ukraina och i går gick spektaklet tydligen av stapeln. Men det var inte bara musikframträdanden som visades, utan även politiska brandtal av ärkebiskop Antje Jackelén och Björn Ulvaeus som kallade Putin för diktator respektive skitstövel. Samma personer som för övrigt hyllat Greta Thunberg som en välsignelse.

Människor får tycka vad de vill om världsledarna, men att forma sina tankar till ord som man spottar ur sig i TV-program som ofrivilligt sponsras med mina skattepengar är direkt osmakligt samt såväl pinsamt som oprofessionellt.

Som framkommit den senaste tiden är det definitivt inte bara Putin och Ryssland som har intressen i konflikten utan det är bra mycket större än den friserade bild som massmedia presenterar för oss. Men i det goda Sverige finns bara en Satan och att Sverige om och om igen tar så tydlig ställning är beklämmande med tanke på att vi inte sitter med några ess på handen utan kommer få det tufft framöver.

Man undrar dessutom var dessa +60 miljoner kommer att ta vägen och användas till – redovisas det? Alla miljarder som regeringen skänkt hittills till Ukraina verkar ingen ha koll på hur de används eller i vems fickor de hamnat.

Bildkälla: Expressen

18 reaktioner till “Bedrövligt att mina skattepengar används som politisk propaganda

 1. Det finns snart inga stolleprover som man inte är med & pröjsar som svensk skattebetalare….
  Hur får man slut på detta missbruk?
  Rösta bort eländet känns bara mer avlägset med tid.
  Helt klart så är det nån form kommunistiskt devis som hägrar.
  Vad är FN, EU(EUSSR), WHO mfl? NGO?
  F.. n, vi har satt räven att sköta hönsgården.

  Gillad av 1 person

  1. Varken Rysslands, USA:s eller EU:s oligarker och deras lakejer i politikeradeln är ”kommunister”. Dessa oligarker äger ofta krigsindustri och livnär sig likt parasiter på skattebetalarna i alla nationer. Jag har träffat kommunisterna i KP och de är ofta hederliga bra människor som tror på fred och folkstyre. De tror även på total jämlikhet och det är där jag tycker kommunism blir orättvis. Det måste finnas skillnader i en nyttig blandekonomi där skola, vård, omsorg och försvar är statligt och där privat industri och äganderätt också får existera, men inte inom dessa områden.

   Gilla

 2. Bra Jenny!
  Jag håller helt med dig. Sakligheten och objektiviteten haltar betänkligt, särskilt som jag sett många vittnesbörd om att det är Ukrainska Azov som i hög grad bidragit till förstörelsen av Mariopol 😥.
  Mvh Lars

  Gillad av 2 personer

 3. Och svenska media och journalister blåljuger i propagandan. Hur ofta har vi hört att det är ”Putins krig” som har ställt till det, medan sanningen är att det är USAs aggressiva krigsförberedelser med expansionen av NATO som är roten, och USAs aggressiva sanktioner som fått inflation och priser att skena.

  Gillad av 1 person

 4. Det slog mig igår när jag såg spektaklet och tillika ärkekräket att alla dessa tidigare högprofilerade röster på sociala medier helt har tystnat. Ärkekräket, Wolodarski och Helle Klein var ju tidigare väldigt aktiva på bla twitter. Har verkligheten månne hunnit ikapp dem?

  Gillad av 1 person

 5. Kändisarna står numera i kö för att få framträda som dom ”Goda”! En del t.o.m. nöjer sig inte med att framträda i TV, utan skaffar sig lite extra grädde på moset genom att i egen hög person ge sig iväg till Ukraina för några ”Minutes of fame”. Behovet av axel klappor tycks vara enormt!

  Gillad av 1 person

  1. De är som folk är mest. De bänkar de sig framför TV:n och blir hjärntvättade. TV är snabba att släppa in de kändisar som är duktigt hjärntvättade eller vill visa sin s.k. ”godhet”. De som har en annan åsikt stängs ute av ”godheten”. Locket ligger på. Det är ofta därför kändisars åsikter i TV är så pass idiotiska som de är. Massformation och masspsykos.

   Gillad av 2 personer

 6. ”Bedrövligt” är ett ord som även kan beskriva detta jippos moraliska och medmänskliga prioritering.

