Mer vapen har aldrig skapat fred

Jag trodde i min enfald att Sverige skulle nöja sig med att skicka vapen till Ukraina en gång och få sin efterlängtade klapp på huvudet, men icke. I dag fattade riksdagens finansutskott ett enigt beslut om att regeringen ska få rätt att skicka ytterligare 5.000 pansarskott till Ukrainas militär – även Vänsterpartiet föll till föga och gav sitt medgivande.

Riktigt bedrövligt att Sverige väljer att skicka mer vapen i en pågående konflikt och därmed bidrager till att fler människor kommer att dö. Jag skäms faktiskt över att våra krigshetsande politiker inte kunde sansa sig. Vad sänder detta för signaler till våra barn som får lära sig att krig är fel och att man ska fördöma vapenhandel?

Tes: Det är fel att skicka vapen till länder i krig och diktaturer samt vapenhandel är en bromskloss i kampen för hållbar fred, MEN det är ok när vi gör det!

Dessutom verkar få ha koll på vilka det är Sverige stödjer samt vilka konsekvenser det kommer att få, men vartefter alltmer kommer fram om de nynazistiska inslagen i Ukraina, Azovbataljonens betydelse samt frågetecknen kring president Zelenskyj, lär nog många ångra sitt hyllande av dessa ogenomtänkta beslut – då är det dock för sent och ställningstagandet är redan gjort.

Noterar också att Zelenskyj som tidigare gnällt hos såväl Nato som EU och krävt mer stöd i morgon ska prata inför Sveriges riksdag via länk, något som talmannen Andreas Norlén känner sig hedrad över. Har någon koll på vart pengarna som vi skickat tar vägen? Vilken tur att våra politiska ledare fattat beslut om att bistå Ukraina med mer vapen istället för att kräva dialog, nu kan de känna sig extra goda när Zelenskyj ska tacka Sverige för bidraget.

Även om rysk media i Sverige är censurerat, så är den ryska befolkningen nu fullt medveten om att Sverige är en del i kriget mot Ryssland i och med att det presenterats i deras nyheter i dag, vilket troligen lär skapa problem för svenska företag i framtiden.

#itsokwhenwedoit

https://www.friatider.se/sverige-skickar-annu-fler-vapen-till-ukraina

https://www.rt.com/news/552580-sweden-germany-weapons-ukraine/

19 reaktioner till “Mer vapen har aldrig skapat fred

 1. Jaa antingen gör man in och hjälper med alla medel, eller så hjälper man med vapen och förnödenheter, eller så hjälper man med förnödenheter mat och sjukvård et. al….
  Ett land har invaderat ett annat land…. reasoning behind är ibland tydlig ex.vis. Irak WMD, Libyen skapa demokrati…. osv det som hänt är att det inte alltid gått att nå målet….. Libyen demokrati nja Libyer hade det ganska bra innan ingripandet….. rörande Irak fann man inga WMD dvs det fanns inga för om man hittat ett enda…. well….. det hade visats på varenda TV-kanal i väst…. det gick ganska fort att ”toppa” i båda länderna sedan kommer efter varje ingripande en massa brus med de som inte gillar ingripandet….. terror osv osv…
  MEN antingen är man en överlägsen ingripare och då blir resultatet som i fallen ovan med flera andra….. rörande Ukraina blir det lite underligt att vi inte ser ett nytt Irak eller ett nytt Libyen…. MEN både Irak och Libyen hade väsentligen mer militär….. MEN det skulle förvåna många om Ukraina klarar denna invasion utan massiv hjälp från andra länder…. dvs ett stöd leder antingen till att inkräktaren kastas ut eller så blir det en långbänk….. väntar väst, NATO, USA et. al. på att hitta en spik att hänga hatten på för att ingripa med ”boots on the ground”, ”no fly zone” osv…. för att dra detta vecka efter vecka, låt människor lida och dö, fly till andra länder osv….. varför…. menar även för oss i Sverige vore det bättre att det skipas fred så att inte ännu en flyktingvåg sköljer över oss…. vi tar ju emot mest ekonomiska flyktingar numer, anknutna osv…. så enda sättet att hjälpa Ukrainare är ju att vi repatrierar för att bereda plats…..

