Planerade terrorattacker mot diplomatiska mål i Ukraina avslöjade och Zelenskyj förbjuder oppositionen

Vid en presskonferens i går framkom det att rysk militär har avslöjat en plan av ukrainska nationalistgrupper med målsättningen att attackera diplomatiska faciliteter tillhörande USA och andra länder i västvärlden i den ukrainska staden Lvov.

Informationen avslöjades av en officer vid Ukrainas säkerhetstjänst SBU, som frivilligt överlämnat sig till ryska styrkor och var direkt inblandad i att organisera samt träna sabotage- och terroristgrupper att arbeta i områden befriade från nationalister. Den ryska militären ska ha fått en lista över SBU-agenter och andra individer som är involverade i dessa aktiviteter.

Officeren ska ha pratat om planerade terroristattacker i Lvov mot anställda och faciliteter för de diplomatiska uppdrag som upprätthålls av USA samt andra västerländska nationer. Kievregimen ska vara fullt medveten om nationalisternas planer, men inte ha gjort något för att förhindra dem.

Målet med attackerna ska vara att anklaga Moskva för att ha utfört dessa i syfte att pressa Nato-länderna att skicka mer vapen och etablera den länge efterfrågade “no-fly zonen” över landet.

Hade det här iscensatts enligt plan hade vi sett nya svarta rubriker om Ryssland och återigen kan man ifrågasätta medias bild i krigföringen eftersom de uppenbarligen bara rapporterar till favör för den ena sidan, vilket vi sett otaliga exempel på de senaste veckorna då det framkommit att medias bild inte stämmer överens med verkligheten. Att de använt bildmaterial som inte ens är autentiska eller från korrekt plats för händelsen är heller inget som kritiseras öppet.

Det är för övrigt intressant att notera att ”hjälten” och tillika Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj som ska stå för demokratiska värden, har beslutat att förbjuda elva konkurrerande politiska partier, bland annat det största oppositionspartiet i Ukraina ”Oppositionell plattform – för livet”, som samtliga anklagas av Zelensky för att vara förrädare och ha band till Ryssland.

Frågan är hur länge till västvärlden kan stå bakom någon som tydligt går emot demokratiska värderingar och dikterar villkoren för vem som för talan för folkets intressen.

https://www.rt.com/russia/552316-us-diplomatic-mission-attack/

https://www.friatider.se/zelenskyj-forbjuder-oppositionen

25 reaktioner till “Planerade terrorattacker mot diplomatiska mål i Ukraina avslöjade och Zelenskyj förbjuder oppositionen

 1. Vi ser mängder av sådana här falsk flagg operationer just nu, plus en strid ström av propaganda, helt efter nazisternas gamla manualer, men det är ganska klumpigt. Först var det barnsjukhuset som bombats, trots att det tidigare dokumenterats på FNs säkerhetsråd att det verkligen hade utrymts av Azovbataljonen och sedan sprängts. Sedan var det teatern där tusentals hade dödats av ryskt bombflyg, men dom hade skickats ner i skyddsrummet och sedan sprängde Azov byggnaden. Ingen skadades. Sedan talar man om Mariupol och förstörelsen, men alla media mörkar att det är nazisterna i Azovbataljonen som Ryssland slåss mot, och det är dom som spränger byggnaderna.

  DN, Expressen och Aftonbladet är bland de värsta lögnarna. I veckan skrev jag till en mycket känd journalist på DN och påpekade och bevisade ett otal grova fel i hans artiklar. Kanske inte oväntat, jag fick ett mycket oförskämt svar som gick ut på att detta hade jag inte med att göra så jag kunde lika väl hålla klaffen. Mitt rebutt fick jag, förutsägbart, inget svar på. Tro inte på media.

  Gillad av 1 person

  1. Hur media vågar ljuga så dåligt är ett mysterium. Ett större mysterium är varför fåtalet idioter fortfarande betraktar eländet.

   Gilla

 2. Börjar bli trött på alla rapporter i media, som anger att ‘Ukrainas armé’ har gjort si och så. Detta utan att nämna nationalgardet, dvs Azov-bataljonen, står för en del av operationerna, men det är medvetet gjort. Annars hade den förmedlade bilden sett klart annorlunda ut. Att visa att ryssarna slåss mot ny-/nationalsocialister är tydligen inte viktigt, utan är snarare viktigt att inte göra det. Vad betyder det i realiteten? [ret]

  Gillad av 3 personer

  1. Det är ensidig propaganda och absolut inte det som vi betalar för och det är inte det SVT/SR har lovat att leverera, vilket skall vara någorlunda objektivt i allmänhetens tjänst och skall drivas självständigt utan inflytande från politiska, kommersiella och andra intressen i samhället.

   De skall vara pålästa och ställa svåra frågor till alla som kommer in i studion! …men så är det oftast inte, med få undantag.

   Gilla

  2. DN skriver om Azovbataljonen och nynazisterna i Ukraina idag (23 mars). De lyfter fram att de anklagas av FN för humanitära brott men påpekar också att de utgör en marginell del av Ukrainas väpnade styrkor (mindre än en halv procent) och att inget högerextremt parti ligger i närheten av att ta sig in in parlamentet. Man kan också fråga sig hur renläriga de är när de accepterar en överbefälhavare med judiska rötter.

