EU har visat sin inkompetens som organisation och stängs ute från förhandlingarna

Det verkar som att Putin nu har hittat det han sökte efter i Ukraina och i dag ska fredssamtalen mellan Ukraina samt Ryssland inledas i Turkiet, där Ryssland bland annat sägs ha backat från kravet att Ukraina ska få gå med i EU (om Ukraina går med i EU, är Putin halvvägs inne eftersom har har delar av Ukraina).

Det är intressant att notera att Ryssland inte accepterar att Väst är med och medlar, vilket utrikesministern Sergey Lavrov utvecklade under en videokonferens med serbisk media i går då han deklarerade att det inte finns något behov av att inkludera varken EU eller USA som stödjer Kiev i konflikten.

We’re ready to give diplomacy a chance. That’s why we agreed to the talks, which are resuming in Istanbul. There are many examples of times when the achievements of diplomacywere shattered by Western colleagues. They can’t be trusted anymore.

I wouldn’t want to see any shuttle diplomacy from our Western partners, because they’ve already done their ‘shuttling’ – in February 2014 in Ukraine and in February 2015 in Minsk”.

In February 2014, the EU became the guarantor of the agreements between Ukraine’s then-president Viktor Yanukovych and the Maidan protesters in Kiev. It was a pinnacle of diplomacy. But, the next morning, the opposition spat on that diplomacy, and the EU had to swallow it.

Yanukovich ended up being deposed after violent clashes and fleeing the country, and the new Ukrainian authorities soon sent their military to the eastern regions of Donetsk and Lugansk, where most of the population had refused to recognize the coup in the capital.

In September of the same year, the Minsk I agreement between the breakaway republics and Kiev was reached in the Belarusian capital, having been negotiated by Ukraine, Russia, Germany, and France in the so-called Normandy Format. The deal called on the two sides to stop fighting, organize prisoner exchanges, allow deliveries of humanitarian aid, and withdraw heavy weaponry.

The diplomacy then reached new heights in February 2015, when the agreements that were signed in Minsk ended the war in eastern Ukraine and opened the way to restoring Ukraine’s territorial integrity by granting a special status to the Donbass.

The second agreement, Minsk II, introduced another ceasefire and paved the way for administrative and political reform in Ukraine as well as for autonomy and local elections in the Donbass republics. However, Kiev’s Western backers were subsequently unable to persuade the Ukrainian government to fulfil its promises.

The European Union has proven its incompetence as an organization that is capable of fulfilling the agreements being reached”.

Följderna av EU:s hantering av konflikten är något som kommer drabba hela EU inklusive Sverige och speciellt alla företag som har affärsrelationer med Ryssland som visat sig på styva linan, men nu tror att allt ska bli som vanligt så fort fredsavtalet är underskrivet.

Ryssland behöver inte EU, men EU behöver Ryssland för import av spannmål för vår matproduktion och gasberoende. Det är för övrigt intressant att EU:s Ursula von der Leyen har tecknat gasavtal när världsmarknadspriserna var som högst.

I slutändan är de stora förlorarna det europeiska folket som får betala ett orimligt högt pris för politikeradelns inkompetens.

https://www.rt.com/news/552849-lavrov-ukraine-talks-eu/

7 reaktioner till “EU har visat sin inkompetens som organisation och stängs ute från förhandlingarna

 1. Nej, EU behöver inte Ryssland. Vad ska vi ha dem till? Vi behöver ett fritt Ukraina som vi kan samverka med. Låt Ryssland skämmas för sitt beteende.

  Gilla

  1. En gång i tiden trodde jag att SD skulle kunna vara den kraft som vred Sverige rätt igen men numera anser jag att svenskarna inte är kapabla att själva få sitt land på fötter. Vi behöver hjälp utifrån på alla sätt bland annat ekonomiskt och kulturellt. Det finns krafter som på ett fredligt sätt vill hjälpa oss men du är förgäves hoppfull och tror att vi klarar det själva,det gör vi inte. Sverige hade inte varit klassat som det näst farligaste landet för kvinnor ifall rättrådiga och förnuftiga krafter hade tillåtits styra. SD är kapat av samma krafter som styr alla de andra riksdagspartierna och det vet du.

   Gillad av 1 person

   1. Ja att svenska folket inte verkar förstå var vi befinner oss är ju helt klart. Att rösta på stollepartier verkar ju fortfarande utbrett. Att Sverige skulle vara särskilt farligt för kvinnor hör jag ibland. Isåfall måste resten av världen vara ett paradis för kvinnor. Så där tror jag faktiskt inte att det är sant. Men, det måste bli värre för svenskar innan det kan vända. Lite fler skjutningar så kanske några till fattar vart vi är på väg. Vilka utifrån som skulle kunna hjälpa oss vore intressant att veta. Jag ser inga. Vi får reda ut oredan själva.

    Gilla

   1. I ett vidare perspektiv, kommer det överhuvudtaget att finnas mat på hyllorna. Inflationen skenar, energipriserna skenar, räntorna kraftigt på väg upp, egnahemsägare kläms allt hårdare mellan stigande levnadskostnader, räntekostnader, högre priser, och inflation. Förr kunde man alltid sälja och nedgradera, men kommer det att finnas köpare till de priser som nu gäller. Det ser inte ut som en mjuklandning, och allt drivs av dessa USAs sanktioner. Tillfällena för icke västliga länder är enorma, i västländerna, alltså EU och USA, det motsatta.

    Gillad av 1 person

  2. ”EU behöver inte Ryssland” OK, kanske bäst att stänga av gasen då när den är så irriterande. En rubrik idag säger ”Kommer Ryssland att kunna återvända till världsscenen”, men det behöver dom inte, för den scenen har just flyttat österut. Nu är det gamla förlegade artisterna, USA och EU som måste komma och knacka på dörren och be att få bli insläppta.
   Svenska media fortsätter oförtröttligt att sprida amerikansk krigspropaganda. ”Väst” är inte längre världens mitt och referenspunkt. Den har nu flyttat österut. Det ser i alla fall ut som om USA diktaturens plundringståg över världen snabbt närmar sig slutet.
   Propaganda, desinformation och rashatet fortsätter i svenska media som att ljuga och vilseleda. SVT skriver idag att ”Ryssland har konsekvent ljugit om vad de gör i Ukraina”, men det har dom ju inte alls gjort. Ryssland har tvärtom varit mycket tydliga och öppna med sina målsättningar. Däremot har journalister och media som MSM och SVT blåljugit grovt och systematiskt, och gett ett helt förfalskat bild av vad som pågått. Det ljuget och desinformationen har blivit det normala i väst, även när det gäller allt som skrivs om Kina. Propagandans värsta skräck är sanning och fakta, vilket har levererats bland annat av ryska media som RT och Sputnik, varför dessa har blockerats för att om möjligt inte kunna störa det statliga svenska och amerikanska propagandaflödet.

   Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s