Håll klaffen och var nöjd – obehagligt maktspråk från inrikesministern

Noterar att inrikesminister Mikael Damberg i går deklarerade att det inte är aktuellt med mer stöd till hushållen för att möta prishöjningar på el, drivmedel och livsmedel. Damberg avvisade matstöd och menar att det är uteslutet att röra matmomsen. Inrikesministern menar istället att det är upp till hushållen att ”anpassa sig” efter kostnader och att man inte ska tro att allt kompenseras av staten.

Det Damberg indirekt säger är att vi medborgare ska hålla käften och vara nöjda medan de ansvariga vägrar reda upp de problem man varit med och skapat samtidigt som man vill införa nya skatter, vilket är lätt att säga för en politiker som tjänar över 1,7 miljoner kronor per år.

Är det i sådana fall inte på tiden att även de runt 1 miljon personer i landet som försörjs med sociala ersättningar eller bidrag får  känna av när svångremmen dras åt och anpassar sig efter nya levnadsförhållanden? Det är väl inte meningen att svenska skattebetalare ska betala mer för mat, el och bränsle samtidigt som vi ska försörja miljoner andra som inte känner av att allt blivit dyrare?

När ska våra politiker för övrigt börja diskutera den omöjliga ekvationen att vi är för få som arbetar i Sverige, medan för många lever på bidrag? Eftersom det är en ohållbar situation borde det vara ett högprioriterat ämne nu när det är valår och priserna för vanliga människor stiger ytterligare samtidigt som vår migrationspolitik är lika generös som tidigare så att inströmningen av nya människor med försörjningsbehov är fortsatt hög, men varken våra makthavare eller journalister är intresserade av att beröra ämnet.

#onlyinsweden

#vibetalar

https://www.di.se/nyheter/damberg-stanger-dorren-for-matstod-man-far-anpassa-sig/

10 reaktioner till “Håll klaffen och var nöjd – obehagligt maktspråk från inrikesministern

 1. Damberg och gänget bryr sig väl inte ett skvatt om vanligt folk som redan lever på marginalen? Så otroligt less på dessa penningstinna politiker som bara snackar…..

  Gillad av 2 personer

  1. Vilka syftar du på skall hem? En del har inte ens ett land längre att flytta till. Nädu,det handlar inte om etnicitet men om värderingar och en muslim som bidrar till att återupprätta riktiga värdringar är mer värd än en hymlande och snusande Jimmie som ändå bara är Expos gissla. Jag tror inte att partiet Nyans dagtingar i abortfrågan, samkönade adoptioner etc. Svenskarna är inte kapabla att vrida Sverige rätt. Jag hoppades på SD men man har ändrat sig i så många viktiga frågor. Partiet Nyans har dessutom en reell chans att komma in i riksdagen och därmed påverka. De muslimska kvinnorna röstar dessutom som de skall till skillnad mot de etniskt svenska kvinnorna som undviker SD. Det var fult sagt uppstigersolen.

   Gilla

   1. Dessutom är risken obefintlig att Nyans kommer att bli infiltrerade av Baas och Leman. Har du varit på ett Nyansmöte så vet du kanske att det är förhandsanmälan och leg vid dörren. Expo vet så mycket känsligt om ledningen för SD att det aldrig kan bli ett självständigt och progressivt parti. De verkliga partiledarna för SD heter David och Jonathan. Baas och Leman i efternamn.

    Gilla

 2. Den som tror att makthavarna vill något annat än sitt eget bästa lever sannolikt i en ”Facebook” bubbla.
  Såg att man redan nu uppskattat inflationen i Sverige till ca 5% för 2022……undrar om någon levande själ tror på den glädjekalkylen ?

  Gillad av 1 person

 3. En orimlig lösning kan annars vara riksdagslön till alla. Gärna kombinerat med övriga förmåner som gratis övernattningslägenhet i Stockholm, fria resor och den gamla fina förmånen jobba 8 år och sedan pension. Ev ironi.

  Gillad av 3 personer

 4. Klar att det svider i en socialist själ när skatten ska sänkas, detta är emot allt de får lära sig i politiska hönsgården. Ska deras finanspolitik gå ihop så måste skatten höjas det är aldrig tal om att omprioritera eller ta bort, allt handlar om att tillföra nya pengar till detta sjuka system, som egentligen är helt unikt för Sverige men tyvärr helt slutkört av politiker som har skänkt bort våra pengar, fråga dem vart ”våra” skattepengar tar vägen!

  För den vanliga arbetaren väntar några magra år som om det vill sig illa kan bli klart mycket sämre, för våra politikerbroilers som sitter på pinnen just nu blir slakt färdiga när allt skiter sig. Med detta sagt så är de borta och har nya arbeten inom FN, World economic forum eller EU och skiter högaktningsfullt i hur det går för den vanliga svensken. Bara deras nya boskapsrösterna har det så bra som de har lovat dem så är allt frid och fröjd. Sen får de nya uppfödda broilerna ta vid och gissa vad vi kommer att få höra då? Jo nämligen att detta kan de nya broilerna inte påverka eftersom det var de gamla som förstörde systemet och har satt oss i skiten och där sitter vi, så de konsekvenserna är inte deras fel. (OBS detta är enda gången en politiker kan säga/stava till konsekvens och det handlar alltid om att skylla ifrån sig, då vet de alltid va konsekvenserna är. Lite märkligt är det allt att de alltid kommer på tal just i detta sammanhang)

  Att sen de svenska levnadsförhållandena kommer med all sannolikhet att bli sämre det skiter dessa politikerbroilers i för när allt kommer omkring så har de bara fått det ännu bättre än vad de hade innan och de som kommer att få svälta och genomgå de magra åren är vi vanliga arbetare som inte kan tillgodose oss en hög fet lön, fina förmåner och ett toppjobb, som politiker har möjlighet att missköta och ändå har chans att få ett toppjobb till.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s