   Gilla

   1. Azov-bataljonen har aldrig haft något emot judar och det hade inte nationalsocialisterna heller inledningsvis. Istället har dessa sitt fokus på Ryssland och främst de ryssar som finns kvar i Ukraina. Det har varit tydligt sedan statskuppen 2014. Något [väst]media inte har missat tidigare, men är i det närmaste helt bortglömt idag. I media har de inte särskillt dem från de övriga i armén, så det snedvrider nyhetsrapporteringen. Azov-bataljonen är dessutom nationalgardet och är därmed en central och tungt beväpnad. Marginella, knappast. De är utspridda över hela Ukraina och troligast de som skickat de två klusterbomberna på [den ryska] civilbefolkningen. Det låter som att DN har fått minnet tillbaka och försöker skadereglera innan det är försent.

    Gillad av 1 person

 3. Så en överlöpare avslöjar fett! Vilken trovärdighet ger det till sagan! En ryss från Ukraina hoppar av till Ryssland, är det ingen som undrar?

  Gilla

  1. ”en officer vid Ukrainas säkerhetstjänst SBU” är förmodligen ukrainare, men det betyder inte att denne patriot vill bli terrorist åt vettlösa nazister som har tagit över hans land.

   Gilla

 4. Underbart att alla lögner uppdagas, trots allt elände invasionen medför…
  Såg nyss en video från Donetsk, där Ukrainska armén skjutit in en ”clusterbomb” i de centrala delarna och x antal döda civilister och x antal skadade visades…
  Helt horribelt att inte MSM rapporterar om dessa mord på den egna befolkningen, utan tillsammans med många, många andra, hyllar ”hjälten” som styr landet….

  Gillad av 1 person

  1. De som nu hyllar nazistiska folkmördare valdes in i Sveriges riksdag av det naiva folket.

   Gilla

 5. Nu har ryssarna börjat med etnisk rensning i Mariupol. Nu fattar vi att det här kriget hade inget med Nato eller nazister att göra. Kriget startades för att Ryssland skulle få en sammanhängande landremsa mellan Krim och övriga Ryssland och som Ryssland alltid gör så byter man ut befolkningen mot ryssar för övriga världen är så korkade så de aldrig bedriver etnisk rensning mot ryssar så dessa områden blir ryska för alltid.
  Vi kan ju gissa vad som händer med befolkningen på Gotland om Ryssland angriper Sverige.

  Gilla

  1. De klartänkta, som inte skriker nassar och kemlabb, har nog förstått detta för länge sedan.
   Bra kommentar 😉

   Gilla

  2. Tror du har fått det om bakfoten. Ryssarna gav fri lejd för civilbefolkningen att ta sig ut, men nassarna förbjöd dem. Vem är då ansvarig för civila dödsoffer?

   Gilla

 6. Jag tror att ryssarna är ute efter dej anders ,, man gör alltid så ,, det första dom letar efter är alla anders dom kan hitta ,, sedan klipper dom naglarna på dom så dom inte kan rivas ,, så har det alltid varit ,,, nej anders ,byt genast namn , karl är bra , det har visat sej att ryssarna låter alla karl vara ifred , så har det alltid varit

  Gillad av 1 person

 7. Nu fick jag höra att de klartänkta är en peronlig måltavla för putin ,,, tur man inte tillhör den skaran ,,,, känner oro över oj ,, hur ska det gå ,, har hört att putin ska åka moped o söka upp oj ,,, vad han kommer att göra med oj har jag inga säkra uppgifter på men det ryktas att han slänger upp oj på pakethållaren o åker tillbaka till ryssland o där får oj dask på stjärten ,, jag kan inte garantera sanningshalten i det sistnämnda men det visar sej

  Oj är det bästa som hänt på bloggen ,,, o det säger inte lite

  Gilla

 8. Oj o anders har avslöjat putins agenda ,,, dom meddelande att man drar sej tillbaka o slickar såren ,, inte kunde dom tro att nån kunde hur enkelt som helst dra ner brallorna på putin ,,,, jag är så stolt att få ha dessa klarsynta grabbar i min närhet

  Gilla

 9. Jag kommer ej att bemöta pelle,,,,,, orkar inte med en intellektuellt undermålig diskussion. Det finns så mycket fel att att jag skulle behöva skriva en akademisk uppsats på c-nivå (om du vet vad det är) för att bemöta tokerierna i dessa påståenden som du slänger dig med. Tack för en icke debatt,,,,,,,,,,

  Gilla

 10. Tror du jag trodde att du skulle bemöta mej ,,,nädu ,,,inte en möjlighet ,,, just därför är du värd guld att ha i kommentarsfältet

  Erkänn att du blev skakad när du hörde att putin kommer ,,, cnn har bekräftat detta o då är det sant

  Gilla

  1. Att de gör det på Zuckerboken är väl för att registrera vilka som inte stödjer USA:s/NATO:s favorit-nassar. Varför kan du inte länka till SVT istället för främmande makts nasse-plattform?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s