  BBC skriver följande om kriget i Yemen, 2022-03-22…

  * The UN estimated that by the end of 2021, the conflict in Yemen would have caused over 377,000 deaths, with 60% of them the result of hunger, lack of healthcare and unsafe water.
  * It says more than 10,200 CHILDREN [mina versaler] are known to have been killed or wounded as a direct result of the fighting.
  * Yemen has also suffered from one of the largest cholera outbreaks ever recorded, with 2.5 million suspected cases and about 4,000 related deaths since 2016.

  ”Där nöden är störst” är den självklara prioriteringen för en person med normal moral och medmänsklighet.

  Det är inte första gången som Det Goda Sverige gör denna moraliska felprioritering. Under den så kallade flyktingkrisen år 2015 — EU:s Eurostat rapporterade år 2017 att knappt hälften inte hade asylskäl, vilket var den bedömning som den socialdemokratiska regeringen, med stöd av M och C, gjorde i.o.m. ”Luciabeslutet” 1989 som stängde landets gränser — valde Sverige att hjälpa dem som lyckades ta sig hit, genom hela Europa, framför dem som lämnades kvar, de som inte hade tillräckligt med hälsa och pengar för att fly.

  (En av ett otal konsekvenser av denna och tidigare [1] invandring… Twitter-kontot ”@thereseverdun” skriver 2022-04-02:
  ”I veckan blev yngste sonen, nio år, retad i skolan för att han svarade ja på frågan om han äter fläsk. De andra barnen tyckte att det var äckligt svarat och gjorde grimaser åt honom. Jag avskyr vad Sverige har blivit.”
  — Det är tragiskt att de muslimska barnens föräldrar (jag utgår från att judiska föräldrar inte uppfostrar sina barn att bete sig på detta sättet) visar en sådan respektlöshet för svenskar och svenska seder och mattraditioner. Jag är förvånad att svenska föräldrar inte kontaktar dessa föräldrar. Är det p.g.a rädsla, och att skydda de egna barnen från fortsatta trakasserier?

  Denna situation hade inte uppstått om kvinnor hade vågat rösta efter sin övertygelse…
  2016-01-27 Expressen Debatt, forskare vid Göteborgs universitet:
  ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”

  Inte heller hade det islamistiska — dvs. odemokratiskt då de vill bl.a. införa s.k. ”islamofobi” som brottsrubricering och hädelselag samt att statsförvaltningen inte ska påverkas av religion, förutom kristendom i frågor om tradition och kulturhistoria — partiet Partiet Nyans kunnat uppstå p.g.a den stora invandringen av muslimer med en icke västerländsk människosyn och samhällssyn.)

  Angående Ulvaeus’ beskrivning av Putin… Vem är den mest moraliskt vedervärdiga personen, en ”skitstövel” eller en [svensk] ”rasist”?

  2021-07-29 Regeringen/SVT:s Gävleborgsredaktion, Facebook:
  ”…människor med utländsk bakgrund har tolkningsföreträde vad gäller rasism, då det är ett fenomen som inte drabbar vita personer [svenskar, min anm.]- de kan inte bli rasifierade.”

  Det är inte förvånande att kvinnor inte vågar rösta på SD (eller, gud förbjude, AfS). Vem vill ta risken att bli stämplad som rasist (enl. den nya och förvrängda definitionen) och exkluderas av familj [2], vänner, arbetskollegor och samhälle? Ingen, förutom dem med starkast självförtroende och minst att ta hänsyn till, t.ex. barn/barnbarn [3].

  (En svensk kan bara drömma om att få bli kallad ”skitstövel” i stället för ”rasist”. Skillnaden är som natt och dag: en lindrig förolämpning resp. den grövsta av anklagelser.)

  Sensmoralen är att det är lätt att anklaga/fördöma andra länders medborgare, diktatorer, då det inte får några konsekvenser. Men, att anklaga/fördöma landets egna medmänniskor får konsekvenser, till exempel en odemokratiskt vald regering som prioriterar sin subjektiva moral före demokratins villkor (yttrande/åsiktsfriheten och respekten för demokratins dömande instans rättsväsendet)…

  2021-03-30 Dagens Nyheter, fd. statsminister Löfven (S):
  – ”Stöd ska inte utgå från hur många procent man har utan från vad man står för. SD är ett rasistiskt parti som kommer ur nazismen.”
  – ”De har en rasistisk politik och det beror på de rötter som man har.”

  Måtte kvinnorna våga rösta i höst så som de faktiskt vill.

