1 miljard Euro till vapen medan folket blir allt fattigare

Efter två års diskussioner spikades i dag under ett stormöte med EU:s alla utrikes- och försvarsministrar i Bryssel den så kallade kompassen, som är en sorts handlingsplan för EU:s säkerhets- och försvarspolitik på väg mot år 2030 som handlar om hur EU-länderna tillsammans ska kunna satsa och samarbeta för att hantera framtida kriser, möta hybrid- och cyberhot samt utveckla försvarskapacitet som kan behövas. 

Under mötet diskuterade man även mer hjälp till Ukraina, för det EU gjort hittills tillsammans med USA:s generösa bidrag är inte nog och ministrarna gav sitt klartecken till att fördubbla stödet för vapeninköp från EU:s så kallade fredsfacilitet, en EU-fond utanför budgeten där totalt en miljard Euro nu ska finnas tillgängligt.

En miljard euro till vapeninköp, smaka på den samtidigt som folket lider med skyhöga el-, mat- och bränslepriser, en sviktande välfärd samt okontrollerad grov kriminalitet. Men till ”rätt” saker finns det alltid pengar.

Även Sverige har mer militär hjälp på gång som man jobbar med enligt försvarsminister Peter Hultqvist (S). Utrikesminister Ann Linde säger sig dessutom inte ha något emot ett totalstopp för import av rysk energi. Känns skönt att ha ansvarstagande ministrar som håller i taktpinnen!

I slutet av veckan ska EU-länderna för övrigt hålla toppmöte där även USA:s president Joe Biden ska deltaga, som definitivt sitter med fingrarna i syltburken i Ukraina efter sin korruptionsskandal tillsammans med sonen Hunter. Men vi betalar så gärna eftersom det är för en ”god sak” – åtminstone på pappret.

#yourtaxmoneyatwork

Bildkälla: GP

21 reaktioner till “1 miljard Euro till vapen medan folket blir allt fattigare

  1. Propaganda ni matas med är värre än den nazisterna en gång hjärntvättade tyskarna med. Visste ni att striderna i Mariupol inte är strider mot ukrainare. Det är strider mot nazisterna. Mariupol är dagens Berlin. Bombningen av barnsjukhuset är bevisat en bluff. Likaså bombningen av teatern. Vi väntar på mer info om den förmenta blomningen av skolan. Pansarskotten Sverige skickade gick till nazisterna. Ögonvittnen berättar. Nazisterna går in i ett vanligt bostadshus, jagar ner alla, gamla, barn, kvinnor, till bottenvåningen där dom får veta att om dom flyr skjuts dom omedelbart. Mänskliga sköldar. Sedan etablerar sig nazisterna på de över våningarna för att skjuta mot mål runt byggnaden. När ryska styrkor skjuter mot dom gastar propagandan att Ryssland skjuter mot civila och civila bostäder. Det rapporterar sedan svenska systemmedia.
   Idag har Expressen en artikel skriven av Sverige paradbedragare om hur Kina skall stoppa aborter. Jag läser originalen i Kina, och artikeln är så falsk och verklighetsfrämmande att den kunde komma från ett parallellt universum. Rätt igenom de grövsta av falska lögner. Späckad med faktavidriga påståenden. Detta är vad ni tvångsmatas med.
   När jag nyligen skrev till en mycket känd journalister på DN och påpekade och bevisade ett flertal sakfel, fick jag ett snottigt svar med innebörden att det där begriper jag inte så jag skall inte lägga mig i och kan lika gärna hålla klaffen. Det beskriver mycket väl vilken inställning journalister och media har mot pöbeln.

   Gillad av 2 personer

 1. 10 miljarder till hjälp för att Ukraina ska kunna försvara sig. Alldeles för lite. Skicka mer. Ukrainare utkämpar västvärldens strid mot en galning.

  Gilla

 2. Med risk att både bli hängd och skinnflådd, men min tanke är varför ens slänga in pengar i en eldhärd, får de inga pengar eller vapen kan de inte kriga och kriget tar slut.

  Någon av parterna vinner och står som segrare, men ju mer de kastar in i såsom vapen och pengar, desto mer lidande blir det och ju fler döda blir det och ju längre tid kan de strida mot varandra. Enkel problematik.

  Men vad vet jag en enkel liten man som ser på problemet från min synvinkel.

  Gillad av 4 personer

  1. Jag anser inte enbart att du har rätt, men att du, till skillnad från de krigshetsande trollen här inne har ett hjärta för folket i Ukraina.

   Gilla

 3. Gringos synvinkel är starkt diversifierad från min. Att inte ge Ukraina stöd i form av ekonomi och vapen leder inte till seger för någon. Det enda som kan hända med ditt resonemang är att despoten och kommunisten Putin erövrar ett fritt land. Jag har förstått att många här önskar det! Men mitt råd är! Tänk om och tänk rätt.

  Gilla

  1. Monopolkapitalisten Putin är ingen ”kommunist”. Kommunisterna i Rysslands demokrati ligger på ca 10-20%.

   Gilla

  1. Föreslår att bjuda in internationella experter och analysera vad de har pysslat med där inne.

   Gilla

  2. Om? ,,, Problematisera din din tes och formulera en fråga! Du får svar när du lärt dig ställa en fråga.
   Exempel på inledning av en fråga är: Vad, vem, varför etc.
   Jag ska ge dig en ledtråd. Skiter björnen i skogen?

   Gilla

 4. Man har med lobbyisternas skrämselpropaganda förflyttat världens biljon ”investeringar” ,tidigare till Big pharma, till Krigsindustrin….och ALLA är vinnare ….förutom flocken som givetvis får stå för notan…………

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s