Turkiets inrikesminister sågar såväl Nato som EU

En bekant som är väl insatt i utrikespolitiken brukar säga att Nato inte är vad det en gång var och att det kanske inte finns kvar så länge till samt påpeka hur organisationer som FN blöder ekonomiskt. Men att höra politiker som själva representerar länder som är Nato-medlemmar öppet kritisera militäralliansen hör inte till vanligheten.

Det var den 14 mars som den turkiska inrikesministern Süleyman Soylu i en intervju underströk att Turkiet inte har gett efter för globaliseringen utan istället har väletablerade regionala handelsförbindelser som man byggt upp genom historien.

-”Hade Turkiet kapitulerat för globaliseringen, skulle landet ha hamnat i större trångmål än Ukraina. Vi ser sammantaget hur de globala organisationerna som FN och Nato nu kollapsar. Alla ser konkurserna av FN, Nato och de globala organisationerna i världen. De har inte längre något värde. Jag har sagt detta i åratal. Jag anser också att EU som en gemenskap inte längre fyller någon funktion utan styrs av George Soros regler. Jag kommer säga detta väldigt tydligt – inget land i världen kommer någonsin acceptera Soros igen. Han är ansvarig för alla barn som dör i krig. Se på problemen i Ukraina, Soros har varit där från början. Han är en mördare”.

Jag tror Soylu glömde Sverige – vi kommer alltid acceptera Soros och globalistorganisationernas minsta vink så länge nuvarande riksdagspartier sitter vid makten samt folket förblir hjärntvättade.

På tal om Turkiet är det värt att notera att inget av globalistpartierna i riksdagen som krigshetsar om Nato-medlemskap för Sverige varken nämner att vi då ska samarbeta med Erdogan eller att vi måste skicka våra barn samt barnbarn för att strida utomlands i andras konflikter.

Uppfriskande att höra Turkiets sågning i alla fall och hoppas fler politiker vågar ta steget framöver.

Turkish Interior Minister: NATO is bankrupt and EU under Soros’ control

5 reaktioner till “Turkiets inrikesminister sågar såväl Nato som EU

 1. Han är en gammal bekant för Sverige.

  * Hans försök att sänka den svenska kronan (och brittiska pundet) 1992.
  * Hans finansiella styrning av AFA.
  * Hans finansiering av migrationskrisen.
  * Hans mentorskap åt Frk Thunbergs sufflös/’handler’.

  Gillad av 2 personer

 2. Hittills har USA blockerat Minsk-avtalet. Om det skall vara möjligt att skapa fred måste först orsaken till krig elimineras. Orsaken till vad som händer i Ukraina är USAs krigsförberedelser genom expansionen av NATO, som i grunden är ett system och organisation för aggression, erövring och attack. Sekundärt till det USAs intensiva propaganda som försöker etikettera dessa krigsförberedelser som fredsbevarande och försvar. I över 15 år har Ryssland påpekat detta, och sökt förhandla, vilket helt ignorerats av USA som har fortsatt sina krigsförberedelser. Valet blir till slut, skall vi sitta tyst och still och vänta på att USA attackerar, USA har ju minst sagt en diger meritlista att starta krig och skapa död och lidande, eller skall vi göra något åt deras krigsförberedelser och stoppa kriget innan det börjar. Ryssland valde det senare.

  Gilla

 3. Soros är ett hot mot allt mänskligt och bra att någon vågar säga det öppet…
  ”Tumme upp” som vanligt för dina nyanserade och intressanta bloggreportage…

  Gillad av 1 person

 4. Turkiet är väl inte direkt nåt land det går bra för just nu. Så vad nån filur därifrån säger måste man fundera ett ögonblick till på.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s