  Gillad av 2 personer

 2. Folk här försöker formulera sina grumliga tankar, gott så då jag är oerhört mycket för en fri debatt. men faktum kvarstår, Putin bryter mot krigets lagar och mänskliga rättigheter. Läs gärna FN stadgar om referenser önskas. Jag önskar Ukraina allt gott och mycket fler vapen. Och som sagts tidigare, Herr Putin är välkommen till en tribunal i Haag,

  Gillad av 1 person

  1. OJ ingen tvingar dig att lämna din filterbubbla, så kanske du bara ska sluta läsa inläggen som rör Ukraina och släppa din dryga attityd som du har när du svarar på vissa kommenterar. 👍

   Gillad av 2 personer

 3. Jag tror det är få som tycker att kriget är något bra och meningsfullt. Själv tycker jag det är fasansfullt, liksom alla krig. Men det våran riksdag och regering nu gör när dom skickar vapen, det är att likna dom vid matadoren som står med det röda skynket framför tjuren på arenan. Det triggar Putins ilska ännu mer. Han är en strateg, men också känslostyrd, inte som tjuren Ferdinand, lugn och timid. Och att dessutom diskutera Natointräde mitt under kriget gör det inte bättre, det är som att ställa sig med det röda skynket ggr 2. Det tar tid att bli Natomedlem, så, från att ha skickat in ansökan till den eventuellt blir godkänd, hinner Putin reagera flera gånger om, då befinner vi oss i samma situation som Ukraina. Jag är rädd att våra chanser att slippa krig har minskat drastisk bara genom att skicka vapen till Ukraina, Putin tycks mig vara något arg.
  Vänligen Nina

  Gilla

  1. Inte nog med att Ryssland har ett ont öga gentemot Sverige, vi har även ett förhöjt hot från Iran och Kina enligt Säpo. Det är bara att konstatera att Sverige inte sällar sig till dom mest populära länderna. Ursäkta uttrycket, men hur man än vänder sig så har man ändan därbak. Spelar det nu någon roll hur vi gör…I Nato, att vara eller icke vara…det är frågan. Historien kommer visa bilder.
   Vänligen Nina

   Gilla

   1. Anser du att vi ska vika ner oss för busar? OK då, du vill leva i förtryck. Jag vill leva i ett fritt land så jag anser att Sverige måste fortsätta att stå upp för demokratin. Jag är glad att Sverige hjälper Ukraina med vapen. Ukrainarna får utkämpa västvärldens krig mot en otäck granne. Det gör de med bravur. Förhoppningsvis kommer Ryssland inte att kunna angripa nåt mer land när detta är klart. Vad gäller Iran. Skitland, eller ja det finns många bra iranier men regeringen där är skit så vad de tycker kan vi strunta i. Kina? Tja jag tror att de har förstått att man inte ska ge sig på ett demokratiskt land.

    Gilla

 4. Nähä, så atombomberna som USA släppte över Japan fick dem inte att ge upp? Blir jag angripen så försvarar jag mig. Den som viker sig får stå sitt kast. Tyvärr Jenny, krig är otrevliga saker. Vill man undvika att hamna i dem så måste man kunna vinna kriget. Eventuell motståndare ska få detta klart för sig. Varför tror du att Putin är så kaxig? Kan det bero på hans ständiga hot om kärnvapen? Utan dem är han den lilla lort som han är.

  Gilla

   1. Självklart har han sina idéer. Visst verkar han desperat. Hur gjorde Hitler när det sket sig? Han tog livet av sig. Så vi får se hur Putte beter sig.

    Gilla

  1. Du frågar om jag anser att vi skall vika ner oss för busar…Nej, absolut inte, det är inte det jag säger. Och blir vi invaderade så skall vi absolut förvara oss. Om du reflekterar över det jag skriver, så kanske du kan se att det jag försöker säga, det är att man inte skall trissa någon som redan är upphetsad. Att ställa sig med ett rött skynke framför en upphetsad tjur (Putin) och sen inte förvänta sig att tjuren (Putin) skall gå till attack, det liknar jag nästintill vid ett självmordsförsök. Risken för invasion ökar. Med det sagt så kan ingen ändå garantera att Ryssland inte skulle invadera oss även om matadoren inte ställer sig med ett rött skynke framför tjuren (Putin). Men som sagt, risken ökar.
   Vänligen Nina