  Men jag tror att det är för sent. Svenskarnas rädsla för rasiststämpeln har varit, och fortfarande är, alltför stark i kombination med det prioriterade behovet att vara allmänt accepterad (enl. Kejsarens nya kläder-syndromet/fenomenet [5]), vilket har format ett mer eller mindre nytt land som inte längre tillhör mig/oss [4].

  (”swusch”, ljudet av handduken)

  [1]
  2007 SVT Rapport:
  ”Förra året tog Sverige emot rekordmånga flyktingar, över 27.000”
  Irakiska (i slöja): ”Det känns som hemma. Det känns som Irak eller nåt annat arabland. Jag trivs jättebra i Malmö.”

  [2]
  Aftonbladet 2010-10-08:
  ”Hjälp, min son är Sverigedemokrat”
  – ”Hon säger att hon för sin del tvingades bestämma sig, även om det gör ont. Hon vill inte ha någon kontakt.”
  — Har hon efter ett drygt decennium ångrat sig?

  [3]
  Rasmus Dahlstedt (skådespelare, manusförfattare, regissör; f. 1978)
  Antipodden (YouTube)
  2022-03-04 ”Avsnitt 37 – Julia Caesar”
  (tid 01:02:17 – 01:06:10)
  RD: – Du skriver under pseudonym. Varför gör du det?
  JC: – Jag ville ta hänsyn till mina anhöriga i första hand, och skydda dom.
  JC: – Jag tycker inte att barn och barnbarn ska behöva lida för vad deras mamma, farmor eller mormor gör.
  JC: – 2015 blev [jag] uthängd och fick ett enormt mediedrev emot mig, som drevs utav Expressen och Dagens Nyheter i första hand, men det pågick ju i alla media under hösten 2015 och med repriser efter det.
  JC: – Det har inneburit att jag i den glesbygd där jag bor, har svårt att skaffa hjälp till min fastighet.
  JC: – Jag har haft jättesvårt att skaffa hantverkare till olika saker på min tomt och mitt hus.

  Patrik Engellau (Det Goda Samhället) lämnade detta omdöme om ”Julia Caesar” i krönikan ”En redaktörs vedermödor eller när God Smak är viktigare än Liberalism” 2015-09-27…

  – På förfrågan svarar nämligen Thomas Gür, som alltid har rätt, att pseudonymskribenten är rasist.
  – Medredaktör Mattias Holmström, en pålitlig spanare, hittar följande tekniska bevisning i form av ett citat av pseudonymskribenten: ”Sedan andra världskriget har vi blivit indoktrinerade med den ideologiskt betingade myten att det inte existerar några raser och därför heller inga rasskillnader”.
  – Skribenten menar att det finns rasskillnader, jag kan inte tolka det annorlunda. Om detta inte är definitionen på rasist så vet inte jag vad rasist skulle kunna vara.

  [4]
  TV4 2014-12-24, fd. statsminister Fredrik Reinfeldt (M):
  ”Ägs det här landet av dom som bott här i fyra generationer eller nån som hittat på nån gräns? Eller är det här ett öppet land som består av de människor som kommer hit […] och det är vad dom gör av Sverige och för mig är det givet att det är det senare”.

  [5]
  Wikipedia: ”Bokens sensmoral används ofta för att symbolisera hur människor anpassar sig till gruppen, även när det är uppenbart för dem själva att gruppen har fel.”

  Gilla

 7. Man kan se propaganda som konsten att övertala andra att tro på något man själv inte tror på, sen kan man också passa på att ställa sig frågan varför propaganda är mer framgångsrikt när det gäller hat än när det gäller positiva känslor eller företeelser som gör någon glad och lycklig.

  Gilla

 8. Apropå insamling av kosing och vart våra skattepengar går till……vem skall ”luggas” för denna kostnad som sannolikt inte ens stämmer utan har friserats precis som vanligt…

  Enligt regeringen har ”pandemin” kostat staten 600 miljarder kronor.

  – Kostnaderna uppgår till cirka 600 miljarder sedan mars 2020. Det är ett astronomiskt stort belopp, sade finansminister Mikael Damberg (S) under en pressträff idag.

  Någon som minns vad Maggan ”haggan” Andersson ,som dåvarande finansminister ,berättade för oss våren 2020 ?
  Jo kostnaden för pandemin skulle hamna på 19 miljarder……..vem räknade på detta ? och hur fel var inte den kalkylen….det känns som om de ständigt har fel oavsett vad de säger eller gör……

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s