EU har lagt beslag på medborgarnas makt och är inte ansvariga inför någon

Att EU-ledamöterna själva kritiserar organisationen hör väl inte till vanligheterna, men MEP Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) sade många bra saker när han häromdagen påpekade att den europeiska unionens institutioner har tillskansat sig medborgarnas makt som de varken har auktoritet eller rätt att göra samtidigt som de inte är ansvariga inför någon.

”EU-kommissionen inrättades ursprungligen som ett tjänstemannakollegium för att genomföra det som medlemsländerna kommit överens om, men nu kan man konstatera att de alltmer agerar som en slags europeisk regering som vill diktera medlemsländernas politik. Medborgarna undrar främst vilka dessa människor är som inte har blivit valda av någon. Teknokrati är inte demokrati.

EU-domstolen inrättades ursprungligen för att granska tillämpningen av de europeiska fördragen. Genom att antaga en bred och aktivistisk tolkning av fördragen ställer domstolen sig över medlemsstaternas författningar på områden där den inte ens har jurisdiktion. Den ger sig själv befogenhet att bedöma medlemsländernas interna organisation, göra politiska val och till och med skriva om lagar där det inte finns någon överklagan. Även i samband med denna fråga undrar medborgarna vilka de där världsdomarna är som inte har blivit valda av någon. Juristokrati är inte demokrati.

Kommissionen och domstolen samarbetar sedan för att ta bort deras rösträtt och ekonomiskt utpressa de medlemsstater som inte vill böja sig för den liberala sharian genom att undanhålla miljarder från Coronafonden. Det står nu klart att det här aldrig handlade om Corona, utan om makt och kontroll. Detta maktbeslag säljs sedan in som ett försvar av den demokratiska rättsstaten. Det kan verkligen inte bli mer hycklande än så här.

Rättsstaten kan bara vara demokratisk om den respekterar folkets suveränitet och därmed demokratin. Staternas organisation och politiska val bör inte bestämmas av domare och tjänstemän i Europeiska unionen, utan av nationalstaterna själva. De är trots allt demokratiskt legitimerade av sina befolkningar; Europeiska unionen är inte det. Europeiska unionen är helt utanför gränserna och förvandlas till något vi aldrig anmält oss till. Britterna har dragit sina slutsatser och har varit de första att lämna, men om vi fortsätter så här kommer de definitivt inte att vara de sista.”

Ord och inga visor! 👏

Det är synd att våra riksdagspartier sålt sig till EU-korruptionen som söndrar och härskar istället för att ena samt samarbeta för det europeiska folkets bästa som var tanken från början. Tur att det finns alternativ utanför riksdagen som tydligt kräver en swexit, men den stora massan sover tyvärr vidare och inbillar sig att Sverige behöver kontrollorganet när vi tvärtom hade klarat oss utmärkt utan – för att inte tala om hur många miljarder per år som vi kunde lagt på mer prioriterade saker, som vår egen nedmonterade välfärd till exempel.

#swexit

2 reaktioner till “EU har lagt beslag på medborgarnas makt och är inte ansvariga inför någon

 1. Piper citerar den belgiske EU-ledamoten Tom Vandendriessche (Vlaams Belang; jämförbara med Alternativ för Sverige, AfS)…

  ”Det står nu klart att det här aldrig handlade om Corona, utan om makt och kontroll.”

  Makthunger anges ofta som drivkraft och syfte, till exempel gör Sverigedemokraterna det antagandet i synen på Socialdemokraterna.

  Det är mer sannolikt att drivkraften/syftet är så som Piper beskriver EU: ”… samarbeta för det europeiska folkets bästa som var tanken från början”.

  Makt är nödvändigt för att styra mer eller mindre ointresserade, oinformerade och/eller ovilliga medborgare (enligt makthavarnas bedömning) i önskad/rätt riktning, för folkets och nationens bästa — PM Trudeau om syftet med vaccinationstvång, 2021 okt.: ”But no one is safe until everyone is safe”.

  Det kan vi se hos historiens olika härskare/diktatorer, bl.a. Josef Stalin (f. 1878), Mao Zedong (f. 1893) och Adolf Hitler (f. 1889).

  Moderna exempel är Europeiska Unionen (Wikipedia: ”det mest långtgående överstatliga samarbetet i världen”) och regeringars agerande under Corona/Covid-situationen. Till exempel Nya Zeeland, Australien, Österrike och Kanada vars premiärminister Trudeau har som det enda (?) demokratiska land förbjudit ”ovaccinerade” kanadensare att lämna landet (travel.gc.ca/travel-covid) och deklarerar följande om demonstranterna (”Freedom Convoy”) mot dennes vaccinationstvång:

  – ”small fringe minority”;
  – ”holding unacceptable views”;
  – ”do not represent the views of Canadians”;
  – ”They don’t believe in science/progress”;
  – ”are very often misogynistic and racist”;
  – ”Do we tolerate these people?”;
  – ”Over 80% of the population of Quebec have done their duty [PLIKT] by getting the shot [vaccinering]”

  Det är svårt att tro att dessa uttalanden kommer från en statschef i en demokrati; jag har hittills inte hört någon kommentar från riksdagspartierna.

  Den kanadensiske hobbyjournalisten och advokaten Viva Frei (David Freiheit, 1979; Wikipedia: ”right-wing to far-right”) har sammanställt en 5-minutersvideo med uttalanden (23/3) från några EU-ledarmöter om PM Trudeaus EU-besök:
  Rumble.com: ”5 minutes of Justin Trudeau getting ROASTED by European Parliament”

  Jag känner mig mer och mer distanserad/alienerad av folk i detta land och det är inte troligt att något ”alternativ utanför riksdagen” kan få en maktställning. Som nämnt i tidigare kommentarer står hoppet till att kvinnorna vågar (!) lägga beslag på makten i höstens val, för allas bästa (Sveaut/swexit)…

  2016-01-27 Expressen Debatt, forskare vid Göteborgs universitet:
  ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller MED RÅGE varit Sverige största parti.”

  Det är häpnadsväckande att folk, journalister och politiker inte reagerade på denna nyhet — SD skulle ha suttit i regeringen.

  Eller detta…
  2021-03-30, Dagens Nyheter, fd. statsminister Löfven (S): ”Stöd ska inte utgå från hur många procent man har utan från vad man står för. SD är ett rasistiskt parti som kommer ur nazismen.”

  Kan man konstatera att det inte finns mycket kvar av demokratin i Sverige, på grund av åsiktsförtrycket (rädslan att bli betraktad som ”rasist”; går det att beskriva det på något annat sätt?) från vänninor, arbetskollegor och övriga i landet?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s