   Gilla

   1. Hoppsan, du vill att vi försvarar oss om vi blir angripna. Men Ukraina ska inte göra det tydligen. Jag har svårt att hänga med i svängarna här. Men det är jag det. Hur försvarar man sig om man blir angripen? Man använder vapen. Hur gör man om ens vapen tar slut? Man ber vänner att skicka mer vapen. Har man vänner så skickar de vapen. Har man inga vänner så går man under. Jätteenkelt. Nu ber Ukraina oss om vapen. Då skickar vi dem. Om vi inte gör det är vi bara små lortar för att låna ett uttryck från Astrid Lindgren. Putin har tagit sig vatten över huvudet. Han klarar inte att ge sig på oss nu. Så jag är inte rädd för honom. Jag är glad att en enig Riksdag godkände ytterligare 5 000 pansarskott.

    Gilla

 5. Till Uppstigersolen.
  Jag förstår din tankebana, och den är fin, gentemot Ukraina. Jag kan ha fel men uppfattar att du tänker ”krig”, medans jag utgår från tankebanan ”fred”. Jag har inte hört någon säga att man inte skall hjälpa Ukraina, och vi hjälper Ukraina,med mat, med hygienartiklar, med medicin, med pengar…mycket pengar, och sanktioner. Men jag ställer mig en fråga.: Hur skall vi kunna fortsätta hjälpa Ukraina, om vi själva hamnar i krig? Jag förväntar mig inte att du skall hålla med mig, och det är ok.Men jag har försökt få dig att förstå hur jag tänker. Nu orkar jag inte följa den här tråden mer, för jag tror inte att vi kommer längre, med all respekt.
  Vänligen Nina

  Gilla

  1. Självklart kan vi inte hjälpa Ukraina om Ryssland ger sig på oss. Men jag är till skillnad från många säker på att Ryssland inte har kapacitet att ge sig på oss. Vi är inte granne mot Ryssland så han måste först passera några länder. Säger han , ursäkta att jag tar vägen över er men jag är på väg till Sverige? Visst kan han skicka några raketer. Men jag tror som sagt att han inte har så många kvar. Om vi inte talar kärnvapen.

   Gilla

 6. Att Sverige skickar kanonskott till Ukraina är inget annat än skandal och Maggan ”Haggan” Andersson kommer att få det hett om öronen utifall att kriget sprider sig likt ”Delta” eller ännu värre ”Omikron”…..Hennes tidigare ovetenskapliga uttalanden om att man som vaxxad borde undvika att krama ovaxxade känns i sammanhanget som en petitess (ankskit) när hon nu utan att tveka aktivt bidrar till fler människors lidande och död i ett krig…..ett krig som är ”framavlat” av maktens män och precis som vanligt blir folket de stora förlorarna…..kan garantera att vi snart får se Black rock och Vanguards förmögenheter stiga likt en Tomahawk robot……ännu en gång efter en ”kris”…..ingen som tycker att tajmingen är lite för bra för att vara sann ? Har sagt det förut och säger det igen …nästan ingenting som sker idag sker utav en slump och jag är helt säker på att Ukraina ”offrades” för att få krigsindustrin att åter blomstra men även hjälpa till med att ”sopa” igen spåren efter år av penningtvätt och korruption som Ukraina varit centrum för åt makteliten i decennier…….minns när Sveriges regering föreslog att man skulle ösa tusentals ton med betong över ”Estonia” strax efter olyckan…….den här gången blev det pansarskott….. att snabbt gömma bevis är i alla fall något som våra makthavare på Tellus har gemensamt.

  Gilla

 7. Tack Jenny för att du orkar fortsätta skiva om detta, men det hjälper föga för i Sverige finns värdens mest hjärntvättade människor som inte klarar av att varken se eller tänka utanför pk-boxen. T o m i USA är folket mer vakna än här, där verkar rätt många ha insett att samma globalister som orkestrerat hur många krig som helst, har wmd labb i massor av länder, plandemin, ”vaccin” osv, också ligger bakom det som nu sker. Men jag har slutat diskutera detta också liksom covidiotin och giftsprutan, det löns banne mig inte.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s