Vem bryr sig om 180.000 långtidsarbetslösa?

Långtidsarbetslösheten är rekordhög i Sverige. Flyttar man ihop alla långtidsarbetslösa kan det jämföras med Sveriges fjärde största stad – 180.000 och fler kommer det bli.

Detta hör delvis ihop med de senaste decenniernas oansvariga migrations- och integrationspolitik. Varannan invandrare i arbetsför ålder kan i dag inte försörja sig själv. 100.000 personer i Sverige har varit arbetslösa i mer än två år och det fortsätter öka enligt Arbetsförmedlingen. 80.000 har varit arbetslösa i 1-2 år och 60.000 riskerar att bli långtidsarbetslösa.

Denna grupp drabbas lättare av sjukdomar, såväl somatisk som psykisk och kan även fastna i missbruk samt kriminalitet samtidigt som hela familjer påverkas. Människor som slås ut är en samhällskostnad som är omöjlig att beräkna.

Ändå är detta ingen het valfråga inför höstens val eftersom det inte är en fråga som man vinner medelklassväljarnas röster på.

Denna stora grupp av människor är samtidigt en osynlig grupp som varken hörs eller syns. En grupp som inte kan organisera sig och göra sin röst hörd är ointressant för våra politiker – många har dessutom inte ens svenskt medborgarskap så att de får rösta.

Men även om intresset bland våra politiker är svalt, måste någon betala för deras oförmåga att driva en politik som fungerar och gynnar landet, någon måste år efter år slanta upp så att denna grupp människor som ökar för varje år som går försörjs. Den lotten hamnar så klart på skattebetalarna som borde kräva att de som styr gör något radikalt för att förändra den skadliga politik som missgynnar befolkningen eftersom det inte går att dela en kaka i hur många bitar som helst.

#vibetalar

Bildkälla: SR

14 reaktioner till “Vem bryr sig om 180.000 långtidsarbetslösa?

 1. Inte en politiker som bryr sig. En siffra i statistiken, hos FK och AF, är allt man är. Helst ska man bara försvinna och inte ligga till last oavsett hur man hamnade i arbetslöshet. Kan hända vem som helst när som helst och när det gör det så får man lära sig hur ”välfärden” fungerar……..

  Gillad av 2 personer

 2. Politikerna börjar förstå vad som väntar oss och då framstår 180.000 långtidsarbetslösa som en piss i Nilen. Det är inte många av dagens politiker som har varit med om en riktig nedgång och då menar jag när både inflationen, arbetslösheten, räntan, kronan, huspriserna och aktiemarknaden krackelerar samtidigt, alla börjar förstå att det kommer att skita sig problemet är att ingen vet när det sker. Efter uppgång kommer alltid nedgång marknaden fungerar på detta vis, det räcker att titta på naturen de åren de finns för många harar så kommer harpesten, för många rävar så kommer rävskabben osv detta är naturlagar som vi inte kan ro på och dessa lagar fungerar exakt på samma vis fast i den ekonomiska världen.

  Visst vi kan skjuta upp de, vi kan påverka dem till viss del men i slutändan kommer ändå lagen att träda i kraft och ju mer vi försöker påverka dem ju kraftigare blir fallet. Detta är ingen hemlighet problemet är att ingen politiker vill göra någon konsekvensanalys av läget utan alla verkar inbilla sig att allt ska bli som vanligt, och här kan jag redan säga att de kommer bli stora förändringar inom i stort sett allt, allt från matpriset(inflation) till huspriserna(räntan) till kronan(inget förtroende bland de som styr den svenska kronan) till aktiemarknaden( extremt höga förväntningar) till dagens bidrag(vem ska få vad)

  Med dagens politiker kommer vi antagligen bara bli fattigare, de har gått in på den vägen att ge/bidra/skänka/ge möjlighet till de som inte bidrar till vårt unika system, medan vi som betalar skatt och arbetar får bara mindre del av kakan medan de som inte borde vara i landet kan fortsätta leva som de har gjort innan på bekostnad av oss som betalar. De som har byggt vårt land och gett oss möjlighet att ta över ett rikt landet som det en gång var (dagens pensionärer) här har politikerna slagit ner på dem med full kraft, de får sämsta tänkbara vård i slutskedet av sina liv, de får betala för en vård jag knappt kan säga är vård mera som förvaring och de som våra politiker vill ska arbeta med detta kan knappt eller inte någon svenska alls. Detta är tacken efter år av uppoffringar för att vi ska få det bättre, för att vi ska få en bättre framtid, för att vi inte ska behöva genomlida samma lidande som dem och vad kan vi ge våra barn? Med dagens politiker inte ett skit, allt blir sämre för oss som arbetar medan politikerna ser sin chans till att både sko sig och få det bra mycket bättre än folket. Tänk på detta när ni ska rösta fram på höstkanten.

  Gillad av 1 person

   1. De finns två vägar att gå, som jag ser det, antingen skita i allt och låta katastrofen ha sin gång eller göra allt för att påverka utgången med alla medel som är tillåtna. Vissa dagar är katastrofen vinnaren medan andra gånger tänker man mer på framtiden, barnen och de som ska ta över samhället och de vi ger dem. Hur man än vill se på det så är jag rädd att vi kommer ha en problematisk framtid med hög inflation, hög arbetslöshet, hög ränta med de problem detta ger och jag tror som dig att vi redan vet valutgången, att alldeles för många är nöjda med dagens samhälle.

    Gillad av 2 personer

   2. Förmodligen har du rätt. Det verkar inte bättre. Motivationen att se den evidenta sanningen och bidra till lösningar tycks mig vara mycket låg.

    Gillad av 1 person

 3. Tvinga jordgubbsodlarna att anlita svensk arbetskraft istället för att dessa tar hit underbetalda plockare från utlandet. Bojkotta sk svenska jordgubbar så blir det kanske ändring i fälten. Svenska jobb till svenskar! Vad tycker jordgubbsodlaren och politikern för Medborgerlig Samling om det? Hycklaren Norden.

  Gillad av 1 person

 4. Varför inte skapa goda förbindelser med länderna österut, det gäller Iran, Kina, Ryssland, Indien, osv. det skulle skapa en massa jobb. Men förstås USA skulle inte tycka om det, och det är där svensk politik beslutas idag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s